Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καλωσορίζει τον παγκόσμιο θεσμό του TEDx για πρώτη χρονιά με στόχο την προώθηση καινοτόμων ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, ικανών να αποτελέσουν πρότυπα έμπνευσης. Το θέμα του πρώτου main event είναι το «ATOMO» και θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου στο Grecotel Astir Egnatia στην Αλεξανδρούπολη υπό την αιγίδα του ΔΠΘ.

 

ΑΤΟΜΟ

atom <ἄτομον< στερητικό+τέμνω

Αυτό που δεν τέμνεται.

 

Γιατί το ΑΤΟΜΟ ως θέμα του πρώτου TEDxDUTΗ

Η επιλογή βασίζεται σε γεγονότα αρκετά χρόνια πριν. Ο Δημόκριτος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες φιλόσοφους της αρχαίας Ελλάδας, ήταν αυτός που στην προσπάθεια κατανόησης της αρχής του κόσμου εισήγαγε την έννοια του ατόμου ως του πρωταρχικού υλικού στοιχείου. Πάνω στο άτομο, που δεν διαιρείται και μικρότερό του δεν υπάρχει, χτίζεται όλος ο κόσμος.

Το TEDxDUTH, αποτίνοντας φόρο τιμής στον Δημόκριτο, το όνομα του οποίου δόθηκε στο Πανεπιστήμιο που απλώνεται στις πόλεις της Θράκης, επιλέγει τη θεωρία του φιλοσόφου για θέμα της πρώτης χρονιάς. Το ΑΤΟΜΟ, που ξεκίνησε ως ιδέα, μεταφέρεται από το TEDxDUTH στην πραγματικότητα στην προσπάθειά του να δώσει μια πολύπλευρη οπτική στην έννοια αυτού.

Ομιλητές από τον χώρο των επιστημών, της επιχειρηματικότητας, του αθλητισμού, των τεχνών, της προσωπικής αυτοβελτίωσης, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν ο καθένας από τα βιώματά του, την οπτική του γύρω από το θέμα. Πέραν των ομιλιών, μοναδικά performances και workshops μεταξύ των sessions θα πλαισιώνουν το θέμα, προσδίδοντας μια πρωτότυπη εμπειρία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και απόκτηση εισιτηρίων επισκεφθείτε το https://2019.tedxduth.com.

 

Λίγα λόγια για το TEDxDUTH

Το TEDxDUTH διοργανώνεται από φοιτητές του ΔΠΘ από την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη με στόχο τη γεφύρωση της διαφορετικότητας και της απόστασης στην ακριτική Θράκη και της διάδοσης καινοτόμων ιδεών πέραν των ορίων μιας πόλης. Πρόκειται για φοιτητική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία. Την πρώτη χρονιά το TEDxDUTH φιλοξενείται στην Αλεξανδρούπολη και, ευελπιστώντας να αποτελέσει θεσμό, θα εναλλάσσει κάθε χρόνο τη βάση του μεταξύ των παραπάνω πόλεων της Θράκης, όπου αναπτύσσεται το ΔΠΘ.

 

Λίγα λόγια για το TED

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τη διάδοση νέων και καινοτόμων ιδεών. Ξεκίνησε πριν από 30 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. ΤED: Technology, entertainment, design. Πλέον η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ευρεία θεματολογία.

 

Λίγα λόγια για το TEDx

Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων εκδηλώσεων που έχει ως στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TED-like εμπειρία. Στις εκδηλώσεις TEDx ο συνδυασμός των βίντεο με TED Talks και των προσκεκλημένων ομιλητών οδηγεί στη γένεση δημιουργικών συζητήσεων και αλληλεπιδράσεων. Το πρόγραμμα TEDx βρίσκεται υπό τη γενική καθοδήγηση που παρέχεται από το TED συνέδριο και υπόκειται σε συγκεκριμένους κανονισμούς. Το πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.000 εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Μείνετε συντονισμένοι σε Facebook, Instagram, LinkedIn και Twitter του TEDxDUTΗ για όλες τις εξελίξεις.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework