Πρόσθετη στήριξη για αναζήτηση εργασίας και εργαζομένων

Ο όμιλος ManpowerGroup στηρίζει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία συμμετέχοντας στην Tent Partnership for Refugees


Άμεση υποστήριξη σε πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία δεσμεύεται να παράσχει ο όμιλος ManpowerGroup συμμετέχοντας στη σύμπραξη Tent Partnership for Refugees και πλαισιώνοντας την πρωτοβουλία 50 μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Airbnb, η Amazon, η Chobani, η FedEx, η Pfizer, η Uber και η Unilever.

Οι εταιρίες που συμμετέχουν στη σύμπραξη Tent Partnership for Refugees δεσμεύθηκαν, μεταξύ άλλων, για την παροχή οικονομικής στήριξης μέσω διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αλλά και για πρόσθετες ενέργειες, όπως κάλυψη άμεσων αναγκών και κυρίως εύρεση εργασίας κ.ά. Η στήριξη των προσφύγων σε επίπεδο εύρεσης εργασίας είναι πολύ σημαντική και ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση χορήγησε στους Ουκρανούς πρόσφυγες προσωρινή προστασία βάσει της οδηγίας για την προσωρινή προστασία (Temporary Protection Directive - TPD). Στην ουσία, η TPD παρέχει στους Ουκρανούς υπηκόους και αλλοδαπούς που ήταν επί μακρόν πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο στην Ουκρανία πριν από τις 24 Φεβρουαρίου το δικαίωμα να ζουν, να σπουδάζουν και να εργάζονται σε ολόκληρη την Ε.Ε., ζητώντας άδεια διαμονής.

Επιπλέον, ο όμιλος ManpowerGroup στο πλαίσιο της δέσμευσής του να βοηθήσει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, έχει τοποθετήσει δύο διαδικτυακές φόρμες στην παγκόσμια πλατφόρμα «We Stand With Ukraine», μία για εταιρίες που επιθυμούν να προσλάβουν ανθρώπους (Hire people now) και μία άλλη για πρόσφυγες που αναζητούν εργασία (Find work now). Το PMO (project management office) της Παγκόσμιας Ειδικής Ομάδας θα παρακολουθεί τις υποβολές αιτήσεων και αντίστοιχα τις εταιρίες και τους υποψηφίους. Η εργαλειοθήκη περιέχει επίσης πρότυπα web και αρχεία για να βοηθήσει τις χώρες να εντοπίσουν ή/και να μεταφράσουν τον ιστότοπο και τις φόρμες.

Το Tent Partnership for Refugees είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ένα δίκτυο 200 εταιριών που ξεκίνησε από τον Hamdi Ulukaya, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Chobani, το 2016. Συνεργάζεται με εταιρίες για να βοηθήσει στην ενσωμάτωση των προσφύγων στις νέες κοινότητές τους.

«Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Ουκρανία», επισημαίνει ο Hambi Ulukaya, προσθέτοντας ότι οι εταιρίες-μέλη της σύμπραξης Tent Partnership for Refugees στέκονται αλληλέγγυες προς τους ανθρώπους που φεύγουν από την Ουκρανία. Σήμερα υπερασπιζόμαστε τους Ουκρανούς και όλους τους πρόσφυγες που έχουν εκτοπιστεί σε όλο τον κόσμο και ονειρεύονται μια μέρα να επιστρέψουν σε ένα σπίτι ασφαλές, ελεύθερο και φιλόξενο για όλους. Η προσφυγική κρίση δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα για τις κυβερνήσεις και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς», προσθέτει ο Hamdi Ulukaya και εξηγεί: «Οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη να συμμετάσχουν, να γίνουν μέρος της λύσης, φέρνοντας την καινοτομία τους, τους πόρους και τη φωνή τους για να στηρίξουν τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. Όλο και περισσότερες εταιρίες συνειδητοποιούν ότι συνιστά συλλογικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε την κοινή μας ανθρωπότητα – και πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε τη συμπόνια και την υποστήριξή μας σε όλους τους πρόσφυγες καθώς επανεκκινούν τη νέα τους ζωή».

Η Tent Partnership for Refugees συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και άλλους οργανισμούς στα σημεία της κρίσης για να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται με τον καταλληλότερο δυνατό τρόπο στην εξελισσόμενη κρίση. Σύντομα θα αρχίσει να συνεργάζεται με τους εργοδότες για να προσλάβουν Ουκρανούς και άλλους εκτοπισμένους από τη χώρα και να εξασφαλίσει ότι μπορούν να υποστηρίξουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

Οι ΗΠΑ, μέσω του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), έχουν δημιουργήσει ένα 18μηνο πρόγραμμα προσωρινής προστασίας (TPS) για τους Ουκρανούς ώστε να μπορούν όσοι εισέρχονται στις ΗΠΑ από την 1η Μαρτίου να υποβάλουν αίτηση για άδειες εργασίας και προστασία απέλασης. Το TPS αναμένεται να ωφελήσει περισσότερους από 75.000 Ουκρανούς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το DHS (Department of Homeland Security).

Σχετικά με την Tent Partnership for Refugees

Με όλο και περισσότερους πρόσφυγες να έχουν εκτοπιστεί για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, οι επιχειρήσεις μπορούν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο, βοηθώντας τους πρόσφυγες να ενταχθούν οικονομικά στις νέες κοινότητες υποδοχής τους. Η Tent Partnership for Refugees κινητοποιεί την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα για να βελτιώσει τη ζωή και τα μέσα διαβίωσης περισσότερων από 30 εκατομμυρίων προσφύγων που έχουν εκτοπιστεί από τις χώρες καταγωγής τους. Ιδρύθηκε από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο τής Chobani, Hamdi Ulukaya, το 2016 και συμπεριλαμβάνει περισσότερες από 200 μεγάλες εταιρίες που έχουν δεσμευτεί στην επέκταση της Συμπερίληψης και στους πρόσφυγες. Η Tent Partnership for Refugees πιστεύει ότι οι εταιρίες μπορούν να υποστηρίξουν με τον πιο βιώσιμο τρόπο τους πρόσφυγες, αξιοποιώντας τις βασικές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες – με τη συμμετοχή των προσφύγων ως δυνητικών εργαζομένων, επιχειρηματιών και καταναλωτών. Ο πλήρης κατάλογος των μελών της Tent Partnership for Refugees βρίσκεται στο www.tent.org

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ, παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας - Manpower®, Experis® και Talent Solutions® - δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε περισσότερες από 75 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία - ως μια από τις καλύτερες εταιρείες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, στην ισότητα και την αναπηρία. Το 2022 η ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για δέκατη τρίτη φορά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο - “World’s Most Ethical Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρεία στον κλάδο.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο 2 υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Ενώ, το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work® που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας.

Για εταιρείες: www.manpowergroup.gr

Για υποψήφιους: www.manpower.gr

Follow us ManpowerGroup Greece

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr