Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Greece

Η αξία των HR Συμβούλων στην προετοιμασία των υποψηφίων

Σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση και εύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας για υποψηφίους εργαζομένους και στη διασύνδεσή τους με τους εργοδότες που τους αντιστοιχούν διαδραματίζουν στο νέο εργασιακό πεδίο οι εταιρίες που παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις ανθρωπίνου δυναμικού (εύρεση, στελέχωση, διαχείριση και ανάπτυξη ανθρώπων).

Μάλιστα, έρευνες αποδεικνύουν στην πράξη ότι η καλλιέργεια στενής και ανοικτής επιμορφωτικής σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αποδοχής μεταξύ συμβούλου των εταιριών παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ανθρωπίνου δυναμικού και των υποψηφίων παράγει σημαντικά οφέλη τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη, που καλείται να επιλέξει μέσα από μια «δεξαμενή» των πλέον κατάλληλων, ενημερωμένων και προετοιμασμένων για τη συνέντευξη ταλέντων.

Μάθετε παρακάτω γιατί να απευθυνθεί ένας υποψήφιος σε έναν εξειδικευμένο HR σύμβουλο μιας εταιρίας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ανθρωπίνου δυναμικού:

Για να έχει καλύτερη πρόσβαση σε περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης

Ο υποψήφιος που επενδύει χρόνο στη συνεργασία και την κατανόηση των συμβουλών ενός υπεύθυνου προσλήψεων, αποκτά ένα χρήσιμο μέντορα, που χάρις στις πρακτικές συμβουλές και στις βοηθητικές παραινέσεις του αυξάνει αισθητά τις πιθανότητες να αναζητήσει και να βρει τη θέση εργασίας που του ταιριάζει ανάλογα με τις εργασιακές προτιμήσεις του, τις σπουδές, τις γνώσεις αλλά και τα soft skills του.

Για να «κόψει δρόμο» και να πάρει γρήγορες απαντήσεις από τους υπεύθυνους προσλήψεων

Ο σύμβουλος προσλήψεων διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την ευστοχία να ταιριάξει κατάλληλες θέσεις με ταλέντα και να φέρει νωρίτερα τον υποψήφιο στο 1ο στάδιο της συνέντευξης.

Για να στηρίξει την πρώτη «εικόνα» του, βιογραφικό και συνοδευτική επιστολή

Ο υποψήφιος συνεργάζεται ανοικτά και με εμπιστοσύνη προς τον σύμβουλο ανθρωπίνου δυναμικού της συμβουλευτικής εταιρίας, που με τη σειρά του λειτουργεί ως «γέφυρα» με τον εργοδότη. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες του καθορισμού μιας πρώτης συνέντευξης, δεδομένου ότι ο σύμβουλος έχει υποστηρίξει, διορθώσει, αναβαθμίσει το βιογραφικό του υποψηφίου, που είναι και η «εικόνα» που προηγείται της φυσικής παρουσίας. Παράλληλα, ο σύμβουλος λειτουργεί ως μέντορας και για άλλα σημαντικά ζητήματα όπως η σύνταξη της συνοδευτικής επιστολής: Ενός reasons why στο οποίο παρέχονται οι απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους για τους οποίους το επαγγελματικό υπόβαθρο, οι ικανότητες, οι γνώσεις και οι δεξιότητες του συγκεκριμένου υποψηφίου ταιριάζουν «γάντι» με τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Για να υποστηριχθεί μέσα από τη διαδικασία πρόσληψης

Ο HR σύμβουλος επεκτείνει τη συμβολή του στην κατανόηση της εμπειρίας και των ικανοτήτων του υποψηφίου. Τον εκπαιδεύει για όλα τα στάδια της συνέντευξης με «ιδιαίτερα μαθήματα» σε διάφορα ζητήματα με σημαντικότερο το «πως απαντάμε στις ερωτήσεις που θα τεθούν». Ο υποψήφιος μαθαίνει, τέλος, από τον HR σύμβουλο της εταιρίας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ανθρωπίνου δυναμικού, χρήσιμες πληροφορίες για το προφίλ του συνεντευξιαστή, ενώ περιορίζεται και η αγωνία του για μια άγνωστης διάρκειας προσμονή απάντησης, καθώς έχει άμεσο feedback μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα

Οι HR σύμβουλοι της ManpowerGroup Greece, έχουν αφομοιώσει την παγκόσμια τεχνογνωσία του ομίλου και γνωρίζουν σε βάθος τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας και τις ανάγκες της αγοράς απασχόλησης. Το πιο σημαντικό, καθένας εκπροσωπεί και γνωρίζει έναν κλάδο από τους 7 vertical κλάδους στους οποίους διαθέτει συμβούλους η εταιρία. Έτσι, μπορεί να προτείνει με ασφάλεια έναν πιο σύντομο και ασφαλή δρόμο σε έναν υποψήφιο προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητές του να βρεθεί στο κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον και στην κατάλληλη θέση.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ, παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας - Manpower®, Experis® και Talent Solutions® - δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε περισσότερες από 75 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία - ως μια από τις καλύτερες εταιρείες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, την ισότητα και την αναπηρία. Το 2022 η ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για δέκατη τρίτη φορά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο - “World’s Most Ethical Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρεία στον κλάδο.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο 2 υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work® που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας.

Για εταιρείες: www.manpowergroup.gr

Για υποψήφιους: www.manpower.gr

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr