...

Παγωμένες μπίρες, οκλαδόν και πασατέμπο. Κάπως έτσι μοιάζει μια καλοκαιρινή νύχτα γεμάτη μπομπίνες, πανιά και φιλμ, που φέρνουν στα μάτια μας εικονογραφημένες διηγήσεις, μακιγιαρισμένες και καλλωπισμένες, για μια νύχτα αφιερωμένη στην έβδομη τέχνη. Η δράση και το δράμα, η φαντασία και ο ρεαλισμός, το σκοτάδι και η λάμψη, επιτίθενται ορμητικά στην οθόνη και αφορίζουν κάθε αδρανές συναίσθημα και κάθε συνηθισμένη νύχτα. Και μετά καλλιτέχνες. Νέοι, αδηφάγοι και εριστικοί. Καλλιτέχνες που παρενοχλούν κάθε διάθεση εφησυχασμού και παραγκωνίζουν κάθε λάκτισμα υπνωτισμού. Και όλα αυτά, να κατατρύχουν τις αμυχές μια επαρχιώτικης πόλης. Όχι όμως για εχεγγύους καλλιτέχνες που βρίσκονται στην Έδεσσα για έναν και μοναδικό σκοπό. Την τρίτη χρονιά διοργάνωσης του Εδεσσαϊκού Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών Μικρού Μήκους.

Άλλη μια χρονιά έρχεται να μας βρει παρέα με ταινίες, προερχόμενες από κάθε κινηματογραφικό είδος, έργα που αποτυπώνουν το δικό τους ύφος μέσα από βιωματικές αλλά και μυθοπλαστικές περιπέτειες, δράματα, κωμικά σχήματα, fantasy ψήγματα, κοινωνικές ανησυχίες, σκηνές τρόμου και αφιερώματα σε καλλιτέχνες που παγίωσαν τη θέση τους στο κινηματογραφικό στερέωμα και στιγμάτισαν με μια ιδιάζουσας σημασίας στάση την κοινωνική πραγματικότητα. Καλλιτέχνες καταγόμενοι από όλη την Ελλάδα, έρχονται να υπενθυμίσουν την αναγκαιότητα και τη θέση της έβδομης τέχνης, υποκλινόμενοι μπροστά στο κοινό της πόλης, γι’ αυτό κάντε ησυχία, πάρτε ποπ κόρν και αφουγκραστείτε. Κάτι ετοιμάζεται και θα συζητηθεί.

Ο λόγος που ξεκίνησε όλο αυτό; Ένας, μοναδικός και απλός. Η αγάπη για τον κινηματογράφο ενός Εδεσσαίου, του Αλέξανδρου Στουγιαννίδη, ζωγράφου και σκηνοθέτη ταινιών μικρού μήκους και το πείσμα να «φέρει» έναν τέτοιο θεσμό στη μικρή, επαρχιακή αλλά και φιλότεχνη πόλη της Έδεσσας.

Απώτερος στόχος του φεστιβάλ, να εδραιωθεί ο θεσμός και να αγαπήσει ακόμα περισσότερος κόσμος την έβδομη τέχνη μέσα από τα μάτια όλων αυτών που διηγούνται τις ιστορίες τους με μια κάμερα.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει και φέτος πληθώρα ταινιών μικρού μήκους στα είδη fantasy, animation, video art, δράμα, κωμωδία, μυθοπλασίας, κοινωνικές, horror movies, καθώς και αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες.

...

...

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του θερινού κινηματογράφου, στην περιοχή των Μύλων στην Έδεσσα, με ένα γεμάτο και ανατρεπτικό διήμερο στις 29 και 30 Ιουνίου. Είσοδος ελεύθερη.

Χορηγοί @banned.design, Στουγιαννίδης Αλέξανδρος, Σύλλογος Καλλιτεχνών heart in the city, the Mill Café

Χορηγοί επικοινωνίας: Beater.gr, Skywalker.gr, Rejoin.gr, Lav art, MindTheRadio, Together, ialmopia.gr, εξώστης

Υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΔΕ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας) και την καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και σκηνοθέτη Αλέξανδρου Στουγιαννίδη.

H Έδεσσα και ο θερινός κινηματογράφος της, σάς προσκαλούν να γνωρίσετε το φεστιβάλ της στις 29 και 30 Ιουνίου.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework