innovathens1-skywalkergr

innovathens2-skywalkergr

Digital Citizen

Digital skills

New workshops on the block!

Μάιος-Ιούλιος 2018
@INNOVATHENS

Μέσα στον νέο ψηφιακό μας κόσμο, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει, να δικτυώνεται, να αλληλεπιδρά και να δημιουργεί ως παγκόσμιος, διαδικτυακός πολίτης, ως «Digital Citizen».

Εμείς, στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, συνεχίζουμε μέχρι και τον Ιούλιο με ολοκαίνουρια digital skills workshops μέσα από τα οποία θα αναπτύξουμε νέες δεξιότητες και θα έρθουμε σε επαφή με σύγχρονα εργαλεία. Αν θέλεις και εσύ να μάθεις να κατασκευάζεις τη δική σου ιστοσελίδα μέσω του WordPress, να σχεδιάζεις με το Adobe Illustrator, να γίνεις expert στο digital marketing ή αν είσαι… νέος άνω των 65 και θέλεις να μάθεις να χρησιμοποιείς το Facebook, σε περιμένουμε!

*Περισσότερες πληροφορίες: www.innovathens.gr

#DigitalCitizen

Αναλυτικά τα εργαστήρια:
 • Facebook 65+ στις 30 Μαΐου με 29 Ιουνίου

Εισηγήτριες: Μαρία Ηλιοπούλου, Μαρία Αστερίου
Σε συνεργασία με την People Behind

Μέσα σε 10 μαθήματα, άτομα άνω των 65 ετών εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες και γίνονται μέρος της ψηφιακής κουλτούρας της σύγχρονης εποχής: μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το tablet, να αναζητούν χρήσιμες πληροφορίες στο internet, δημιουργούν τον δικό τους λογαριασμό στο Facebook, βγάζουν selfies και video με το κινητό, κάνουν posts και βιντεοκλήσεις.

Ημερομηνίες: 30 Μαΐου
1, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 και 29 Ιουνίου
Ώρες: 11:00 με 12:30
*Δωρεάν συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Κρατήσεις στο 2130 109300.

 • Digital Marketing Business Diploma: 25-29 Ιουνίου

Εισηγητής: Γεράσιμος Τζαμαρέλος
Σε συνεργασία με το ΚΕΑΚ (Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης και Καινοτομίας)

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 20 ωρών για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τη γνώση τους και να εξειδικευτούν στο digital marketing.

Απευθύνεται:

 • Σε επαγγελματίες του marketing και της επικοινωνίας για την εξειδίκευση στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και την επαγγελματική τους εξέλιξη/ διεύρυνση στον κλάδο τους.
 • Σε εργαζομένους/στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους (στην Ελλάδα ή διεθνώς).
 • Σε ελεύθερους επαγγελματίες για την ανάπτυξη του πελατολογίου τους.
 • Σε φοιτητές/αποφοίτους σχολών -ανεξαρτήτως ειδικότητας- για την ενίσχυση του βιογραφικού τους και την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων.
 • Σε νέους επιχειρηματίες που αναζητούν αποτελεσματικούς και οικονομικούς τρόπους προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν πως:

 • να επιλέγουν επιτυχημένα το περιεχόμενο των websites.
 • να εφαρμόζουν τεχνικές SEO (Search Engine Optimisation).
 • να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα social media (Pinterest, Instagram, Facebook κ.ά.) ως εργαλεία marketing και δημοσίων σχέσεων (online PR), οργανικά για μείωση του budget τους.
 • να σχεδιάζουν και να υλοποιούν ενοποιημένη στρατηγική ψηφιακής επικοινωνίας για τον οργανισμό/επιχείρηση που βρίσκονται.

*Όλη η θεματολογία θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο εργαστηρίου, με πρακτικά παραδείγματα.

Ημερομηνίες: 25 έως 29 Ιουνίου
Ώρες: 17:00 με 21:00
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ

*Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Business Diploma στο Digital Marketing (KEAK & DIGICAMPS).

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

 • Abobe Illustrator: 27-29 Ιουνίου

Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς (Certified Expert της Adobe)

Έλα να γνωρίσεις το δημοφιλέστερο πρόγραμμα κατασκευής, επεξεργασίας και διαχείρισης γραφικών της Adobe! Στο workshop, συνολικής διάρκειας 12 ωρών, θα έρθουμε σε επαφή με τα βασικά εργαλεία του Illustrator, θα σχεδιάσουμε με γεωμετρικά σχήματα τις δικές μας συνθέσεις και θα φτιάξουμε διανυσματικά αρχεία (vectors) για ψηφιακή ή έντυπη χρήση.

Ημερομηνίες: 27 έως 29 Ιουνίου
Ώρες: 17:00 με 21:00
Κόστος: 70 ευρώ

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

 • HTML & Wordpress: 2-11 Ιουλίου

Εισηγήτρια: Μαριάννα Σκιαδά
Σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση για την κατασκευή και διαχείριση δυναμικών ιστοχώρων (sites) μέσω του WordPress. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί εισαγωγή σε βασικές έννοιες του Ιnternet, της HTML και του CSS πριν την εγκατάσταση του WordPress. Η εγκατάσταση του Wordpress θα γίνει τοπικά (στον υπολογιστή κάθε συμμετέχοντα) με σκοπό την εξοικείωσή του με το περιβάλλον/λειτουργικότητα (themes, admin panel, οργάνωση περιεχομένου, επεξεργασία και διαχείριση κειμένου, διαχείριση πολυμέσων), καθώς και τη δυνατότητα προσαρμογής (customization) των themes στις επιθυμητές αισθητικές απαιτήσεις.

Μετά το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα μπορούν:

 • να δημιουργήσουν και να παρέμβουν σε HTML και CSS κώδικα
 • να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν το δικό τους site μέσω του WordPress
 • να προσαρμόσουν την εμφάνιση των εγκατεστημένων themes του WordPress

Αναλυτικά:

1η ημέρα: Έννοιες του Internet-Εισαγωγή στην HTML
2η ημέρα: HTML (συνέχεια)
3η ημέρα: Βασικές έννοιες CSS
4η ημέρα: Τοπική εγκατάσταση WordPress και εξοικείωση με το περιβάλλον
5η ημέρα: Δημιουργία ενός ιστοτόπου εισάγοντας καινούριο template (themes, admin panel, οργάνωση περιεχομένου, επεξεργασία και διαχείριση κειμένου, διαχείριση πολυμέσων)
6η ημέρα: Παρέμβαση στο CSS των themes

Ημερομηνίες: 2, 3, 5, 6, 9 και 11 Ιουλίου
Ώρες: 17:00-20:00
Κόστος: 80 ευρώ

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.
**Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν μαζί το δικό τους laptop.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

INNOVATHENS powered by Samsung

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2
Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα
213 0109300
www.innovathens.gr

... Innovathens ... technopolis_athens ... innovathens

Χορηγοί επικοινωνίας:

...

Σχετικά με το Digital Citizen: Το Digital Citizen είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή γνώση που διοργανώνει το Innovathens, από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο του 2018, και περιλαμβάνει workshops, συζητήσεις, ομιλίες και ημερίδες σε 4 ενότητες, η καθεμιά με διαφορετική θεματική: Digital Skills, Digital Safety, Public Opinion & Social Media και Data Journalism & Fake News.

Σχετικά με το INNOVATHENS: To Innovathens, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων είναι ένας σύγχρονος, λειτουργικός και συνεργατικός χώρος στο κέντρο της πόλης, με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες τον χρόνο. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει ένα δίκτυο όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας. Στρατηγικός συνεργάτης του Innovathens είναι η Samsung Electronics Hellas, πρωτοπόρος εταιρία παγκοσμίως στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Περισσότερες πληροφορίες: innovathens.gr

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο».

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr