...

...
 

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το DNA του Beethoven: Μια τούφα μαλλιών ταξιδεύει στον χρόνο


Μουσικοθεατρικό αναλόγιο για όλη την οικογένεια

Σαββάτο 18, Κυριακή 19 Μαρτίου στις 19:00
 

Ποιος δεν έχει ακούσει για τον Μπετόβεν;

Ποιος δεν ξέρει ότι ο μεγαλοφυής συνθέτης ήταν κουφός!

Ποιος δεν θα ήθελε να μάθει για το DNA του Μπετόβεν;

Η Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο παρουσιάζει ένα μουσικο-θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στη ζωή του Μπετόβεν. Η Μάγδα Μαυρογιάννη στον ρόλο μιας μοριακής βιολόγου ερευνά στο εργαστήριό της μία τούφα μαλλιών του Beethoven και ξεδιπλώνει όλη την αλήθεια της ζωής του.

Μετά τις παραστάσεις «Τα παιδιά του Μπαχ» και «Το IQ του Μότσαρτ» η Μάγδα Μαυρογιάννη μαζί με τους ταλαντούχους σπουδαστές και αποφοίτους της τάξης πιάνου του Διονύση Μαλλούχου στο Αττικό Ωδείο και με τη συμβολή της παιδικής χορωδίας του Αρσακείου αναβιώνουν αυτή τη φορά τη ζωή του Μπετόβεν και αναλύουν το μοναδικό DNA του.

Μια τούφα από τα μαλλιά του Μπετόβεν ταξίδεψε μέχρι τις μέρες μας ξεκινώντας από το 1827, όταν ο συνθέτης λίγο πριν πεθάνει δεχόταν την επίσκεψη του νεαρού μουσικού Φερδινάνδου Χίλερ, που του απέδιδε τον ύστατο φόρο τιμής. Εκείνη την εποχή συνηθιζόταν να κόβουν μια τούφα από τα μαλλιά του νεκρού ως ενθύμιο και αυτό έκανε και ο Χίλερ την επομένη του θανάτου του Μπετόβεν. Τη στιγμή της ταφής του το κεφάλι του Beethoven ήταν κουρεμένο σχεδόν σύρριζα, αφού πλήθος ανθρώπων είχε με τον ίδιο τρόπο θελήσει να αποκτήσει ένα τελευταίο ενθύμιο του σπουδαίου αυτού συνθέτη! Η επιρροή του πάνω σε όλους όσοι είχαν ακούσει τη μουσική του ήταν ακατανίκητη. Αυτή η περίφημη τούφα μαλλιών έφτασε μέχρι το Sotheby’s, όπου η εργαστηριακή έρευνα των μοριακών βιολόγων προσδιόρισαν και ανέλυσαν το DNA του Μπετόβεν. Το αποτέλεσμα των ερευνών δίνει απάντηση στο ερώτημα γιατί ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς που γνώρισε ποτέ ο κόσμος καταδικάστηκε να ζήσει κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη σιωπή.

Οι μαθητές του Διονύση Μαλλούχου εμφανίζονται με μία τούφα μαλλιών άλλου χρώματος ο καθένας και επεμβαίνουν στο θεατρικό δρώμενο ερμηνεύοντας σονάτες, παραλλαγές και άλλα έργα και μεταγραφές για πιάνο, καθώς και έργα για βιολί και πιάνο ή για πιάνο για 4 χέρια. Η συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Αρσακείου συμπληρώνει το μουσικό μέρος. Ο ζωγράφος Nικόλας Κληρονόμος στον ρόλο του Γκόγια ζωγραφίζει τον πιανίστα και ραδιοφωνικό παραγωγό Διονύση Μαλλούχο στον ρόλο του Μπετόβεν, ο οποίος συνεργάζεται με τη Μάγδα Μαυρογιάννη στη διαμόρφωση του μουσικού προγράμματος, που θα αναδείξει το ταξίδι της τούφας των μαλλιών του κορυφαίου συνθέτη.

Συντελεστές:

Ιδέα, κείμενο, αφήγηση, σκηνοθετική επιμέλεια: Μάγδα Μαυρογιάννη

Μουσική διδασκαλία: Διονύσης Μαλλούχος

Συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι του Αττικού Ωδείου και η Παιδική Χορωδία Αρσακείου.

Πολυχώρος Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 15 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: 10 €, 8 € (παιδικό)

Έναρξη προπώλησης: 20 Φεβρουαρίου

Εισιτήρια – Πληροφορίες: www.ticketservices.gr/event/to-dna-toy-mpetoven

Εκδοτήρια:

Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου)

Δε-Πα 9:00-17:00, Σα 10:00-14:00

Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής):

Δε-Πα και Κυ 10:00-16:00

Τηλεφωνικά: 210 72 34 567

Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης στο 210 72 82 554.

Πληροφορίες για αυτό το δελτίο: Μαριάννα Αναστασίου 210 72 82 771

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Cosmotetv, Tρίτο πρόγραμμα, Αθήνα 9.84, in.gr, monopoli.gr, in2life.gr, clickatlife.gr, artamp;life.gr, skywalker.gr, daysofArt, ploigos, ΣΕΟ (Σώμα Ελλ. Οδηγών), infokids.gr, mama365.gr, talk, elamazi.gr

...

 

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
...
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2018 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework