«Πλανήτης Τσίρκο»

Μια παράσταση τσίρκο όπου η φαντασία μας ταξιδεύει μακριά, πολύ μακριά!

...

Η Άρσις, κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων, και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις 19:00 στο πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος» την παράσταση «Πλανήτης Τσίρκο».

Μια παράσταση με ακροβάτες, κλόουν, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ, όπου πρωταγωνιστές είναι παιδιά όλων των ηλικιών που εμψυχώνει και υποστηρίζει η Άρσις μέσα στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά και στα Λαγκαδίκια, καθώς και στις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την ομάδα νεανικής δράσης «Caravan» της Άρσεως στο πλαίσιο του προγράμματος «Support to Refugees in Greece through Integrated Shelter Model – Rapid Mobility Solution», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την ASB (Arbeiter – Samariter – Bund) και τη WAHA με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ανθρωπιστική Βοήθεια (ECHO).

Έργο της ομάδας νεανικής δράσης Caravan είναι η υλοποίηση μιας σειράς εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών εργαστηρίων μη τυπικής μάθησης με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη δημιουργική απασχόληση παιδιών και εφήβων σε κίνδυνο.

Τα εργαστήρια της ομάδας αφορούν σε δράσεις όπως το Κινητό Σχολείο της Άρσεως, εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, θεατρικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια, χορό, προβολές ταινιών μικρού μήκους και δημιουργική συζήτηση, καθώς και κοινωνικό τσίρκο.

Μέσω του κοινωνικού τσίρκο και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα εργαστήρια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και τους άλλους και να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους μακριά από τη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά που συμμετέχουν στην παράσταση έχουν αφιερώσει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή τους σε αυτό. Μια ζωή γεμάτη αλλαγές και ανατροπές πλαισίων, ορίων και συνθηκών διαβίωσης. Μια ζωή όπου οι έννοιες «συγκέντρωση» και «συνεργασία», «θάρρος» και «αυτοεκτίμηση» κερδίζονται κάθε μέρα με κόπο.

Ο πλανήτης Τσίρκο είναι ο δικός τους πλανήτης. Ένας πλανήτης με νεράιδες, πειρατές, ιπτάμενα πλάσματα, γοργόνες και τρελούς καπελάδες. Ένας πλανήτης όπου σημασία δεν έχει από πού κατάγεσαι ή πού πηγαίνεις, αλλά πού βρίσκεσαι και πώς συναντιέσαι με τους άλλους.

Σε αυτή τη συνάντηση θα είμαστε εκεί.

Πληροφορίες:

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1

Ώρα: 19:00

Είσοδος ελεύθερη.

*Η παράσταση υποστηρίζεται ενεργά από εθελοντές της Άρσεως και των Παιδιών Εν Δράσει.

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ανθρωπιστική Βοήθεια (ECHO)

...

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη του Προγράμματος, Μαριάνθη Μότα, στα τηλέφωνα: +306936142874 | +302313046839.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework