Σεμινάριο κοινωνικής προσφοράς από το Believe in You «Η τέχνη της επικοινωνίας»

Το Believe in You, πάντα ευαίσθητο σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και με όραμα να μεταδώσει τη γνώση για δεξιότητες ζωής σε όλο τον κόσμο, λανσάρει μια νέα καινοτομία. Από τον Νοέμβριο και κάθε μήνα θα προσφέρει ένα σεμινάριο για μία από τις βασικές δεξιότητες ζωής σε μια συμβολική τιμή.

Μέσα από την επικοινωνία καλύπτουμε κάθε ανθρώπινη ανάγκη. Το θέμα είναι όμως, επικοινωνούμε αποτελεσματικά; Το ερώτημα είναι ρητορικό, γιατί η ξεκάθαρη απάντηση είναι σίγουρα όχι, κι αυτό το βλέπουμε εύκολα παρατηρώντας γύρω μας.

Κοινωνική προσφορά του Believe in You

Το Believe in You, πάντα ευαίσθητο σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και με όραμα να κάνει τη γνώση για δεξιότητες ζωής προσιτή σε όλο τον κόσμο, λανσάρει μια νέα καινοτομία. Από τον Νοέμβριο και κάθε μήνα θα προσφέρει ένα σεμινάριο για μία από τις βασικές δεξιότητες ζωής σε μια συμβολική τιμή, μόνο 5 ευρώ.

Επειδή το δώρο της γνώσης θα έπρεπε να ανήκει σε όλους, θέλουμε να δώσουμε πραγματικά σε όλους τη δυνατότητα να επενδύσουν στην προσωπική τους ανάπτυξη και βελτίωση της ζωής τους.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 19.00-20.15 και έχει τίτλο «Η τέχνη της Επικοινωνίας».

Τα οφέλη του σεμιναρίου

Στο σεμινάριο θα μάθετε όλα τα κλασικά εμπόδια στην αποτελεσματική επικοινωνία και τις «μπανανόφλουδες της επικοινωνίας» που πατάμε χωρίς να το γνωρίζουμε. Τι είναι οι μπανανόφλουδες, θα αναρωτιέστε. Είναι οι κίνδυνοι και οι παγίδες της επικοινωνίας που εμφανίζονται στην καθημερινότητά μας, και την «πατάμε» ακριβώς επειδή δεν τις βλέπουμε.

Μέσα από τη συμμετοχή σας θα αποκτήσετε διαύγεια και έναν ξεκάθαρο οδηγό του τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε ώστε να είστε ξεκάθαροι στην επικοινωνία σας, κατανοητοί και να μην εμπλέκεστε σε δυσάρεστες παρεξηγήσεις και συγκρούσεις.

Τα θέματα που θα συζητηθούν

  • Τα εμπόδια στην αποτελεσματική επικοινωνία
  • Σφάλματα αντίληψης στην επικοινωνία
  • Τα 7 επίπεδα ακρόασης. Εσείς σε ποιο είστε συνήθως;
  • Επικοινωνία και γλώσσα σώματος: Άσπονδοι φίλοι ή εχθροί;
  • Εν αρχή είναι ο στόχος
  • Γιατί η επικοινωνία είναι τέχνη και πώς να την κατακτήσουμε;

Γιατί συμβολική τιμή συμμετοχής στο σεμινάριο και όχι δωρεάν;

Γιατί, όπως λέει ένα αγγλικό ρητό, «When you pay, you pay attention», δηλαδή όταν πληρώνεις, δίνεις μεγαλύτερη προσοχή.

Για να το θέσουμε καλύτερα, η προϋπόθεση για την αυτοβελτίωση είναι η προσωπική δέσμευση. Το να πάρεις τη γνώση είναι το εύκολο βήμα. Το να έχεις όμως διάθεση να εφαρμόσεις τη γνώση εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα τον ίδιο, και αν λείπει αυτή, δεν υπάρχει αυτοβελτίωση.

Έτσι λοιπόν, πληρώνοντας μια συμβολική τιμή, αυξάνεις τη δέσμευση στον εαυτό σου ότι κάνεις ένα ενεργητικό βήμα να βελτιώσεις τη ζωή σου και αυτό έχει καθοριστική επίδραση στο αποτέλεσμα του σεμιναρίου στον εαυτό σου.

Κάθε μήνα λοιπόν το Believe in You θα σας προσκαλεί σε ένα σεμινάριο για μία πολύτιμη δεξιότητα ζωής, που χωρίς αυτήν εμφανίζονται τόσα εμπόδια στην ευτυχία μας.

Πρώτο σεμινάριο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την επικοινωνία, την πολυτιμότερη δεξιότητα που επηρεάζει κάθε έκφανση της ζωής μας και φυσικά τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Ποιος είναι ο κανόνας στις διαπροσωπικές σχέσεις;

Παρεξηγήσεις, συγκρούσεις, καυγάδες, αρνητικά συναισθήματα, αύξηση διαζυγίων, απομόνωση, αποξένωση, μοναξιά… Η μοναξιά συγκεκριμένα έχει γίνει η επιδημία του 21ου αιώνα. Αν πήγαινε καλά η επικοινωνία, δεν θα βλέπαμε αυτές τις τραγικές συνέπειες στις σχέσεις και στη ζωή των ανθρώπων.

Δεν ξέρουμε αυτά που δεν ξέρουμε

Αφού λοιπόν η επικοινωνία είναι τόσο πολύτιμη, γιατί τα πάμε τόσο χάλια σε αυτή; Απλούστατα, γιατί δεν την έχουμε διδαχθεί.

Την εξασκούμε καθημερινά ως αυτοδίδακτοι,χωρίς κανείς να μας εξηγήσει τι λειτουργεί και τι όχι. Κανείς, επίσης, δεν μας έχει δώσειfeedbackστο τι κάνουμε καλά και τι όχι.

Το γεγονός είναι ότι «Δεν ξέρουμε αυτά που δεν ξέρουμε». Κι αν δεν μας διδάξει κάποιος τι είναι αυτό που δεν ξέρουμε, ώστε να το αναγνωρίσουμε και άρα να το διορθώσουμε, μπορεί να περάσουμε όλη μας τη ζωή κάνοντας λάθη και νομίζοντας πως είναι σωστά.

Τοπρώτο βήμα λοιπόν για να το αλλάξουμε αυτό είναι να αναγνωρίσουμε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια.

Το δεύτερο είναι να αποφασίσουμενα εκπαιδευτούμε, για να μάθουμε έγκυρα πλέον τι κάνουμε καλά και τι όχι, ώστε να μπορούμε πλέον να το διορθώσουμε, εφόσον θέλουμε.

Με αυτό τον σκοπό τοBelieve in Youδιοργανώνει το νέο σεμινάριοκοινωνικής προσφοράς με θέμα την«Τέχνη της επικοινωνίας»,όπου θα αναλυθούν οι καλές και κακές πρακτικές στην επικοινωνία στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Εισηγήτρια είναι η Εύη Ξυραφά,Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια εξειδικευμένη στην Επικοινωνία.

Σε αυτό το διαδραστικό σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom, η Εύη Ξυραφά θα εξηγήσει απλά και κατανοητά τι πρέπει να προσέχουμε στην επικοινωνία ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί.

Ελάτε με διάθεση επικοινωνίας, ρωτήστε οτιδήποτε σας έχει προβληματίσει ή δυσκολέψει μέσα από την εμπειρία σας και ετοιμαστείτε να πάτε την επικοινωνία σας σε άλλο επίπεδο. Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Διεξαγωγή μέσω της πλατφόρμας του Zoom

Ώρες διεξαγωγής:19:00-20:15

Ώρα προσέλευσης:18:50

Συμβολική τιμή συμμετοχής: 5 ευρώ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:210 6128281, 6974 781051

Email:info@believeinyou.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε, επίσης, να μας στείλετε μήνυμα στη σελίδα μας στοFacebook:https://www.facebook.com/BelieveInYou.gr

Δηλώστε συμμετοχή εδώ:

https://www.believeinyou.gr/texni_epikoinonias_noe22

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr