Πώς οι οργανισμοί θα πέτυχουν έναν εξεζητημένο μετασχηματισμό

Για κάθε οργανισμό η προσέλκυση και η διακράτηση ταλέντων έχει καταστεί όλο και πιο σύνθετη διαδικασία, καθώς οι ψηφιακές δεξιότητες διευρύνονται. Εφεξής η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού θα προσανατολιστεί περισσότερο στην τεχνολογία, θα είναι on-demand και θα ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες τάσεις. Οι οργανισμοί οφείλουν να γίνουν πιο εξεζητημένοι στα θέματα προσέγγισης της ανάπτυξης και διαχείρισης ταλέντων τους μελλοντικά. Ακολουθούν τρόποι που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο τοπίο και να αναλάβουν δράση.

Διαχείριση ταλέντων σε απομακρυσμένη εργασία

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, οι οργανισμοί οφείλουν να επανεξετάσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και το ενδεχόμενο εκπαίδευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους σε διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών δεξιοτήτων. Σύμφωνα με έρευνα της McKinsey (Ιούλιος 2020), οι οργανισμοί είναι απαραίτητο να δημιουργήσουν τα θεμέλια για την απομακρυσμένη εργασία μακροπρόθεσμα, να αναπροσαρμόσουν τις προσεγγίσεις τους για τη διακράτηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και να υιοθετήσουν μια ευέλικτη προσέγγιση στον στρατηγικό σχεδιασμό του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτές οι εταιρίες μπορούν να μετατρέψουν την εξ αποστάσεως εργασία σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο περιλαμβάνει την προσέλκυση νέων ταλέντων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων μητέρων, των επαγγελματιών που αναζητούν περισσότερη ευελιξία ή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και την ευρύτερη πρόσβαση σε διεθνή ταλέντα.

Αυξημένη ζήτηση για εργαλεία αξιολόγησης και επιχειρηματικές λύσεις

Με σημαντικά δεδομένα στην κατοχή τους, οι οργανισμοί μπορούν να προβλέψουν καλύτερα τις επιδόσεις, τις γνώσεις δεξιοτήτων και την καταλληλότητα των ανθρώπων στις θέσεις εργασίας. Αξιολογήσεις, όπως, για παράδειγμ,α η SkillsInSight™ του ομίλου ManpowerGroup, βοηθούν από την μια πλευρά τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τις δυνάμεις και τις προτιμήσεις εργασίας τους και από την άλλη πλευρά τους οργανισμούς να ταιριάξουν το κατάλληλο άτομο στη θέση εργασίας. Αυτές οι πληροφορίες υποστηρίζουν αποφάσεις ταλέντων, μειώνουν το κόστος απόκτησής τους και βελτιώνουν την κινητικότητα των εργαζομένων, ευθυγραμμίζοντας τις κατάλληλες δυνατότητες και το δυναμικό με τα κενά δεξιοτήτων του οργανισμού.

Βελτίωση της ανθεκτικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού

Όπως παρατηρήσαμε, η πανδημία δημιούργησε προβλήματα στον εφοδιασμό. Η εφοδιαστική αλυσίδα παραμένει ευάλωτη, μολονότι οι εταιρίες μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα την αβεβαιότητα και να διαχειριστούν τον κίνδυνο. Στο μέλλον οι οργανισμοί οφείλουν να δημιουργήσουν συνδεδεμένα οικοσυστήματα αλυσίδας εφοδιασμού που θα περιλαμβάνουν προμηθευτές, ικανοποιημένους χρήστες και ενισχυμένα δίκτυα. Σε ενδεχόμενη κρίση οι οργανισμοί θα πρέπει να έχουν ένα πιο εξελιγμένο σύστημα για να προετοιμαστούν για τα σοκ που η αλυσίδα εφοδιασμού θα βιώσει και να διαφοροποιήσουν τις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου. Επιπρόσθετα, οφείλουν να διαθέσουν τη σωστή τεχνολογία, αποτελεσματικά συστήματα και τα σωστά ταλέντα για τη μείωση των κινδύνων και την αντιμετώπιση απειλών.

Νέες απαιτήσεις από τους ηγέτες

Η ηγεσία ήταν πάντοτε σημαντική, αλλά στην παρούσα φάση έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς οι οργανισμοί που ήδη αντιμετωπίζουν την κρίση για μήνες, προσπαθούν να εμφανιστούν ανθεκτικοί. Η παγκόσμια οικονομική, πολιτική και κοινωνική αναταραχή που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19) άσκησε αυξανόμενη πίεση στους παγκόσμιους ηγέτες ώστε να ηγηθούν με ενσυναίσθηση και ψηφιακή ευκινησία, να υπερασπιστούν την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δράση για την κλιματική αλλαγή ανεξαρτήτως κλάδου και να βοηθήσουν στην ανάκαμψη και βιωσιμότητα. Για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, απαιτούν μια δυνατή ηγεσία.

Καθώς οι οργανισμοί κοιτάζουν μπροστά, το σίγουρο είναι ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να απαιτούν μια εξεζητημένη ανταπόκριση που απαιτεί ανθεκτική ηγεσία, τεχνολογία και λύσεις.

Λάβετε το αναλυτικό infographic και διαβάστε τις 21 τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της εργασίας και το ανθρώπινο δυναμικό παγκοσμίως για το 2021, όπως προκύπτουν μέσα από τις 4 δυνάμεις, τις δημογραφικές αλλαγές, την τεχνολογική επανάσταση, το μεγαλύτερο εύρος ατομικών επιλογών και την ανάγκη για εξεζητημένο μετασχηματισμό από τους οργανισμούς.

Εγγραφείτε στο εταιρικό μας newsletter και παραμείνετε στην καρδιά των εξελίξεων της αγοράς εργασίας, μαθαίνοντας πρώτοι τις νέες τάσεις για το ανθρώπινο δυναμικό.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ παράλληλα βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των brands μας -Manpower®, Experis® και Talent Solutions®- δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε 75 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία – ως μια από τις καλύτερες εταιρίες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, στην ισότητα και την αναπηρία. Το 2021 η ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για δωδέκατη φορά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρίες στον Κόσμο - World’s Most Ethical Companies, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως της πιο αξιόπιστης και αξιόλογης εταιρίας στον κλάδο.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο 2 υποκαταστημάτων στην Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού, καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Ενώ το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work® που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας.

Για εταιρίες: www.manpowergroup.gr

Για υποψηφίους: www.manpower.gr

Follow us ManpowerGroup Greece

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr