...

7ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών
Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)
και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID-UNESCO)

Αθήνα, 5-7 Ιουλίου 2019

Ανατολή και Δύση, δύο φαινομενικά μακρινοί κόσμοι, βρίσκουν μια μαγική σύνδεση στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου, στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου, στις 5-7 Ιουλίου 2019.

Τρεις ημέρες «κατάδυσης» στον πολιτισμό, γεμάτες μυστήριο, γοητεία, μουσική, χορό και απέραντη αισθητική.
«Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη λεκάνη της Μεσογείου μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις τέχνες. Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην τέχνη του χορού και της μουσικής, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσω της τέχνης και του πολιτισμού».
Στo Φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορευτές, μουσικοί και άνθρωποι των γραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, θα λάβουν χώρα σεμινάρια, παραστάσεις, διαγωνισμός χορού, παρουσιάσεις και πλήθος άλλες δραστηριότητες.

... ...

13 σεμινάρια χορού
Όσον αφορά στην εκπαιδευτική πλευρά του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 13 διαφορετικά σεμινάρια από κορυφαίους δασκάλους, με τεχνικές και χορογραφίες: Bollywood, commercial & western Bollywood, classical indian dances (kathak, bharatanatyam, kuthu), oriental, tribal fusion bellydance, bolly-belly, feminine Bollywood fusion, traditional Bollywood και άλλα.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και Bollywood dance master training του προγράμματος «Γίνε πιστοποιημένος δάσκαλος Bollywood Dance».
Θα είναι όλοι τους εκεί! H ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, δασκάλα, χορογράφος και performer Άννα Δημητράτου, o χορογράφος, δάσκαλος και performer Sumon Rudra (western Bollywood), ο Ινδός δάσκαλος, χορευτής και χορογράφος Naz Choudhury (commercial Bollywood), η Kinga Malec (kathak, semi-classical Bollywood) από την Πολωνία, η Oxana Banchshikova (Bharatanatyam) από το Χονγκ Κονγκ, η Sneha Mistri από την Ισπανία (Bollywood fusion), η Ελισάβετ Δακουτρού (tribal fusion bellydance), η llona Kolachana (Bollywood-Rajastani), η Vinatha Sreeramkunar (kuthu) από την Ισπανία, η Izabella Karkarasvili (μοντέρνο και παραδοσιακό oριεντάλ) κ.ά.

2 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου
Στις 2 παραστάσεις του Φεστιβάλ (Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου 2019) θα εμφανιστούν μεγάλοι δάσκαλοι, εκπαιδευτές, χορευτές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, σε μοναδικούς χορευτικούς συνδυασμούς και σύνολα. Μαζί τους τα διάσημα γκρουπ Bollyflex (Αγγλία), Bolly Deewani (Γαλλία), Beyond Bollywood (Χονγκ Κονγκ), Danny’s Bollywood Dance Crew (Φινλανδία), Mayadhara (Γαλλία) και φυσικά η 1st Bollywood Dance Academy Greece σε αποκλειστικές χορογραφίες.

...

Mini bazaar και ινδικές γεύσεις
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, των δύο μεγάλων shows και του διαγωνισμού, στον χώρο του θεάτρου θα λειτουργεί μίνι bazaar με ινδικά προϊόντα, ρούχα και αξεσουάρ. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα μπορούν να δοκιμάσουν ινδικά μικρογεύματα σε φιλικές τιμές.

Opening party
Πρόκειται για το πανηγυρικό πάρτι καλωσορίσματος που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ. Θα είναι γεμάτο χορευτικές εκπλήξεις, και όλοι οι φίλοι και προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ θα είναι εκεί! Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019.

... 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance

Το 7o Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών φιλοξενεί τον «6ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού Bollywood» στην Ελλάδα, που διοργανώνεται από το «Oriental Expression Awards». Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» το Σάββατο 6 Ιούλιου ενώπιον 9μελούς κριτικής επιτροπής και θα είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα, το Ερασιτεχνικό και το Επαγγελματικό, και σε δύο κατηγορίες, Ατομικό και Ομαδικό. Οι νικητές και νικήτριες θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα. Στον διαγωνισμό αυτό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι/όλες οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αφορά τόσο παραδοσιακές όσο και μοντέρνες μορφές Bollywood Dance.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου 2019. Μετά τον διαγωνισμό θα ακολουθήσει το εναρκτήριο show του Φεστιβάλ, όπου θα χορέψουν Έλληνες και ξένοι ονομαστοί καλλιτέχνες.

Επισκεφθείτε την σελίδα του event στο Facebook: https://www.facebook.com/events

Κόστος συμμετοχής στον διαγωνισμό και είσοδος στο show που θα ακολουθήσει: 25 ευρώ
Είσοδος θεατών στον διαγωνισμό και στο show που θα ακολουθήσει: 10 ευρώ

-------

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και την 1st Bollywood Dance Academy Greece σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ, τον διαγωνισμό, τα σεμινάρια και τα εισιτήρια, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.bollywoodfestival.gr