Δωρεάν σεμινάριο από το Believe in You για την Ημέρα της Γυναίκας: «Μαθαίνω να διεκδικώ»

Φτάσαμε στο 2022, κι όμως η διεκδικητικότητα παραμένει διαχρονικά επίκαιρη. Σε μια περίοδο που βλέπουμε δίπλα μας να παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της ζωής και της περιουσίας, ας μη συζητήσουμε πόσο κατοχυρωμένα είναι τα δικαιώματα των γυναικών. Ή μήπως να το συζητήσουμε;

Για άλλη μία χρονιά το Believe in You τιμά την Ημέρα της Γυναίκας, προσκαλώντας σε ένα δωρεάν διαδραστικό σεμινάριο με θέμα τη διεκδικητικότητα, τη δεξιότητα που μας επιτρέπει να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Την Τρίτη 8 Μαρτίου ραντεβού μέσω Zoom 19.00-21.00 για μια συζήτηση με την Εύη Ξυραφά, Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια, για το πώς μπορούμε να διεκδικούμε αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας.

Γιατί μας αφορά;

Ας μην ξεχνάμε ότι η διεκδικητικότητα είναι μια επίκτητη ικανότητα, μια μαθημένη συμπεριφορά. Αν δεν έχουμε μάθει από μικρή ηλικία να διεκδικούμε με υγιή τρόπο, τότε αναπτύσσουμε μηχανισμούς άμυνας ως ενήλικοι για να μην πληγωνόμαστε κάθε φορά που καταπατώνται τα δικαιώματά μας. Είτε κρύβουμε και καταπίνουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, είτε τα εκδηλώνουμε ως θυμό και επιθετικότητα, είτε καταφεύγουμε σε εθισμούς για να ξεχαστούμε είτε, είτε, είτε…

Πολλές είναι οι «λύσεις» για να ξεχαστούμε από το πρόβλημα, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι «τα αρνητικά συναισθήματα που δεν δουλεύονται δεν εξαφανίζονται ποτέ»! Μένουν μέσα μας και μας βασανίζουν, προκαλώντας μας και νέα αλληλένδετα αρνητικά συναισθήματα, όπως ντροπή, ενοχές ή ματαίωση. Η πραγματική λύση όμως είναι η διεκδικητικότητα.

Θέματα σεμιναρίου:

  • Τι σημαίνει διεκδικητικότητα και γιατί είναι απαραίτητη;
  • Πτυχές διεκδικητικής συμπεριφοράς
  • Γιατί δυσκολευόμαστε να διεκδικήσουμε;
  • Τύποι ανθρώπων ως προς τη διεκδικητικότητα
  • Περιοριστικές πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να διεκδικήσουμε
  • Φόβοι και στερεότυπα και πώς μας επηρεάζουν
  • Πώς να διεκδικούμε αποτελεσματικά

Το Believe in You στις8 Μαρτίου 2022 προσφέρει έναδωρεάν σεμινάριομε στόχο την καλλιέργεια διεκδικητικότητας για όλους. 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, μια επέτειος της διεκδίκησης των δικαιωμάτων για τις γυναίκες παγκοσμίως. Το σεμινάριο απευθύνεται ωστόσο σε όλους, άντρες και γυναίκες, εξίσου.

Γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν φύλο και η καταπάτηση αυτών αφορά όλους μας. Όταν καταπατώνται τα δικαιώματα κάποιου άλλου μπροστά σου, είναι και δική σου ευθύνη να μιλήσεις, να υποστηρίξεις, να διεκδικήσεις. Γιατί η σιωπή είναι συνενοχή!

Αν θέλουμε λοιπόν να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία στο σήμερα, όπου όλοι θα ζουν ασφαλείς και θα ευημερούν, πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε.

Ραντεβού λοιπόν τηνΤρίτη 8 Μαρτίουκαι ώρες 19.00-21.00 διαδικτυακά μέσωZoom στο δωρεάν σεμινάριο με τίτλο «Μαθαίνω να διεκδικώ: τα θέλω μου, τα δικαιώματά μου, την ταυτότητά μου».

Κατοχυρώστε τη θέση σας συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρείτε εδώ:

https://www.believeinyou.gr/mathaino_na_diekdiko

Ένα διαδραστικό σεμινάριο στο οποίο η εισηγήτρια Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια, θα κάνει ανοιχτό διάλογο με τους συμμετέχοντες.

Οφέλη του σεμιναρίου

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να διεκδικούν:

– με υγιή τρόπο χωρίς να προσβάλλουν, να μειώνουν ή να εξευτελίζουν τους άλλους.

– παραμένοντας ήρεμοι και ευγενικοί.

  • να διεκδικούν ελέγχοντας τα συναισθήματά τους και ταυτόχρονα τα λόγια και τις πράξεις τους.
  • να αναλάβουν την ευθύνη τους και να μη φορτώνονται επίσης ευθύνες που αναλογούν στους άλλους.

Η εκπαίδευση καλλιεργεί νέες ικανότητες, νέες υγιείς συμπεριφορές. Η διεκδικητικότητα είναι ξεκάθαρα μια επίκτητη ικανότητα, που καλλιεργείται και διδάσκεται σε οποιαδήποτε ηλικία. Αρκεί να το αποφασίσετε.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr