Reworks Connekt

ReworksConnekt-skywalkergr

Σε μια από τις πιο αναπάντεχες κρίσεις παγκοσμίως και με την πλειονότητα των πολιτιστικών events και των φεστιβάλ να έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, το Reworks και το Reworks Agora θα δώσουν το παρών και φέτος τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη για 16η συνεχή χρονιά.

Προκρίνοντας έναν πρωτοποριακό και ασφαλή τρόπο παρακολούθησης πολιτισμού, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την ελπίδα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και με γνώμονα την προστασία του κοινού, το φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και συνέδριο νέων ιδεών για πρώτη φορά διοργανώνει μια ειδική διαδικτυακή έκδοση μέσω ενός νέου project.

Το όνομά του: Reworks Connekt

Το Reworks Connekt, η ψηφιακή πλατφόρμα των Reworks και Reworks Agora, θα προβάλει διάφορες δράσεις, όπως μουσικές εμφανίσεις, DJ sets, συζητήσεις, Q&As, που θα συνθέσουν τις φετινές ειδικές εκδόσεις των Reworks και Reworks Agora και τις οποίες θα μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε από την οθόνη μας. Το Reworks Connekt στην πρώτη του έκδοση θα είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο εγχείρημα αυτό το Reworks Connekt προσκαλεί Reworkers από την Ελλάδα και το εξωτερικό να βρεθούν μαζί ταυτόχρονα κάτω από το ίδιο αυτή τη φορά stage, το interactive stage του Reworks Connekt.

Τι λέει η οργανωτική επιτροπή:

Θα θέλαμε καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε πολύ για το θερμό ενδιαφέρον και για την υπομονή που δείχνετε για τη φετινή διοργάνωση των Reworks και Reworks Agora. Δεχθήκαμε όλο αυτό το διάστημα πολλά μηνύματα υποστήριξης, κάτι το οποίο μας τιμά ιδιαίτερα και μας ενθαρρύνει στην όλη μας προσπάθεια.

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη στο θέμα του Covid-19 και τα επακόλουθα μέτρα. Ως διοργάνωση τις περισσότερες χρονιές ύπαρξής μας συναντήσαμε αρκετές προκλήσεις από την εδραίωση ενός φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την οικονομική κρίση. Αυτές οι προκλήσεις ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τη φιλοσοφία μας ότι στις δύσκολες περιόδους η συμβολή του πολιτισμού μπορεί να είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη. Αυτή η φιλοσοφία οδήγησε μέχρι σήμερα το Reworks να λαμβάνει χώρα σταθερά και χωρίς διακοπή εδώ και 16 χρόνια, γεγονός που το καθιστά ως το μακροβιότερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα.

Έτσι, και σε αυτή την πρόκληση, παρ’ όλες τις δυσκολίες, δουλέψαμε εντατικά ώστε το Reworks να πραγματοποιηθεί και να μην ακυρωθεί. Δουλέψαμε με την πεποίθηση και τη διάθεση ότι θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε μια ειδική διοργάνωση με απόλυτη ασφάλεια για όλους.

Εργαστήκαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα, σχεδιάσαμε και επανασχεδιάσαμε το φεστιβάλ πολλές φορές, τις πιο πολλές από κάθε άλλη φορά, ανάλογα με τις νεότερες προδιαγραφές οι οποίες ορίζονταν από τις αρμόδιες αρχές, πολλές φορές εβδομάδα ανά εβδομάδα. Οι τελευταίες εξελίξεις οι οποίες έχουν προκύψει γύρω από τον κορονοϊό και οι περιορισμοί που έχουν οριστεί για την αντιμετώπισή του καθιστούν μια φυσική διοργάνωση αδύνατη. Όμως αυτό δεν μας έκανε να κάνουμε πίσω.

Τι θα περιλαμβάνει φέτος το Reworks και το Reworks Agora

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι παράλληλα όλο αυτό το διάστημα το Reworks σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να πραγματοποιηθεί ακόμα και στην περίπτωση που η φυσική διοργάνωση δεν θα ήταν εφικτή. Έτσι, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, το Reworks και το Reworks Agora θα δώσουν κανονικά το παρών τον Σεπτέμβρη σε μια ψηφιακή έκδοση, μέσω ενός νέου project και με το όνομα Reworks Connekt.

Το Reworks Connekt, η ψηφιακή πλατφόρμα των Reworks και Reworks Agora, θα προβάλει διάφορες δράσεις, όπως μουσικές εμφανίσεις, DJ sets, συζητήσεις, Q&As, που θα συνθέσουν τις φετινές ειδικές εκδόσεις των Reworks και Reworks Agora και τις οποίες θα μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε από την οθόνη μας. Το Reworks Connekt στην πρώτη του έκδοση θα είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Line-up

Στο Reworks Connect η σύνθεση και η γενικότερη φιλοσοφία του line-up παραμένουν σταθερές. Στο μουσικό σκέλος θα φιλοξενηθούν αναγνωρισμένοι αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή, οι οποίοι θα διαμορφώσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγάλου φάσματος της σύγχρονης μουσικής.

Ομοίως τα πάνελ και οι συζητήσεις θα απαρτίζονται από προσωπικότητες του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και ιδεών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν όλοι οι καλλιτέχνες, οι ομιλητές, οι δράσεις, το πρόγραμμα, τα μέσα αλλά και η ημερομηνία προβολής του Reworks Connekt.

Πληροφορίες για τα εισιτήρια:

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα έχουν τη δυνατότητα είτε να μεταφέρουν τα εισιτήριά τους στην επόμενη διοργάνωση των Reworks και Reworks Agora το 2021 είτε να αιτηθούν επιστροφή χρημάτων από τον πάροχο από τον οποίο τα αγόρασαν. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες γύρω από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σε αυτή την προσπάθειά μας δεν αισθανόμαστε μόνοι

Σε αυτή την τόσο αναπάντεχη και δύσκολη περίοδο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για την υποστήριξη που δείχνετε στο φεστιβάλ. Αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη στο να μην ακυρώσουμε απλώς τη φετινή διοργάνωση, όπως δυστυχώς συνέβη στη συντριπτική πλειονότητα των events στην Ελλάδα και παγκοσμίως, αλλά αντίθετα να προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση προκρίνοντας έναν διαφορετικό τρόπο ασφαλούς και υπεύθυνης παρακολούθησης πολιτισμού. Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε επίσης δίπλα μας καλλιτέχνες και ομιλητές, τους οποίους ευχαριστούμε τόσο για την υποστήριξή τους όσο και για την αυθόρμητη υπομονή που έδειξαν στις πολλαπλές αναγκαστικές αλλαγές των σχεδίων μας.

Σε αυτή λοιπόν την προσπάθειά μας δεν αισθανόμαστε μόνοι. Έχουμε κοντά μας όλους εσάς, τους φίλους μας Reworkers από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. Ευελπιστούμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί ταυτόχρονα κάτω από το ίδιο αυτή τη φορά stage, το interactive stage του Reworks Connekt.

Να είστε όλοι καλά, παραμείνετε ασφαλείς και ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework