Θεσσαλονίκη 26/05/2023

Αρ. Πρωτ.: 1948.05.2023

Δελτίο Τύπου

ΣΕΓΕ: Οι γυναίκες στο επίκεντρο της έρευνας –

Γεμάτη παλμό καινοτομίας η Τελετή Βράβευσης του #Her_Research 2023

Μέσα σε κλίμα γιορτής ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος της δράσης #Her_Research 2023, με την ανακοίνωση των νικητριών κατά τη λαμπερή τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 εντός του Εκθεσιακού Χώρου της ΔΕΘ-HELEXPO, στο Περίπτερο 13 – Stage 2 στο πλαίσιο της έκθεσης καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND.

Η πρωτοβουλία #Her_Research του ΣΕΓΕ, η οποία έγινε θεσμός, επιβράβευσε τις καινοτόμες και εξαιρετικές προτάσεις των γυναικών ερευνητριών αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα της επιστήμης.

Μετά την αξιολόγηση των προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τις γυναίκες ερευνήτριες στη δεκαμελή ακαδημαϊκή επιστημονική επιτροπή κατά τη διάρκεια του διήμερου bootcamp της δράσης #Her_Research τον Φεβρουάριο, αναδείχθηκαν οι επικρατέστερες προτάσεις.

Νικήτριες στην κατηγορία Leading Innovator of the Year, με έπαθλο τη δωρεάν υποστήριξη στησυγγραφή ερευνητικών προτάσεων για το Horizon Europe ή το αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα, από εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών συμβούλων, ανακηρύχθηκαν:

  • η κυρία Μαχαιρίδου Αρχοντία από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής
  • η ερευνητική ομάδα iDNA Genomics, εκ μέρους της οποίας παρέλαβαν το βραβείο η κυρία Σαλάτα Έφη και η κυρία Μαραγκού Φωτεινή (ιδιωτική εταιρία)
  • η κυρία Σαββίδου Μελίνα από το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής - Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Νικήτριες στην κατηγορία Innovator of the Year, με έπαθλο ένα πλήρες εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πακέτο από εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών συμβούλων, ανακηρύχθηκαν οι κυρίες:

  • Πρωτοπαπά Μαρία από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών
  • Ντέμκα Αικατερίνη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Χελιώτη Αναστασία από το Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Λίτινα Αναστασία από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Τουμπαλίδου Άννα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ο δεύτερος κύκλος της δράσης #Her_Research πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Betsson Foundation.

Με την παρουσία τους τιμήσαν την τελετή και απέμειναν βραβεία ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόεδρος ΔΣ Elevate Greece ΑΕ, κύριος Αθανάσιος Κυριαζής, η εντεταλμένη σύμβουλος του Elevate Greece, κυρία Έλλη Διακαναστάση, η αντιπεριφερειάρχης μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης, κυρία Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κυρία Μαρία Καραγιάννη, ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα καινοτομίας, κύριος Τζόλλας Νικόλαος, ο επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας, δρ. Σπύρος Αρσένης, και η διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στην Bayer Ελλάς, κυρία Σόνια Μουσαβερέ.

Από πλευράς του μεγάλου μας χορηγού Betsson Foundation, βραβείο απένειμε o κύριος Θάνος Μαρίνος, διευθύνων σύμβουλος της Betsson.

Μετά την απονομή των βραβείων στις νικήτριες, ακολούθησε networking event όπου τέθηκαν και τα πρώτα θεμέλια για τον τρίτο κύκλο της δράσης #Her_Research.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις γυναίκες ερευνήτριες που συμμετείχαν στη δράση, για τη συμμετοχή τους αλλά κυρίως για την προσφορά τους στον τομέα της έρευνας και της επιστήμης.

Ως Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε γυναίκα και στο όνειρό της.

Ο δεύτερος κύκλος της δράσης #Her_Research τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, και του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Η τελετή βράβευσης υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των Betsson Foudation, ΔΕΘ-HELEXPO, Beyond, BeBest, Industry Disruptors–Game Changers.

Χορηγοί επικοινωνίας: Κοσμοράδιο 95,1, Α8inea, Epixeiro.gr, WomanToc, GrTimes, Skywalker

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 224440.

Ολυμπίου Διαμαντή 14, Τ.Κ. 54626 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: (+30) 2310224440, Fax: (+30)2310224475

www.sege.gr, mail: info@sege.gr

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr