...

Το 4ο Φεστιβάλ Καστελλορίζου υποδέχεται το Πανεπιστήμιο του York,
το BBC4 και την Πρεσβεία της Αυστραλίας στο ακριτικό νησί

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» 2019 θα λάβει χώρα από 25 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου στο ακριτικό νησί. Παράλληλα με το διαγωνιστικό πρόγραμμα και τις ποικίλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις του, το Φεστιβάλ επιλέγει και φέτος να βραβεύσει δύο φορείς οι οποίοι πρεσβεύουν το Ντοκιμαντέρ και με τη δράση τους συνεισφέρουν στην διάδοση και εξέλιξη του κινηματογράφου τεκημερίωσης σε όλο τον κόσμο.

...

Το Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα για φέτος στο Φεστιβάλ Καστελλορίζου θα είναι το Πανεπιστήμιο του Γιορκ και συγκεκριμένα το Τμήμα Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και Διαδραστικών Μέσων. Το Φεστιβάλ θα υποδεχτεί τον επικεφαλής του τμήματος Καθηγητή Duncan Petrie ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, καθώς και τον Καθηγητή στον τομέα του Ντοκιμαντέρ Ed Braman ο οποίος θα συμμετάσχει στο Διεθνές Πάνελ.

Το BBC4 και το πρόγραμμα Storyville θα βραβευτούν φέτος από το «Πέρα από τα Σύνορα» ως το Τιμώμενο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Η επικεφαλής του προγράμματος Mandy Chang που είναι επίσης βραβευμένη σκηνοθέτρια και παραγωγός, θα παρακολουθήσει το Φεστιβάλ ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής.

... ...

Τέλος, με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα το Φεστιβάλ Καστελλορίζου θα φιλοξενήσει Έκθεση Φωτογραφίας για τους Anzacs (Εκστρατευτικό Σώμα Στρατού της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας) με τίτλο «Οι Anzacs στην Ελλάδα Στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Οι Anzacs στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας και των συμμάχων της παίρνοντας μέρος στην εκστρατεία κατάληψης της Καλλίπολης (1915) αλλά και στη Μάχη της Κρήτης (1941), και αναπτύσσοντας δεσμούς φιλίας και συντροφικότητας με τους ντόπιους. Αυτές οι αναμνήσεις έχουν γραφτεί στην ιστορία και αποτελούν κομμάτι της θαλερής φιλίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας.

Διοργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) & Ecrans des Mondes (Παρίσι)
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Σύνδεσμος Αναβίωσης Μεγίστης, Σύδνεϋ
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δήμου Μεγίστης

info@beyondborders.gr | www.beyondborders.gr

Χορηγοί επικοινωνίας

... ...... ... ... ... ... ... ...
...... ... ... ... ......


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework