...

Συνέδριο του έργου N.E.F.E.L.E. – “Networking European Festivals Mental Life Enhancement”

Τέχνη για την Ψυχική Υγεία

27-28 Ιανουαρίου 2017, Αθήνα

ΔΙΚΤΥΩΣΗ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ / ΕΡΓΑΛΕΙΑ/ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Είσοδος Ελεύθερη, απαιτείται προεγγραφή εδώ

Ο κοινωνικός φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ως συντονιστής και οι εταίροι του έργου N.E.F.E.L.E. – “Networking European Festivals mEntal Life Enhancement” First Fortnight/Ireland, Fundacion Intras/Spain, Euronet/Italy και ASOK/Lithuania διοργανώνουν το συνέδριο του έργου την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και παραδοτέων του έργου και κυρίως του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία, που έλαβε χώρα την περίοδο 1-16 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα, καθώς και η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

1η Ημέρα: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, Αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης, Αθήνα

10.00-18.00 (Εγγραφές 9.00-10.00)

Η πρώτη ημέρα απευθύνεται σε εκπροσώπους των θεσμών της ελληνικής πολιτείας και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε φορείς και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στα πεδία της τέχνης και της ψυχικής υγείας και σε όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, στα μέσα ενημέρωσης και στο απλό κοινό.

Στο πρόγραμμα προβλέπονται:

  • Εναρκτήριες ομιλίες από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των θεσμών της ελληνικής πολιτείας που υποστήριξαν το έργο
  • Παρουσίαση του Προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» που συγχρηματοδοτεί το έργο “Nefele”
  • Παρουσίαση από τους εταίρους των δράσεων του έργου και των δύο εργαλείων του "Τέχνη, Ψυχική Υγεία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα" και "Καλλιτεχνική πρακτική στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας"
  • Προβολή του ειδικού ντοκιμαντέρ "IN THE HEART OF SOUL" διάρκειας 24’ (μια παραγωγή της Small Planet Production House), το οποίο είναι αφιερωμένο στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Ακόμη, ελληνικοί φορείς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ θα περιγράψουν την εμπειρία τους αυτή και θα παρουσιάσουν το έργο τους στο πεδίο της τέχνης για την ψυχική υγεία. Η ημέρα περιλαμβάνει, επίσης, προβολή του video "Reflection" και ανοιχτή συζήτηση σε μορφή στρογγυλού τραπεζιού, στην οποία θα συμμετάσχουν ευρωπαϊκοί οργανισμοί, παρουσιάζοντας καλές πρακτικές που σχετίζονται με το πεδίο της τεχνης για την ψυχική υγεία.

Δήλωση συμμετοχής την 1η ημέρα του συνεδρίου στο nefele.secreteriat@nefeleproject.eu – Προθεσμία υποβολής 24/1/2017.

2η ημέρα: Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, Ξενοδοχείο Stanley, Αθήνα 9.00-17.00

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου αφορά στην ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία και απευθύνεται αποκλειστικά σε ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς που επιθυμούν να γίνουν ιδρυτικά μέλη του Δικτύου.

Προβλέπεται ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών για την προβλεπόμενη διαδικασία και την ψήφιση του καταστατικού (που τελεί ήδη υπό διαβούλευση), ενώ μετά την ολοκλήρωση της ιδρυτικής διαδικασίας θα δοθεί συνέντευξη Tύπου από την εκλεγείσα διοίκηση του Δικτύου προς τα μέσα ενημέρωσης.

Συμμετοχή αποκλειστικά για φορείς που δήλωσαν συμμετοχή στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση ως εν δυνάμει μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Οι γλώσσες εργασίας του Συνεδρίου θα είναι Ελληνικά και Αγγλικά (σε παράλληλη μετάφραση).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο:

Γραφείο Τύπου Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

Οικονόμου Δημήτρης

Τηλ.: 210 5913826 / Φαξ: 210 5762861

Ε-mail: press@nefeleproject.eu

NEFELE Project: www.nefeleproject.eu

Το έργο Networking European Festivals for mental Life Enhancement (N.E.F.E.L.E Project) υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Creative Europe της Ε.Ε., με αντικείμενο τη σύνδεση της Τέχνης με την Ψυχική Υγεία και στόχους την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής ασθένειας, την ανάδειξη έργων επαγγελματιών amp; ψυχικά πασχόντων καλλιτεχνών και την προβολή και ενίσχυση προτύπων κοινωνικής επιχειρηματικότητας για τους καλλιτέχνες και τους πάσχοντες.

Το έργο υλοποιείται από εταιρικό σχήμα 5 κρατών μελών, με συντονιστή την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και τη συμμετοχή των οργανισμών First Fortnight/Ireland, Fundacion Intras/Spain, Euronet/Italy και ASOK/Lithuania.

Το NEFELE Project τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το nefele festival “up with arts” τέλεσε υπό την αιγίδα των ελληνικών Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υγείας, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Τουρισμού.

 

 

...

...

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework