Το Smart Forest Innovation Challenge είναι το 1ο Πρόγραμμα Εύρεσης και Ανάδειξης Τεχνολογικών Λύσεων για τα Δασικά Οικοσυστήματα. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με την υποστήριξη του Elevate Greece και τη Mantis Business Innovation ως Innovation Enabler.

Το Πρόγραμμα καλεί ερευνητές, τεχνοβλαστούς, καινοτόμες επιχειρήσεις και φοιτητές να καταθέσουν τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις τους για τη δημιουργία του Έξυπνου Δάσους! Στόχος του είναι η ανάδειξη των τεχνολογικών προκλήσεων σε θεματικές που αφορούν στην πρόληψη, προστασία, αποκατάσταση και ψηφιοποίηση των δασών, η καταγραφή των λύσεων, η βράβευσή τους και τέλος η αξιοποίησή τους σε επιχειρηματικές ιδέες και ως μέρος της εθνικής στρατηγικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων.

Η επίσημη έναρξη του Προγράμματος με στόχο την εύρεση και ανάδειξη τεχνολογικών λύσεων για τα δασικά οικοσυστήματα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 86ης ΔΕΘ, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) με την παρουσίακυβερνητικών εκπροσώπων, πολλών μελών της πανεπιστημιακής και ακαδημαϊκής κοινότητας, ερευνητών, εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων, πλήθους φοιτητών, καθώς και στελεχών των δασικών υπηρεσιών της Βορείου Ελλάδος. Περισσότερα για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.