Βραδιά του Ερευνητή: Mία γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα
σε εκατοντάδες πόλεις στην Ευρώπη και σε 9 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

«Η Επιστήμη σε προ(σ)καλεί!»

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 17.00 - 24.00 στο
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»

Είσοδος ελεύθερη:

Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη με αθρόα συμμετοχή της ερευνητικής/ακαδημαϊκής κοινότητας. Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Η Επιστήμη σε προ(σ)καλεί!» η φετινή βραδιά επιστρέφει στον καταπράσινο κήπο και στους ερευνητικούς χώρους του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, στην Αγία Παρασκευή και θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονα, στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Κόρινθο, στις 28 Σεπτεμβρίου.

Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και (κυρίως) στο ευρύτερο κοινό δίνοντάς του την ευκαιρία μιας άμεσης προσέγγισης με τους ανθρώπους της επιστήμης.

Επιπρόσθετα, μικρότερες εκδηλώσεις (pre-events) θα προηγηθούν της κεντρικής βραδιάς για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων/συνδιοργανωτών. Συγκεκριμένα στην Αθήνα, λίγο πριν τις 28 Σεπτεμβρίου, τα ερευνητικά κέντρα: Εθνικό Αστεροσκοπείο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ΕΛΚΕΘΕ (στην Ανάβυσσο) θα ανοίξουν τους φιλόξενους χώρους τους. Στο Ηράκλειο της Κρήτης το ενυδρείο του ΕΛΚΕΘΕ θα περιμένει μικρούς και μεγάλους, το Αστεροσκοπείο και το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας θα παρουσιάσουν στο Ρέθυμνο ενδιαφέρουσες δράσεις, ενώ το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού θα αναδείξει το πολιτιστικό του έργο στον ελληνικό κόσμο αλλά και στην Ηγουμενίτσα σε συνεργασία με τον Δήμο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Βραδιά του Ερευνητή: www.rengreece.com

Επικοινωνία: contact@rengreece.com

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework