3ος Αγώνας Πάρκου «Νυχτερινές διαδρομές»

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Aθηναίοι Δρομείς», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου πάρκου του Πεδίου του Άρεως, προκηρύσσει τη διεξαγωγή του 3ου Αγώνα Πάρκου «Νυχτερινές διαδρομές» 5,2 χλμ. στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς και περιπατητική διαδρομή 1.700 μέτρων. Εκκίνηση και τερματισμός εντός του χώρου του Πεδίου του Άρεως.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για Όλους UESpT και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Διακήρυξη για έναν πράσινο αγώνα δρόμου:

Το αθλητικό γεγονός του 3ου Αγώνα Πάρκου «Νυχτερινές διαδρομές» κινείται στο τρίπτυχο του ευ αγωνίζεσθαι, του πολιτισμού και της ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας.

Η Ζoten, σε συνεργασία με τον ΑΠΣ «Αθηναίοι Δρομείς», θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και την υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος. Η βασική δέσμευσή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και, πιο συγκεκριμένα, να είμαστε υπεύθυνοι για τα απόβλητα που θα παραχθούν στο πολιτιστικό και αθλητικό αυτό γεγονός.

...

Πρόγραμμα:

Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ.: 12 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:00 | Εκκίνηση περιπατητικής διαδρομής 1.700 μέτρων: 12 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 20:00.

Διαδρομές:

5 Χιλιόμετρα:

Πεδίον του Άρεως (εκκίνηση άγαλμα Κων/νου, πρώτη στροφή δεξιά περνάμε από το άγαλμα της Αθηνάς, Άγ. Χαράλαμπο, Αγ. Ταξιάρχες με το άγαλμα του Υψηλάντη, δεξιά στον πανέμορφο δρόμο με τις προτομές των Ηρώων του 1821, αριστερά μικρό στρωμένο χωμάτινο κομμάτι και έξοδος στο σημείο εκκίνησης).

Η διαδρομή αποτελείται από 3 στροφές.

Στην ίδια διαδρομή καλούνται οι κάτοικοι και όποιοι άλλοι επιθυμούν να περπατήσουν έναν γύρο, ήτοι 1,7 χλμ., να γεμίσουν και να χαρούν το Πεδίον του Άρεως.

...

Χρονομέτρηση:

Στον αγώνα των 5 χλμ. θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Πέρα από τους ελεγκτές, θα υπάρχει στον δρόμο και ένα ηλεκτρονικό check point στον αγώνα των πέντε (5) χιλιομέτρων.

Τροφοδοσία:

Στον αγώνα θα υπάρχει ένα τραπεζάκι με νερά στην εκκίνηση το οποίο θα καλύπτει και τις τρεις στροφές.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Αιτήσεις συμμετοχής:

Παρακαλούμε να καταχωρείτε τις αιτήσεις συμμετοχής σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.athenianrunnersclub.gr/register/#1522081308852-62b7f5f4-02a2

Για να κατεβάσετε το δελτίο καταγραφής του αθλούμενου πατήστε εδώ

Αιτήσεις συμμετοχής, καθώς και η πληρωμή του αντιτίμου, θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 7/9/2020 στις 14:00.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι την ημέρα του αγώνα δεν θα δίνονται νέες συμμετοχές.

Όριο συμμετοχών:

Το όριο για τον αγώνα θα είναι συνολικά 300 συμμετοχές.

Για την πλήρωση των ανωτέρω ορίων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και επομένως οι συμμετοχές ενδέχεται να κλείσουν πριν από την ανωτέρω ημερομηνία 7/9/2020 στις 14:00.

Αντίτιμο συμμετοχής:

Το αντίτιμο συμμετοχής που θα καλύψει τα έξοδα του αγώνα ορίζεται στα 5 ευρώ και καταβάλλεται με κατάθεση:

Εθνική Τράπεζα:

Λογαριασμός: 721/322525-93

IBAN: GR50 0110 7210 0000 7213 2252 593

Τράπεζα Eurobank:

Λογαριασμός: 0026-0604-74-0101580382

IBAN: GR70 0260 6040 0007 4010 1580 382

Δικαιούχος: Γιώργος Διαμαντής και στις δύο περιπτώσεις

Το ανωτέρω αντίτιμο καλύπτει:

 • Αριθμό συμμετοχής
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Αναμνηστικό μετάλλιο για τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν
 • Δίπλωμα σε ηλεκτρονική μορφή
 • Τεχνικό t-shirt
 • Ενυδάτωση

Προσοχή: Στην κατάθεση να αναγράψετε το ονοματεπώνυμό σας: π.χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΡΚΟ

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή, θα πρέπει να έχει τακτοποιηθεί η οικονομική υποχρέωση εντός 5 ημερών από την αίτηση και πάντως το αργότερο μέχρι τις 7/9/2020 στις 14:00.

Εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο και διαδικασίες:

Ο ΑΠΣ «Αθηναίοι Δρομείς» προχώρησε στην κατάρτιση του ακόλουθου πρωτοκόλλου για τον 3ο Αγώνα Πάρκου «Νυχτερινές διαδρομές» απόστασης 5 χλμ. που θα διεξαχθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, θέλοντας να συμβάλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των δρομέων όσο και των εμπλεκομένων στη διοργάνωση (οργανωτών, κριτών, εθελοντών κ.λπ.)

Οι παρακάτω κανόνες / μέτρα / διαδικασίες δύνανται να αναθεωρηθούν σε περίπτωση που αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα βάσει των υποδείξεων των ειδικών επιστημόνων και της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Γενικοί κανόνες:

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός δρομέων ορίζεται σε 300 σύμφωνα με τα διαθέσιμα τετραγωνικά στον χώρο εκκίνησης / ζεστάματος. Απαγορεύεται αυστηρά η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού, το οποίο θα διασφαλιστεί με τη συνδρομή και της Αστυνομίας.

Η συμμετοχή θα επιτρέπεται μόνο σε δρομείς που θα προσκομίσουν συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το σχετικό Δελτίο καταγραφής αθλουμένου που έχει ανακοινώσει η ΓΓΑ, σύμφωνα με το οποίο πληρούν τα κριτήρια για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.

Δεν επιτρέπεται καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η παρουσία θεατών.

Το σύνολο του προσωπικού / εθελοντών / κριτών / συνεργατών θα φορά προστατευτική μάσκα και θα είναι πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης, καθώς και το περιεχόμενο του παρόντος υγειονομικού πρωτοκόλλου. Επίσης θα υπάρχει σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής των χεριών με τη χρήση σαπουνιού ή αντισηπτικού. Στον χώρο του αγώνα θα υπάρχει σήμανση με τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα λειτουργεί στον χώρο ιατρείο που θα είναι ανάλογα εξοπλισμένο και θα ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Παραλαβή αριθμού συμμετοχής:

Η διανομή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει την προηγούμενη ημέρα του αγώνα 11/9/2020 σε εξωτερικό χώρο του Πεδίου του Άρεως, στο άγαλμα Κων/νου, τις ακόλουθες ώρες βάσει του πρώτου γράμματος του επιθέτου:

 • Από Α έως Δ: 09:00-11:00 (και λατινικά ονόματα)
 • Από Ε έως Κ: 11:00-13:00
 • Από Λ έως Ο: 13:00-15:00
 • Από Π έως Σ: 15:00-17:00
 • Από Τ έως Ω: 17:00-19:00

H διανομή θα γίνει από 2 σταθμούς εξυπηρέτησης, που θα βρίσκονται σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους και θα έχουν διαθέσιμα αντισηπτικά. Θα υπάρχει σήμανση ώστε οι δρομείς να τηρούν τον κανόνα των 2 μέτρων στις γραμμές αναμονής. Οι εθελοντές των σταθμών θα φορούν μάσκες.

Για την παραλαβή του αριθμού και του σχετικού υλικού ο συμμετέχων ή εκπρόσωπός του θα παραδίδει συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο (από τον συμμετέχοντα) το Δελτίο καταγραφής αθλουμένου.

Μαζί με τον αριθμό θα διανέμεται έντυπο υλικό με τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούν οι δρομείς την ημέρα του αγώνα.

Συγκέντρωση / εκκίνηση:

Θα τηρούνται οι κανόνες της ατομικής άθλησης όπως ισχύουν. Αυτό θα ανακοινώνεται συνεχώς από τα μεγάφωνα αλλά και από εθελοντές της διοργάνωσης.

Η παράδοση των ρούχων των συμμετεχόντων θα γίνεται σε ειδικές πλαστικές τσάντες που θα διαθέτει η διοργάνωση. Κατά την παράδοση τους οι τσάντες θα ψεκάζονται με απολυμαντικό διάλυμα από τους εθελοντές που τις παραλαμβάνουν. Οι παραλαμβάνοντες εθελοντές θα φορούν μάσκα και γάντια.

Συνίσταται σε όλους τους δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα μέχρι να λάβουν θέση στην εκκίνηση. Για την απόρριψη των μασκών θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι.

Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής θα ζητηθεί από τους δρομείς να δηλώσουν τον χρόνο στον οποίο προβλέπουν να καλύψουν τα 5 χλμ. Βάσει αυτού του χρόνου οι δρομείς θα χωριστούν σε ομάδες των 4 ατόμων, δηλαδή θα οριστούν 75 ομάδες, ξεκινώντας από τους πιο γρήγορους προς τους πιο αργούς δρομείς. Ο αριθμός της ομάδας του κάθε δρομέα θα έχει εξαρχής καταγραφεί πάνω στον αριθμό που θα του έχει διανεμηθεί.

Στον χώρο εκκίνησης θα υπάρχει σήμανση επί του εδάφους για τη σειρά στην οποία θα λάβει θέση η κάθε ομάδα των 4 ατόμων. Κάθε σειρά θα έχει απόσταση 2 μέτρων από την προηγούμενη και την επόμενη. Το πλάτος της κάθε σειράς θα είναι 6 μέτρα ώστε να υπάρχει δεξιά και αριστερά απόσταση 2 μέτρων μεταξύ του κάθε δρομέα της σειράς.

Η εκκίνηση θα δίδεται ανά 6 δευτερόλεπτα για κάθε σειρά. Θα ζητηθεί από τους δρομείς, με κάθε εκκίνηση που θα ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα, να κάνουν 2 βήματα εμπρός ώστε όλοι να προχωρούν σταδιακά προς τη γραμμή εκκίνησης, τηρώντας ταυτόχρονα την απόσταση των 2 μέτρων.

Αγώνας:

Θα υπάρχει σύσταση για τήρηση των κανόνων της ατομικής άθλησης όπως ισχύουν (να αποφεύγεται απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων). Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό μέχρι και την παραλαβή της τσάντας με τα ρούχα τους.

Στα τραπεζάκια τροφοδοσίας οι εθελοντές θα φορούν μάσκα και γάντια και θα παρέχουν μόνο εμφιαλωμένα νερά.

Τερματισμός / απονομές:

Η τμηματική εκκίνηση των δρομέων, όπως έχει ήδη περιγραφεί, αποτρέπει τον συνωστισμό στον τερματισμό.

Μετά τον τερματισμό θα υπάρχει χοάνη που θα ξεκινά 20 μέτρα από τη γραμμή τερματισμού και στην οποία θα εισέρχονται οι δρομείς ένας ένας με απόσταση 2 μέτρων από τον προηγούμενο. Εκεί θα υπάρχει τραπέζι από το οποίο θα παραλαμβάνουν ανέπαφα πλαστική τσάντα με εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικό, μπανάνα και μετάλλιο τερματισμού, αφού απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που θα τους παρέχεται. Μετά οι δρομείς θα παραλαμβάνουν από τον ειδικό χώρο την τσάντα με τον ρουχισμό που παρέδωσαν πριν από την εκκίνηση.

Οι απονομές θα γίνονται μία μία ξεχωριστά, ενώ οι απονέμοντες θα φορούν μάσκα. Όσοι παρακολουθούν τις απονομές θα έχουν απόσταση κατ' ελάχιστον 2 μέτρα μεταξύ τους.

Περιπατητική διαδρομή:

Σε 1 ώρα από την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χλμ. θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο περιπατητική διαδρομή 1.700 μ. Θα υπάρχουν ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα οι οποίες θα υπενθυμίζουν στους συμμετέχοντες την τήρηση των κανόνων ατομικής άθλησης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τη διεξαγωγή του περιπάτου ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Μετάλλια / κύπελλα / βραβεύσεις:

Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες του αγώνα. Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ιατρική κάλυψη:

Θα υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής επαρκής ιατρική κάλυψη από ιατρούς και διασώστες.

Φωτογραφική κάλυψη:

Η διοργάνωση θα παρέχει φωτογραφική κάλυψη του αγώνα από τη Foto Τrexoume.

Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων:

Θα υπάρχει μέριμνα για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων.

Χορηγοί:

Συνδιοργάνωση:

 • Περιφέρεια Αττικής

Υπο την αιγίδα:

 • Της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
 • Της Ελληνικής Αστυνομίας
 • Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για Όλους UESpT
 • Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)

Με την υποστήριξη:

 • Γιατροί του Κόσμου
 • Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ερυθρού Σταυρού
 • Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ)
 • Filippino Volunteers
 • Zoten

Χορηγοί:

 • Χορηγός ενυδάτωσης «Βίκος»
 • Εστιατόριο-ψητοπωλείο «Ο Γιώργος»
 • Skechers
 • Κρι Κρι
 • Outrun
 • High 5 Sports Nutrition
 • Dole A.E.
 • Αρτοποιία Μαρέτσης

Η οργανωτική επιτροπή

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr