Το πρώτο TEDx event που θα γίνει μετά από περίπου έναν χρόνο διά ζώσης.

Το ΤEDxNTUA 2021 με θέμα «UBUNTU» θα πραγματοποιηθεί με μια διαφορετική μορφή από τις μέχρι τώρα συνηθισμένες ημερίδες. Προσαρμοζόμενη στις συνθήκες της πανδημίας, η ομάδα του TEDxNTUA έπρεπε να αποφύγει ένα κλειστό αμφιθέατρο ως χώρο διεξαγωγής του event αλλά και έπειτα από τόσα virtual events τους τελευταίους μήνες, η ιδέα του θερινού cinema αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για κεντρική σκηνή της φετινής εκδήλωσης.

Το Σάββατο 29 Μαΐου στον βιομηχανικό χώρο του Μεταλλουργείου στον Κεραμεικό, Πειραιώς 127, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, φορώντας μάσκα, αλλά έχοντας κάνει και test Covid-19 νωρίτερα, μπορείς να ζήσεις την εμπειρία ενός πρωτότυπου TEDx event διά ζώσης με παρουσιαστή τον Δημήτρη Μακαλιά.

Φετινό θέμα; Το «UBUNTU»!

«Ubuntu» σημαίνει «Εγώ είμαι επειδή εσύ είσαι» και αποτελεί ένα αφρικανικό γνωμικό. Είναι αυτή η πολυσχιδής έννοια της ενότητας, της ανθρωπιάς, της πληρότητας, της αλληλεγγύης και της πίστης σε έναν παγκόσμιο δεσμό που ενώνει όλη την ανθρωπότητα.

Τι σημαίνει πραγματικά «ubuntu» και με πόσα πράγματα μπορεί να συνδεθεί;

Πώς η κάθε μικρή πράξη μας επηρεάζει τον συνάνθρωπό μας;

Πώς γίνεται να συνδεόμαστε όλοι μεταξύ μας;

Μήπως αυτό σημαίνει ότι είμαστε όλοι ίσοι;

Η ημερίδα χωρίζεται σε δύο μέρη, τα side events και το main event. Και τα δύο μέρη θα λάβουν χώρα στις 29 Μαΐου στον χώρο του Μεταλλουργείου, στον Κεραμεικό. Τα side events θα διεξαχθούν το πρωί και περιλαμβάνουν τα workshops, που η ομάδα μας έχει επιλέξει να προσεγγίσουν το θέμα με έναν πιο διαδραστικό και δημιουργικό τρόπο, μια έκθεση φωτογραφίας, καθώς και μια έκθεση γλυπτικής. Το main event θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας και είναι μια προβολή κινηματογραφικά μαγνητοσκοπημένων ομιλιών και καθηλωτικών performances. Παράλληλα με τη διά ζώσης προβολή θα γίνεται και διαδικτυακή προβολή στην ιστοσελίδα μας TEDxNTUA.

Για να λάβεις μέρος σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι, εξασφάλισε το εισιτήριό σου μέσω της ιστοσελίδας του TEDxNTUA ή εδώ.

Τα γυρίσματα των ομιλιών και των παραστάσεων της κεντρικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη.

Facebook: TEDxNTUA

Instagram: tedxntua

LinkedIn: TEDxNTUA

Λέξεις κλειδιά: 

TEDx event2021UBUNTUημερίδα
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr