Δωρεάν μετακίνηση στους επιβάτες που θα ταξιδέψουν για την κηδεία του Μίκη

Έχοντας ταξιδέψει με τη μουσική του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οικουμένης, ο Μίκης Θεοδωράκης την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 θα αναχωρήσει για το «τελευταίο ταξίδι» με προορισμό τα Χανιά.

Ο «Ουρανομήκης» Μίκης, όπως εύστοχα «βάφτισε» τον Θεοδωράκη ο εκ των ιδρυτών της ΑΝΕΚ LINES μακαριστός Ειρηναίος, ευλογημένος από τις Μούσες μουσικός ηγέτης, φλογερός αγωνιστής, οικουμενικός εργάτης της ειρήνης και της αδελφοσύνης, μεγαλοφυής δημιουργικός «έφηβος» μέχρι τέλους, τραγουδήθηκε με πάθος όσο ελάχιστοι.

H κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES, σε μια συμβολική κίνηση τιμής ένεκεν στον μεγάλο απόντα, δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσοι αγάπησαν τον Μίκη και μπορούν, να ταξιδέψουν δωρεάν την Τετάρτη 8/9 από Πειραιά προς Σούδα και δωρεάν να επιστρέψουν την Πέμπτη 9/9 σε θέσεις ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Η Οικουμένη, η Ρωμιοσύνη, η Κρήτη, τα Χανιά αποχαιρετούν τον «Γίγαντα» με το τεράστιο έργο. Τον μουσικό γητευτή των λαών, που όταν άνοιγε τα πελώρια χέρια του για να διευθύνει όπου Γης, ξεσήκωνε και παρέσυρε τον κόσμο (ακόμα και αυτούς που δεν ήξεραν τη γλώσσα των τραγουδιών του) στον δικό του μελωδικό, ερωτικό, επαναστατικό κόσμο ως άλλος καζαντζακικός Ζορμπάς.

Περήφανοι ως Έλληνες για τη μουσική παρακαταθήκη ενός «Ογκόλιθου» που πάντρεψε αξεπέραστα το λαϊκό τραγούδι με την ποίηση και κατέδειξε σε όλο τον κόσμο ότι ελληνισμός σημαίνει πολιτισμός, αποχαιρετούμε τον Μίκη με τη βεβαιότητα ότι ναι, αιωνία θα είναι η μνήμη του.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr