innovathensbusinessaccelerator-skywalkergr

INNOVATHENS powered by Samsung
Business Accelerator – 8ος κύκλος

Creative Industries Vol. 4: The SM-art edition

Info Day

19 Δεκεμβρίου 2019

Είσαι καλλιτέχνης, ασχολείσαι με το cultural management ή έχεις ξεκινήσει μια startup και αναζητάς καινοτόμες συνεργασίες; Θέλεις να υποβάλεις αίτηση για τον Επιχειρηματικό Επιταχυντή του INNOVATHENS και δεν ξέρεις πώς; Δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι είναι το SMATH; Σε περιμένουμε στην πιο SM-art Info Day που έγινε ποτέ!

Μαζί με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ξεκινά και ο νέος – πολυαναμενόμενος- κύκλος του επιχειρηματικού επιταχυντή του INNOVATHENS, που αυτή τη φορά πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SMATH! Creative Industries Vol. 4: The Sm-art edition προ των πυλών, λοιπόν, κι εμείς παρουσιάζουμε τον 4ο κύκλο του (από τους συνολικά 8!), σε μία ξεχωριστή Info Day, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 18.00 –πού αλλού;- στο INNOVATHENS powered by Samsung.

Τι έχει το πρόγραμμα;

Την αυλαία θα ανοίξει ο διευθυντής του INNOVATHENS powered by Samsung, Αντώνης Οικονόμου, ο οποίος θα μας παρουσιάσει το τρίμηνο πρόγραμμα του Επιχειρηματικού Επιταχυντή και την πορεία του από το 2014 μέχρι σήμερα. Μαζί του, ακόμη, θα κάνουμε μία αναδρομή σε success stories εταιριών και startups που έχουν συμμετάσχει σε παλιότερους κύκλους, ενώ θα μας αναλύσει τους λόγους για τους οποίους το πρόγραμμα επικεντρώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στους τομείς των Creative and Cultural Industries (CCIs).

Επιπλέον, ο Γιάννης Γεραγωτέλλης, διευθύνων σύμβουλος της KiNNO Consultants ltd., θα φροντίσει να μας ενημερώσει αναλυτικά για το SMATH αλλά και για τις υπηρεσίες και τα εργαλεία που θα προσφέρει το INNOVATHENS σε πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα, δημιουργικούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ώστε να καλλιεργηθεί ο διάλογος μεταξύ τους, να υποστηριχθεί η δημιουργία κοινών projects και να αναπτυχθεί ένα ελληνικό creative nest, όπως προτείνει το ευρωπαϊκό έργο.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη αναλαμβάνουν καταξιωμένοι επαγγελματίες και αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί από τους χώρους των CCIs, που εκπροσωπούν σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για τη δουλειά τους και θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα συνεργασιών και case studies.

Πιο αναλυτικά, ο αντιπρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννης Σκαλτσάς, θα μας καλέσει να αναλογιστούμε αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στη δημιουργικότητα των τεχνών και στην επιχειρηματικότητα, ενώ ο Χρίστος Ρίγγας, υπεύθυνος της υπηρεσίας ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), θα μας μιλήσει για τη δράση ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας.

Η Info Day θα ολοκληρωθεί με την Εριφύλλη Μαρωνίτη και τον Φοίβο Σακαλή, δημιουργούς και συντονιστές του Athens Culture Net, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν τους στόχους, τη λειτουργία, τις δράσεις –μα κυρίως την καινοτομία-του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, μιας πλατφόρμας με σκοπό τη δικτύωση και τη συνεργασία ανάμεσα σε πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς, μικρότερους και μεγαλύτερους, δημόσιους και ιδιωτικούς, που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Αν, λοιπόν, δραστηριοποιείσαι ήδη (ή έχεις σκοπό να δραστηριοποιηθείς σύντομα) στους τομείς των δημιουργικών και πολιτιστικών βιομηχανιών, θέλεις να έρθεις σε επαφή με επιτυχημένα παραδείγματα του χώρου των CCIs, οι συνεργάτες μας κι εμείς σε περιμένουμε!

Διάβασε περισσότερα για τον 8ο κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή Creative Industries Vol. 4: The SM-art edition εδώ.

**Δήλωσε συμμετοχή μέχρι και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου εδώ.

Are you ready?
May the arts be with us!

Μάθε περισσότερα: www.innovathens.gr

#INNOVATHENSba
#CreativeIndustries4
#SMATH
#SMATHEUproject

...

...

Σε συνεργασία:

...

Χορηγοί επικοινωνίας:

...

...

INNOVATHENS powered by Samsung
Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2
Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα
213 0109300

info@innovathens.gr
www.innovathens.gr

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»

Τι είναι το SMATH;

Το SMATH (SmartAtmospheresofsocialandfinancialinnovationforinnovativeclusteringofcreativeindustriesinMEDarea) είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του InterregMED 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο οποίο συμμετέχουν το INNOVATHENSpoweredbySamsung και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, μαζί με 10 ακόμη εταίρους από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ισπανία. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργηθούν συνεργασίες μεταξύ δημόσιου τομέα, φορέων παραγωγής πολιτισμού, δημιουργικών επιχειρήσεων και καλλιτεχνών μέσω καινοτόμων μορφών clustering, στην περιοχή της Μεσογείου.

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το INNOVATHENSpoweredbySamsung, ως εκπρόσωποι του έργου στην Ελλάδα, θα λειτουργήσουν ως creativenest που θα προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες και εργαλεία σε πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα, δημιουργικούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες ώστε να διευκολύνουν τον διάλογο μεταξύ τους και να υποστηρίξουν τη δημιουργία κοινών projects.

Μάθε περισσότερα για το SMATH: smath.interreg-med.eu

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr