...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα με τίτλο
«Από το Ψυχιατρείο στην Κοινότητα: Σύγχρονα Ζητήματα Στέγασης»
που διοργάνωσε η ΠΕΨΑΕΕ

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο Downtown Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου AMC, επί της οδού Ακαδημίας 42 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε από την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Από το Ψυχιατρείο στην Κοινότητα: Σύγχρονα Ζητήματα Στέγασης». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της υλοποίησης του καινοτόμου Ευρωπαϊκού Προγράμματος HERO (Housing: an Educational European Road Τowards Civil Rights), στο οποίο συμμετέχει η ΠΕΨΑΕΕ μαζί με άλλους πέντε φορείς από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία, Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο) και το οποίο αφορά τη στέγαση ατόμων με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, κύριος Αναστάσιος Πετρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δ. Αθηναίων, κυρία Μαρία Στρατηγάκη και η συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HERO, κυρία Paola Cavallieri.

Στην ημερίδα συμμετείχαν συνολικά 15 ομιλητές. Στην πρώτη θεματική ενότητα παρουσιάστηκε η φιλοσοφία και τα καινοτόμα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HERO, καθώς και το πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από λήπτες υπηρεσιών, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Η δεύτερη θεματική ενότητα αφορούσε στα θεσμικά ζητήματα σχετικά με τη στέγαση και τη συμπληρωματικότητα των δομών ψυχικής υγείας και σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών φορέων, όπως η 1η Τομεακή Επιτροπή Ψυχικής Υγείας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» και η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές του Υπ. Υγείας. Η τρίτη θεματική ενότητα έδωσε το βήμα στους ίδιους τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας για να αναλύσουν τον ρόλο που διαδραμάτισε η ένταξή τους σε κάποια στεγαστική δομή στην ζωή τους και την κοινωνική τους επανένταξη. Τέλος, στην τέταρτη θεματική ενότητα οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας και επιστημονικά υπεύθυνοι στεγαστικών δομών μίλησαν για την εμπειρία τους από την καθημερινότητα στις στεγαστικές δομές, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η επιστημονική ημερίδα ήταν απόλυτα πετυχημένη με τη συμμετοχή άνω των 200 ατόμων που ήταν στην πλειονότητα τους νέοι επιστήμονες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνηση και έλαβαν χώρα ουσιαστικές συζητήσεις για το θεσμικό πλαίσιο, την καθημερινότητα, τις προκλήσεις και τις προοπτικές γύρω από τη στέγαση των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, όλους τους φορείς, τους λήπτες υπηρεσιών και τους επαγγελματίες που πραγματοποίησαν ομιλίες αλλά και συντόνισαν τα σχετικά τραπέζια, τις εταιρίες Socialpolicy.gr, Skywalker.gr και Psychologynow.gr, οι οποίες ανέλαβαν τη χορηγία επικοινωνίας της ημερίδας και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework