Δελτίο Τύπου

Σταμάτα το scroll! Σου έχουμε μια τεράστια ανακοίνωση!

Σπουδάζεις Πολυτεχνείο ή ΣΘΕ στο ΑΠΘ;

Θες να τεστάρεις τις γνώσεις σου στο αντικείμενο της σχολής σου αλλά και στη μηχανική;

Να συνεργαστείς με συμφοιτητές σου και μαζί να διεκδικήσετε μεγάλα έπαθλα;

Αν η απάντησή σου στα παραπάνω είναι ναι, τότε μη χάνεις λεπτό! Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο EBEC Challenge Thessaloniki!

Τι είναι όμως το EBEC Challenge;

To EBEC (European BEST Engineering Competition) είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για μηχανικούς της Ευρώπης. Διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές σε 33 χώρες και 87 εκπαιδευτικά ιδρύματα και συγκεντρώνει πάνω από 6.500 συμμετέχοντες. Το EBEC προσφέρει σε φοιτητές τεχνολογίας την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους τόσο σε θεωρητικό (κατηγορία Case Study) όσο και σε πρακτικό επίπεδο (κατηγορία Innovative Design). Στόχος των ομάδων είναι η κατάκτηση της νίκης και η πρόκριση στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Case Study

Οι διαγωνιζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα θεωρητικό πρόβλημα, το οποίο καλούνται να επιλύσουν αναπτύσσοντας υποθετικές λύσεις και αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που δίνονται κατά την έναρξη του διαγωνισμού. Οι ομάδες παρουσιάζουν τις προτάσεις τους σε μια επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούμενη από την ομάδα δημιουργίας των θεμάτων και από σχετικούς με το θέμα καθηγητές του ΑΠΘ, οι οποίοι αναδεικνύουν τη νικητήρια ομάδα.

Innovative Design

Η κατηγορία αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο EBEC Challenge Thessaloniki. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να μελετήσουν τη θεωρητική κατασκευή μιας καινοτόμας συσκευής είτε για την επίλυση ενός άλυτου επιχειρησιακού προβλήματος είτε για τη βελτίωση ενός υπάρχοντος. Για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων λαμβάνονται υπόψη ο οικονομικός, κοινωνικός και περιβαλλοντικός αντίκτυπος της κατασκευής και η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από μέλη της ομάδας, καθηγητές και εταιρικούς αντιπροσώπους.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται φέτος σε 2 επίπεδα (τοπικό, εθνικό / περιφερειακό). Σε κάθε επίπεδο συμμετέχουν ομάδες αποτελούμενες από τέσσερα άτομα, με τις νικήτριες ομάδες των τοπικών επιπέδων να προκρίνονται στον εθνικό γύρο!

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν 4 τοπικοί γύροι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά, με τον εθνικό γύρο να διεξάγεται τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη!

Το EBEC Challenge Thessaloniki θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Μαρτίου.

Μη χάνεις χρόνο λοιπόν! Δήλωσε συμμετοχή κι ας κερδίσει ο καλύτερος! site ebec

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr