...

...

Η ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ» σας προσκαλεί στην

1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία

21, 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή πρωτοπορία της σύνδεσης

της ψυχικής υγείας με τον αθλητισμό και τη φυσική άσκηση

Η 1η ευρωπαϊκή αθλητική διοργάνωση για την ψυχική υγεία αποτελεί τον ακρωγονιαίο λίθο του ευρωπαϊκού έργου EVENTS Project-το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+/Sport-και έχει ως στόχο τη σύνδεση των πεδίων του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης με την ψυχική υγεία, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών καθώς και για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος. Φορέας υποβολής της σχετικής πρότασης και συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων-«ΕΔΡΑ» που δραστηριοποιείται στο πεδίο της ψυχικής υγείας από το 2001.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 1η ευρωπαϊκή αθλητική διοργάνωση για την ψυχική υγεία τελεί υπό την αιγίδατουΠροέδρου τουΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου,AntonioTajani, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ενώέχει λάβει και τηνΑρωγή & Στήριξη του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, ηΣχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑπροσφέρει στη διοργάνωση την επιστημονική υποστήριξή της.

Στις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου, με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διήμερο-Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου-, ενώ την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο πάρκο του Πεδίον του Άρεως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Στην 1η ευρωπαϊκή αθλητική διοργάνωση για την ψυχική υγεία θα συμμετέχουν 14 χώρες και 35 φορείς, ενώ και οι τρεις μέρες είναι ανοιχτές για το γενικό κοινό, τόσο για άμεση συμμετοχή στις δραστηριότητες όσο και για παρακολούθηση των δρώμενων.

Στόχος της 1ης ευρωπαϊκής αθλητικής διοργάνωσης για την ψυχική υγεία είναι η ευρωπαϊκή θεσμική σύζευξη των πεδίων του αθλητισμού και της ψυχικής υγείας, για ένα κίνημα που θα προάγει έναν δραστήριο τρόπο ζωής, τον αθλητισμό για όλους, τον αθλητισμό για την ψυχή και την έμπρακτη εφαρμογή μιας ενεργητικής στάσης ζωής που την οφείλουμε ο καθένας στον εαυτό του και στους άλλους.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθειά του εθελοντικά μπορεί να ενημερωθεί και να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση σε αυτό το link:

http://eventsproject.eu/index.php/el/3-days-events-in-athens/become-a-volunteer

Δήλωση συμμετοχής στις αθλητικές δραστηριότητες για το γενικό κοινό:

https://www.eventbrite.co.uk/e/1-1st-european-sport-physical-exercise-event-for-mental-health-tickets-47709635805

www.eventsproject.eu

Fb page: @Events Project

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework