Για τρίτη συνεχή χρονιά το κοινό της Χαλκίδας θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα πρωτότυπο βιωματικό εργαστήριο ιδεών και ανάπτυξης. Το φετινό TEDxChalkida θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις το 2016 και το 2017, το TEDxChalkida εντάσσει στη θεματολογία του το ήθος. «Ethos» είναι το κεντρικό θέμα του TEDxChalkida 2019, εμπνευσμένο απότη ρήση του Ηράκλειτου «ήθος ανθρώπω δαίμων», δηλαδή το ήθος, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου, είναι ο προστάτης θεός του, που καθορίζει ουσιαστικά αυτό που πρόκειται να του συμβεί στο μέλλον.

Η σκηνή του 3ου TEDxChalkida θα φιλοξενήσει 10 καταξιωμένους Έλληνες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό από διαφορετικούς κλάδους και με διαφορετική πορεία εξέλιξης. Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τσάπρας, αστροφυσικός στη Χαϊδελβέργη, η Φερενίκη Παναγοπούλου, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, ο δρ Ευάγγελος Λιότζης, ειδικός σεξουαλικότητας, ο Αντώνης Καλογερόπουλος, επίκουρος καθηγητής Επικοινωνίας και Media στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και ερευνητής στο Ινστιτούτο Reuters, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ψυχολόγος και συγγραφέας, η Μάρθα Μάτσα, πρωταθλήτρια κολύμβησης και αναπληρώτρια δασκάλα.

Παράλληλα με τις ομιλίες θα υπάρξουν μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τέσσερα διαφορετικά και πολύ ενδιαφέροντα workshops / εργαστήρια με θέμα το ήθος.

Με εργαλεία την επιστήμη, την τέχνη, την επικοινωνία, τον διάλογο και τη βιωματική εμπειρία, το 3ο TEDxChalkida υπόσχεται να πραγματοποιήσει και φέτος ένα διαδραστικό ταξίδι γνώσης που θα μείνει αξέχαστο, θέτοντας την πόλη της Χαλκίδας στον παγκόσμιο χάρτη των TED συνεδρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxChalkida:

 

http://tedxchalkida.com

https://www.facebook.com/tedxchalkida/

https://www.instagram.com/tedxchalkida/

 

Εκ μέρους της οργανωτικής ομάδας του TEDx Chalkida.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework