15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

13-25 Ιουνίου 2023

Εργαστήρια Λογοτεχνικής Μετάφρασης από τα Ισπανικά στα Ελληνικά

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα λάβει χώρα η 15η έκδοση του Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις).

Στο πλαίσιο της 15ης διοργάνωσης του φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τις 12 ως τις 25 Ιουνίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν τρία εργαστήρια λογοτεχνικής μετάφρασης από τα Ισπανικά στα Ελληνικά. Όλα με την παρουσία των συγγραφέων των οποίων τα κείμενα θα είναι αντικείμενο μετάφρασης.

Τα εργαστήρια λογοτεχνικής μετάφρασης που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:

1. Εργαστήριο μετάφρασης ποίησης, το οποίο συντονίζει ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεταφραστής Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, στο οποίο θα μεταφραστούν ποιήματα της Αουρόρα Λούκε.

Η Αουρόρα Λούκε είναι Ισπανίδα ποιήτρια, καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών και μεταφράστρια. Έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις, όπως το Εθνικό Βραβείο Ποίησης της χώρας της και το Βραβείο Meridiana του Ανδαλουσιανού Ινστιτούτου Γυναικών, μεταξύ άλλων.

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ΚΠΙΣΝ

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής εργαστηρίου: Δευτέρα 19 Ιουνίου, από τις 11:00 ως τη 13:00

2. Εργαστήριο μετάφρασης μικροδιηγήματος, που συντονίζει ο καθηγητής του ΑΠΘ και μεταφραστής, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, στο οποίο θα μεταφραστούν μικροδιηγήματα της συγγραφέως Άνα Μαρία Σούα.

Η Άνα Μαρία Σούα είναι Αργεντινή συγγραφέας, που γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα, μικροδιηγήματα και παιδική λογοτεχνία. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει λάβει το Εθνικό Βραβείο Διηγήματος της χώρας της και το Διεθνές Βραβείο Juan José Arreola. Το έργο της έχει μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες.

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ΚΠΙΣΝ
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής εργαστηρίου: Δευτέρα 19 Ιουνίου, από τις 17:00 ως τις 19:00

3. Εργαστήριο μετάφρασης ποίησης, που συντονίζει ο καθηγητής του ΑΠΘ και μεταφραστής Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, στο οποίο θα μεταφραστούν ποιήματα του Ισπανού ποιητή, υπεύθυνου πολιτιστικού τομέα και μεταφραστή Χουάν Μαρία Πριέτο Ρολδάν.

Ο Χουάν Μαρία Πριέτο Ρολδάν είναι ποιητής, καθηγητής και διδάκτωρ Ισπανικής Λογοτεχνίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά όπως το «Quimera», το «Alabe» ή το «Monograma» και είναι συνεργάτης στο πολιτιστικό ένθετο «Cuadernos del Sur».

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: Βιβλιοπωλείο «Polyglot»
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής εργαστηρίου: Πέμπτη 15 Ιουνίου, από τις 11:00 ως τις 13:00

Η τιμή κάθε εργαστηρίου είναι 20 € και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Προλάβετε θέση! Κάντε την εγγραφή σας πριν από τις 15 Μαΐου στο info@abanico.gr ή στο τηλέφωνο 210 3251214.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν χάρη στην υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής, της Πρεσβείας της Ισπανίας, της Acción Cultural Española, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, της Σχολής Γλωσσών και Πολιτισμών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής Abanico, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος ΚΠΙΣΝ, του βιβλιοπωλείου «Polyglot» και σε συνεργασία με τις εκδόσεις Βακχικόν.

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ είναι μία από τις πιο ξεχωριστές λογοτεχνικές εκδηλώσεις της Αθήνας από το 2008 και το μοναδικό πολιτιστικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με θέμα την ιβηροαμερικανική λογοτεχνία. Από το 2012 πραγματοποιείται επίσης στα νησιά της Λευκάδας και της Κρήτης και από το 2022 στο Ναύπλιο και στη Χαλκίδα.

Το πολιτιστικό αυτό γεγονός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Φεστιβάλ ΛΕΑ-Διαπολιτισμική Ανάπτυξη, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και τη Σχολή Γλωσσών και Πολιτισμών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής Abanico, με τη συμμετοχή των Πρεσβειών της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κολομβίας, της Κούβας, της Ισπανίας, του Μεξικού, του Παναμά, του Περού, της Πορτογαλίας, της Ουρουγουάης και της Βενεζουέλας και του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα.

Το 15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ θα πραγματοποιηθεί χάρη στην υποστήριξη του χρυσού χορηγού Libra Group - Social Responsibility και στη χορηγία της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα και του Ιδρύματος Τσάκος, καθώς και στην ανεκτίμητη υποστήριξη της Acción Cultural Española, του Ινστιτούτου Camões, της οικογένειας Σκουφάλου και του Kyklos Travel. Όλοι οι παραπάνω μαζί θα κάνουν δυνατό να μπορέσει το Φεστιβάλ ΛΕΑ να προσφέρει ακόμα μία φορά στην Ελλάδα δέκα μέρες με δραστηριότητες γεμάτες ενδιαφέρον, που αναμφίβολα θα υπερβούν κατά πολύ τις προσδοκίες του κοινού, σε Αθήνα, Λευκάδα, Χαλκίδα, Ναύπλιο και Χανιά.

Τύπος και επικοινωνία

Marta Cañete

press@lea-festival.com

+30 210 9859682, 695 6502608

https://lea-festival.com

Facebook: https://www.facebook.com/Solatino.gr

Instagram: @lea.festival

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr