Λένε πως μία και μόνο ιδέα είναι αρκετή για να αλλάξει τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο και παλαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), από το επίσημο ξεκίνημά του, το 1837 έως και σήμερα έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες φοιτητές, ανάμεσά τους και σημαντικές προσωπικότητες, οι οποίες τα μετέπειτα χρόνια με τις καινοτόμες ιδέες τους αποτέλεσαν φωτεινούς φάρους αλλαγής στους διαφορετικούς τομείς με τους οποίους καταπιάστηκαν.

Το παρελθόν είναι πάντα εκεί για να μας κινητοποιεί και να μας δίνει δύναμη. Όμως, δεν πρέπει να μένουμε προσκολλημένοι σε αυτό. Έτσι σκέφτηκαν πριν από λίγο καιρό έξι φοιτητές του ΕΚΠΑ και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια νέα προσπάθεια, συμβάλλοντας στην εξέλιξη του πανεπιστημίου τους. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την διοργάνωση του TEDxNKUA, του πρώτο συνεδρίου που θα βάλει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον χάρτη της παγκόσμιας TEDx κοινότητας. Ο στόχος είναι ένας: να εμπνεύσουν και να προβληματίσουν το κοινό, δίνοντάς του τη δυνατότητα να διευρύνει τους ορίζοντές του και να δει τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά. Σε αυτό θα συμβάλλει τόσο το θέμα του συνεδρίου που αφορά όχι μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία αλλά και οι μοναδικές προσωπικότητες που θα βρεθούν στη σκηνή του πρώτου ΤEDxNKUA προσεγγίζοντας το θέμα αυτό μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση έχουν ήδη ξεκινήσει. Συναντήσεις, συζητήσεις και πολλές ιδέες που θα πάρουν σάρκα και οστά, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους τυχερούς που, σε λίγο καιρό από τώρα, θα παρακολουθήσουν το συνέδριο από κοντά.

skywalker-ΤEDxNKUA

Για να γίνετε και εσείς μέρος των συναρπαστικών εξελίξεων, ακολουθήστε το TEDxNKUΑ στα κοινωνικά δίκτυα και μείνετε συντονισμένοι για να γνωρίσετε τη συνέχεια!

https://www.facebook.com/TEDxNKUA/

https://www.linkedin.com/company/tedxnkua

https://www.instagram.com/tedxnkua/

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework