Ευκαιρία (ενικός αριθμός): Η ευνοϊκή περίσταση, η κατάλληλη χρονική στιγμή για να δημιουργηθεί κάτι.
Ευκαιρίες (πληθυντικός αριθμός): Το θεματικό του TEDxPatras 2016!
Ευκαιρίες που γεννήθηκαν, δημιουργήθηκαν, αξιοποιήθηκαν ή και χάθηκαν. Ευκαιρίες που κάποιοι εντόπισαν, σε κάποιους προσφέρθηκαν ή απλώς βρέθηκαν στην πορεία τους. Ευκαιρίες του ενός, των περισσότερων, των πολλών ή όλων. Ευκαιρίες που οδήγησαν σε εμπειρίες, αλλαγές, ανακαλύψεις, πρόοδο ή σε…νέες ευκαιρίες!
Ευκαιρίες υπάρχουν παντού και υπήρχαν πάντοτε. Στη ζωή, στην ιστορία, στις επιστήμες, στις τέχνες. Ακόμα και στα δύσκολα, στην κρίση, στην απουσία, στην αποτυχία. Ακόμα κι όταν χάνεις μια ευκαιρία, ενδεχομένως μια άλλη να γεννιέται.

Είναι τελικά οι «Ευκαιρίες/Opportunities» συνυφασμένες με κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, εξέλιξης και δράσης;

Σε αυτό το ερώτημα καλούμαστε να απαντήσουμε στο TEDxPatras 2016. Η σημασία της έννοιας που θα επιχειρήσουμε να διερευνήσουμε αναδεικνύεται έκδηλα μέσα από τους αγώνες περί ίσων ευκαιριών που έχουν σημαδέψει την παγκόσμια ιστορία∙ ίσες ευκαιρίες στην εργασία, ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, ίσες ευκαιρίες σε κάθε έκφανση του ιδιωτικού και δημόσιου βίου. Άπαντες και άπασες διεκδικούν μια ευκαιρία που θα δώσει νέα ώθηση και νέες προοπτικές στη ζωή τους. Οι ευκαιρίες που διεκδικούμε, κερδίζουμε, αξιοποιούμε ή χάνουμε φαίνεται πως λειτουργούν σαν το μελάνι που γεμίζει την “tabula rasa” της ζωής μας∙ σαν την πρώτη ύλη που κινεί τα γρανάζια της ανθρώπινης «μηχανής».

Στη σκηνή της δεύτερης διοργάνωσης του TEDxPatras θα συναντηθούν άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους που θα μοιραστούν μαζί μας τις δικές τους προσωπικές ιστορίες για τους αγώνες που έδωσαν διεκδικώντας μια ευκαιρία∙ σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας που με τη δημιουργικότητα και τη ζωτική τους δύναμη επαναπροσδιόρισαν τα όρια του ιδιαίτερου πεδίου δράσης τους∙ άνθρωποι που σε καιρούς ου μαινετούς μας έδωσαν την ώθηση και την έμπνευση να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε τις κατάλληλες εκείνες στιγμές που δύνανται να αλλάξουν το ρου της μικρο-ιστορίας μας!
 
Σε μια ιστορική συγκυρία που η διεκδίκηση ευκαιριών φαντάζει φρούδα ελπίδα, σας καλούμε στις 14 Μαΐου στον ανανεωμένο χώρο του Royal Theater, σε μια μέρα γεμάτη γνώση και εμπειρίες να εξερευνήσουμε, να δημιουργήσουμε και να διαδώσουμε από κοινού ρηξικέλευθες ιδέες και να αδράξουμε νέες ευκαιρίες!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες ως προς το περιεχόμενο της φετινής εκδήλωσης και τη διάθεση των εισιτηρίων!

Χρήσιμα Links:
www.tedxpatras.com
www.facebook.com/tedxpatras
www.twitter.com/tedx_patras
www.instagram.com/tedxpatras

Λέξεις κλειδιά: 

TEDx TEDxPatras
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework