Ο 14ος Διαπανεπιστημιακός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά οι τελικές παρουσιάσεις και η βράβευση των επιχειρηματικών ομάδων που συμμετείχαν στον 14ο Διαπανεπιστημιακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2021 (https://ennovation.gr/), που υποστηρίζεται από 21 πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο. Φέτος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, πέρα από τις επιχειρηματικές ομάδες, συμμετείχαν μεμονωμένοι φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια, οι οποίοι είτε εντάχθηκαν σε ήδη υπάρχουσες ομάδες είτε συμμετείχαν σε ομάδες που δημιουργήθηκαν από την αρχή.

Οι 12 ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν έως τον τελικό παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις και την πρόοδό τους μέσα από τη συμμετοχή τους στην 7μηνη διαδικασία επιτάχυνσης (virtual acceleration process) του διαγωνισμού. Τέσσερις (4) από τις ομάδες βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβεία, που θα τους δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

The Entrepreneurial Impact Awards

1ο βραβείο στην ομάδα Upiria, που φορά μια πλατφόρμα για μοναδικές και αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Μηδενίζει τις «αποστάσεις» μεταξύ των επαγγελματιών και των «εραστών» των ταξιδιών, προσφέροντας τη δυνατότητα της ελεύθερης και αδιαμεσολάβητης αλληλεπίδρασής τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

2ο βραβείο στην ομάδα Aisthesis Medical, που αφορά μια πλατφόρμα για τη συλλογή και την επεξεργασία δεδομένων από φυσιολογικές παραμέτρους σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να βοηθήσει τους αναισθησιολόγους στη βελτίωση του αποτελέσματος της χειρουργικής επέμβασης.

The Young Entrepreneurship Award

1ο βραβείο στην ομάδα I.N.T.P.: Σύνθεση και εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων μικρο/νανοσωματιδίων καφεΐνης σε προϊόντα τροφίμων και καλλυντικών.

2ο βραβείο στην ομάδα Hearthy, που αφορά στη δημιουργία ενός καινοτόμου προϊόντος, το οποίο θα έχει ως βασικό συστατικό του τα ανθρώπινα μαλλιά.

Στην 16μελή κριτική επιτροπή ειδικών συμμετείχαν εκπρόσωποι της επιστημονικής επιτροπής από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών του διαγωνισμού, καθώς και εκπρόσωποι από το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας.

Φέτος οι χορηγοί του διαγωνισμού είναι η Nestlé Ελλάς, η Viva Wallet, η bespot και η Deloitte. Επίσης, τον διαγωνισμό ενισχύουν ως υποστηρικτές το NBG Business Seeds η Peoplecert, το Uni.Fund, το Κέντρο «Αρχιμήδης» του ΕΚΠΑ, το Κέντρο ACEin του ΟΠΑ.

Ο διαγωνισμός Ennovation διοργανώνεται από το Κέντρο ACEin του ΟΠΑ με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου ELTRUN.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr