ΣΙΝΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ

H ΣΤΕΓΗ ΣΤΟ 19ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τρία ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, που βασίζονται σε δράσεις της, το «X apartments» του Λεωνίδα Κωνστανταράκου, το «Είμαι ένας χορευτής» του Σταύρου Πετρόπουλου (και οι δύο από τη δημιουργική ομάδα Alaska Films) και «Ο Ακύλλας Καραζήσης συναντά τον Χόρβατ με πίστη, αγάπη, ελπίδα» των Αποστολίας Παπαϊωάννου και Ηλία Γιαννακάκη, ταξιδεύουν στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 3-12 Μαρτίου 2017.

Το «X apartments» του Λεωνίδα Κωνστανταράκου είναι ένα ντοκιμαντέρ για την ομότιτλη παράσταση-ντοκουμέντο της Στέγης τον Μάιο του 2015 με επίκεντρο δεκαπέντε διαμερίσματα σε δύο διαδρομές μέσα σε ξεχασμένες γειτονιές της Αθήνας με δύο θεατές τη φορά. Ακολουθώντας το κοινό και συζητώντας με τους επιμελητές, τους καλλιτέχνες και τους κατοίκους, αναζητούμε τα όρια τέχνης και πραγματικότητας, ιδιωτικού και δημόσιου χώρου.
Προβολές: 6 Mαρτίου στις 20:15 και 8 Μαρτίου στις 15:15 στην αίθουσα «Τόνια Μαρκετάκη».

Στo «Είμαι ένας χορευτής» του Σταύρου Πετρόπουλου τέσσερις άνθρωποι με διαφορετικές αναπηρίες έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον σύγχρονο χορό, συμμετέχοντας σε εργαστήρια μεικτών ομάδων, αποτελούμενων από ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές διαφορετικών ηλικιών, με ή χωρίς αναπηρία, που διοργάνωσε η Στέγη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Unlimited Access», διευρύνοντας τα όρια της τέχνης και της σωματικής έκφρασης.
Προβολές: 9 Mαρτίου στις 22:30 στην αίθουσα «Τόνια Μαρκετάκη» και 10 Μαρτίου 13:00 στην αίθουσα «Τζον Κασσαβέτης».

Τέλος, το ντοκιμαντέρ «Ο Ακύλλας Καραζήσης συναντά τον Χόρβατ με πίστη, αγάπη, ελπίδα» καταγράφει τη δημιουργική διαδικασία από τις πρώτες πρόβες μέχρι την πρεμιέρα της παράστασης «Πίστη, αγάπη, ελπίδα» του Έντεν φον Χόρβατ, που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία του Ακύλλα Καραζήση στη Μικρή Σκηνή της Στέγης τον Δεκέμβριο του 2015. Σε αυτό ξεδιπλώνεται μια διδασκαλία υψηλού επιπέδου, που γέννησε μια παράσταση στην οποία το θέατρο και η ζωή συναντιούνται και ενώνονται με αναφορές στην Ελλάδα του σήμερα.
Προβολές: 6 Μαρτίου στις 20:15 και 8 Μαρτίου στις 15:15 στην αίθουσα «Τόνια Μαρκετάκη».

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ: http://bit.ly/ThessalonikiDocumentaryFestival19

...

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework