...

Οι Science Reactors διοργανώνουν μια βραδιά Stand up Science ….και όχι μόνο

στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2021

Πού; στον Πολυχώρο AΤΡΑΚΤΟΣ – Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος

Πότε; Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο*

Οι Science Reactors, συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2021 με τη δυναμική και ανανεωμένη παράσταση τους Stand up Science Re- think. Αφορμή στάθηκε ένα αντίστοιχο Stand up, που παρουσίασαν στο Athens Science Festival 19 με θέμα: RE-think (re-use, re-duce, re-cycle) και το οποίο, τότε, ενθουσίασε το κοινό.

Στην εκδήλωση της 26ης Νοεμβρίου το Stand up θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα της βραδιάς ενώ παράλληλα θα πλαισιωθεί από άλλες δράσεις με κοινό στόχο να προβληματίσουν και ευαισθητοποιήσουν το κοινό στο θέμα της μείωσης των αποβλήτων,

της κυκλικής οικονομίας και στη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής.

Θέλοντας να αναδείξουμε και να προβάλουμε, πολύπλευρα, το σοβαρό αυτό περιβαλλοντικό θέμα προσκαλέσαμε φορείς που δραστηριοποιούνται ποικιλοτρόπως, αλλά με σοβαρότητα και πάθος, στους τομείς της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν:

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία ΕΝΑΛΕΙΑ, η οποία μέσα από ένα 5΄ video θα παρουσιάσει τις εξαιρετικές δράσεις της στο αντικείμενο της περισυλλογής και επαναχρησιμοποίησης πλαστικού από τη θάλασσα. Στόχος της: να κάνει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο με την αντιμετώπιση τόσο της υπεραλίευσης όσο και της πλαστικής ρύπανσης. Ο 26χρονος ιδρυτής της Λευτέρης Αραπάκης είναι ανάμεσα στους επτά «Νέους Πρωταθλητές της Γης» (Young Champions of the Earth) που βραβεύει ετησίως ο ΟΗΕ για τις καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις τους.

ΤΕΑΜFORTHEWORLD: ΑΣΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ

Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην επαναχρησιμοποίηση υλικών τα οποία δεν ανακυκλώνονται, όπως οι διαφημιστικοί μουσαμάδες, σαμπρέλες μοτοσυκλετών κ.ά. και τη μετατροπή τους σε καλαίσθητα μοναδικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως τσάντες, σακίδια, θήκες για γυαλιά, καλύμματα βιβλίων, γλάστρες, θήκες για λάπτοπ κλπ.

Όλα φτιάχνονται στο χέρι από πρόσφυγες οι οποίοι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και κοινωνική ένταξη. Είναι μια βέλτιστη πρακτική κυκλικής οικονομίας με κοινωνικό πρόσημο.

ATHENS FASHION CLUB: ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑΣ

Η Διευθύντρια της Σχολής Μαρία Βυτινίδου μέσα από μία 10΄ ομιλία της θα παρουσιάσει το Project <<Βιώσιμη Μόδα και Κυκλική Οικονομία>> των σπουδαστών της Σχολής της. Θα μιλήσει για την κατασκευή ενδυμάτων με τεχνικές Zero Waste, Upcycling και ανακυκλωμένα υλικά όπως το Recycled Wool & Recycled Polyester.

Στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχουν ενδεικτικά εκθέματα της δουλειάς των δύο Εταιρειών.

Tέλος, την παράσταση θα κλείσουν μέλη της πολυβραβευμένης ομάδας ΥΑΔΕΣ/Yades Dance Sport Academy με μια ενδιαφέρουσα χορογραφία ειδικά σχεδιασμένη πάνω στο θέμα της βραδιάς.

Πιστεύουμε πως με αυτό το πολύπτυχο δράσεων θα περάσουμε το μήνυμα:

Προσπαθούμε για έναν κόσμο με λιγότερα απόβλητα.

*Κατά την είσοδο και παραμονή στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης/rapid test
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr