Τα top 5 επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση και άμεση απορρόφηση το 2023

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εδώ και 51 χρόνια υποστηρίζει έμπρακτα το όραμά του για μια κοινωνία όπου οι νέοι επαγγελματίες σταδιοδρομούν και προοδεύουν, αποδεικνύοντάς το με την ενεργό συμμετοχή του σε δράσεις που υπηρετούν αυτό τον σκοπό, όπως το JobFestival.

Το πρότυπο Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, που λειτουργεί αδιάκοπα από το 1971, αφουγκράζεται και καταγράφει κάθε πληροφορία σχετικά με την προσφορά και ζήτηση επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας. Από την καταγραφή των στοιχείων αυτών προκύπτουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις.

Διαπιστώνεται ότι παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης αγοράς εργασίας, τα τεχνικά επαγγέλματα παρουσιάζουν ολοένα υψηλότερη ζήτηση, με εξαιρετικές προοπτικές εξέλιξης και υψηλές αποδοχές.

Βασικός λόγος επιλογής τεχνικών επαγγελμάτων αποτελεί η εύκολη και γρήγορη είσοδος στην αγορά εργασίας λόγω του σύντομου και πρακτικού εκπαιδευτικού χαρακτήρα που παρουσιάζουν. Επιπλέον, παρατηρείται ότι η ζήτηση αποφοίτων ΙΕΚ τεχνικών επαγγελμάτων ξεπερνά τον αριθμό των εκπαιδευόμενων σπουδαστών, καθώς υπάρχει πληθώρα προσφερόμενων θέσεων και ευκαιριών καριέρας.

Όλο και περισσότεροι νέοι, οι οποίοι είναι κάτοχοι δευτεροβάθμιας, ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης, κάνουν στροφή προς τα τεχνικά επαγγέλματα, προσβλέποντας στην προσφορά πολλών ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης.

Σε ατομικό επίπεδο τα τεχνικά επαγγέλματα προσφέρουν εξαιρετικές προοπτικές εργασίας και εξέλιξης, ενώ παράλληλα συμβάλλουν σε συλλογικό επίπεδο στην καταπολέμηση της ανεργίας, στην αύξηση της παραγωγής και συνεπώς στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Οι top 5 ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση και δυνατότητα προοπτικής και εξέλιξης, όπως καταγράφονται από τα στοιχεία του Πρότυπου Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, είναι:

1) Ειδικότητες Πληροφορικής (Τεχνικός Δικτύου, Τεχνικός Λογισμικού, Web Designer)

2) Ειδικότητες Μηχανολογίας (Τεχνικός Μηχανοτρονικής, Ηλεκτρολόγος)

3) Τουριστικά Επαγγέλματα

4) Ειδικότητες Οικονομίας & Διοίκησης (Λογιστής, Digital Marketeer, Στέλεχος Διοίκησης)

5) Ειδικότητες Αισθητικής Προσώπου / Σώματος / Άκρων

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Νέα τμήματα Φεβρουαρίου

Eυέλικτα προγράμματα - Αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα - Επαγγελματικά δικαιώματα

>> Kλείσε τη θέση σου καλώντας στο 210 8225983 ή συμπλήρωσε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

iekdelta.gr | 210 8225983 | Αθήνα, Περιστέρι, Αγ. Παρασκευή

Join us: Facebook | Instagram | LinkedIn | YouTube | TikTok

Λέξεις κλειδιά: 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ top 5 επαγγέλματα
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr