Η ΑΑΔΕ ενημερώνει για τις νέες τελωνειακές απλουστεύσεις στην έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics»

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ΑΑΔΕ, κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στην αγορά μέσω της 9ης Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», διοργανώνοντας τηνΚυριακή 1 Οκτωβρίουστο πλαίσιο των πολυ-συνεδρίων LOGI.C ειδική ενημερωτική ενότητα με τίτλο «Τελωνειακές Απλουστεύσεις & Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας: Εγκεκριμένος Οικονομικός Φορέας - Απλουστευμένες Διαδικασίες στην εισαγωγή/εξαγωγή - Τελωνειακή Αποθήκευση».

Τρία ειδικά τελωνειακά καθεστώτα

Στο event αυτό, που θα λάβει χώρα στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, στελέχη της ΑΑΔΕ θα αναλύσουν τα 3 ειδικά τελωνειακά καθεστώτα – απλουστεύσεις που αφορούν την αγορά, εξηγώντας στους εκπροσώπους του εμπορίου και των freight forwarders πώς μπορούν να τα αξιοποιήσουν για την αύξηση της επιχειρηματικότητας.

Χαιρετισμό στους συνέδρους θα απευθύνει ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων και ΕΦΚ της ΑΑΔΕ, κύριος Κωνσταντίνος Μουρτίδης. Παράλληλα, στελέχη της αγοράς που ήδη κάνουν χρήση των απλουστεύσεων αυτών θα περιγράψουν τα οφέλη για το διεθνές εμπόριο.

Τρεις έρευνες για Εφοδιαστική και Logistics

Το κοινό των φετινών πολυ-συνεδρίων LOGI.C 2023 θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα ευρήματα 3 διαφορετικών ερευνών για τον κλάδο. Αναλυτικότερα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 11:30 στη συνεδριακή αίθουσα Hall 2 θα παρουσιαστούν από την Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics, ΕΕΒΨ&L, τα συμπεράσματα της 4ης Πανελλήνιας Έρευνας για τα Ψυχόμενα Logistics και την κάλυψη των οριζόντιων αναγκών της ψυχόμενης εφοδιαστικής αλυσίδας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και η απονομή του βραβείου, Θ. ΜΑΚΙΟΣ.

Εν συνεχεία, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 14:30 στη συνεδριακή αίθουσα Hall 2 το κεντρικό event των LOGI.C 2023 θα αφορά την παρουσίαση των συμπερασμάτων της 1ης Πανελλήνιας Έρευνας για το e-commerce logistics & last mile orchestration, που διεξήχθη από την O.MIND CREATIVES με την επιστημονική ευθύνη της Optilog Advisory Services και την αιγίδα του Ελληνικoύ Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.E.CA. Κατόπιν, στελέχη της αγοράς και του GR.E.CA. θα σχολιάσουν τα ευρήματα της Πανελλήνιας Έρευνας, δίνοντας μια νέα οπτική στις προκλήσεις που διανοίγονται λόγω e-commerce στη διαχείριση των Logistics και των διανομών.

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 14:30 στη συνεδριακή αίθουσα Hall 2 τα πολυ-συνέδρια LOGI.C 2023 ολοκληρώνονται με την παρουσίαση εκ μέρους της εταιρίας Beyond the Best των αποτελεσμάτων μελέτης για τα 3rd Party Logistics / Logistics Service Providers / Courier & Μεταφορικές Επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο υπό τον τίτλο «Value Driven Supply Chain».

Με 12events τα πολυ-συνέδρια LOGI.C 2023

Τονίζεται πως το διεθνές συνέδριο του ΕΕΣΥΜ και οι συνολικά 11 παράλληλες ξεχωριστές θεματικές ενότητες συνθέτουν το συνεδριακό σκηνικό των παράλληλων εκδηλώσεων, LOGI.C 2023, της 9ης Διεθνούς Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και της 4ης Έκθεσης «Cargo Truck & Van Expo» 2023, που θα λάβουν χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα Αττικής υπό τη διοργάνωση της O.MIND CREATIVES και την ευθύνη του περιοδικού Supply Chain & Logistics.

Οι θεματικές ενότητες των συνεδρίων LOGI.C έχουν επιλεχθεί από το περιοδικό Supply Chain & Logistics από κοινού με μια σειρά συνδιοργανωτών οι οποίοι συνέθεσαν τα πάνελ συζητήσεων ή παρουσιάσεων, με ομιλητές ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους φορέων, αλλά και εκπροσώπους των εταιριών–εκθετών και χρηστών για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.