Το Skywalker.gr για ακόμα μία φορά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και στηρίζει πρωτοποριακές και εξωστρεφείς ενέργειες που στοχεύουν στον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής εμπειρίας των νέων φέρνοντάς τους σε επαφή με εκπαιδευτικά προγράμματα κινητικότητας.

Μία από αυτές τις δράσεις είναι μια πρωτοβουλία του Δικτύου Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network [ESN]) της Ελλάδας για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης πανεπιστημίων της Ευρώπης, του Mobility Fair, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 από τις 11:00 έως και τις 14:00 στον προαύλιο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Φοιτητών Erasmus (Annual General Meeting [AGM, Thessaloniki 2019]), η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως και τις 21 Απριλίου 2019, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 1.000 νέους από 40 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Στόχος της AGM είναι να φέρει πιο κοντά τους λαούς της Ευρώπης μέσω της ανταλλαγής κουλτούρας και του ανοιχτού διαλόγου. Δράσεις όπως το Flag Parade, μια παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στην οποία οι φοιτητές θα διασχίσουν την πόλη με τα χρώματα της χώρας τους, θα υπογραμμίσουν όλα αυτά που μας ενώνουν ως Ευρωπαίους.

Μέσω του Mobility Fair οι συμμετέχοντες, που θα εκπροσωπήσουν περισσότερα από 500 ευρωπαϊκά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα παρέχουν πληροφορίες για σπουδές, προγράμματα ανταλλαγής και πρακτικής άσκησης, εκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς και προγράμματα εθελοντικής εργασίας στις χώρες τους. «Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης να έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους από άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, που θα τους δείξουν την πραγματική διάσταση των σπουδών στο εξωτερικό. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στέκεται πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες που προωθούν την κινητικότητα και είναι τιμή μας να στηρίξουμε μια τόσο σημαντική φοιτητική προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος, διευθυντής της Εθνικής Μονάδας Διαχείρισης του Erasmus+.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση (round-table discussion) σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των νέων όσον αφορά το δικαίωμα του ψηφίζειν.

Το Mobility Fair διοργανώνεται με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΘ - Kedith - Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη.

Προαύλιος χώρος δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 11:00 έως τις 14:00.

Μπορείτε να βρείτε την εκδήλωση στο Facebook εδώ

Τι είναι το ESN: η μεγαλύτερη εθελοντική φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Γεννήθηκε το 1989 και βασική αρχή του είναι «Φοιτητές βοηθούν φοιτητές». Την αρχή αυτή σήμερα ακολουθούν πάνω από 15.500 φοιτητές σε περισσότερους από 500 τοπικούς συλλόγους ESN σε 39 χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους: την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας. Κομμάτι του δικτύου είναι και το ESN στην Ελλάδα. Σήμερα δραστηριοποιούνται 22 τοπικοί σύλλογοι στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Κομοτηνή, Λαμία, Βόλο, Κοζάνη, Λάρισα και Αιγαίο. Οι ελληνικοί σύλλογοι υποδέχονται περισσότερους από 2.500 εισερχόμενους φοιτητές τον χρόνο και διοργανώνουν πληθώρα δράσεων που αποσκοπούν στην προσαρμογή των εισερχόμενων φοιτητών και την προετοιμασία των εξερχόμενων.


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework