Η Χειροτέχνικα επιστρέφει με τη φθινοπωρινή της έκδοση:

3, 4, 5 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Η γιορτή της δημιουργίας «Χειροτέχνικα», η μεγαλύτερη έκθεση-φεστιβάλ για τις χειροτεχνίες, τα δημιουργικά χόμπι και τοDIYστην Ελλάδα, μετά την ολική της επαναφορά τον περασμένο Μάρτιο, επανέρχεται τον Νοέμβριο στην πιο δυναμική διοργάνωση όλων των εποχών!

Η Χειροτέχνικα, μετά από τριάμισι χρόνια απουσίας, διοργανώθηκε και πάλι τον περασμένο Μάρτιο, με νέα διεύθυνση (από την εταιρία Demand Fairs & Media, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στη διοργάνωση εκθέσεων και φεστιβάλ). Και ενώ (όπως είναι λογικό) προβλεπόταν μια βήμα προς βήμα επάνοδος της έκθεσης στα πραγματικά της δεδομένα, οι πάνω από 6.700 επισκέπτες της, με ενθουσιασμό και ιδιαίτερο παλμό, απέδειξαν ότι η Χειροτέχνικα διαθέτει ένα ιδιαίτερα δυναμικό κοινό, ενώ ήδη καταγράφηκε και η προσέλευση νέου κοινού στην έκθεση.

Η επόμενη μέρα

Μετά την εξαιρετική επιτυχία της προηγούμενης διοργάνωσης, αλλά και στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία και περαιτέρω ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου event, που θα καλύπτει όλο το φάσμα της χειροτεχνίας, του DIY και του δημιουργικού χόμπι, η διοργανώτρια εταιρία προχωρά στη λειτουργία της Χειροτέχνικα δύο φορές τον χρόνο: μία πριν από το Πάσχα και μία πριν από τα Χριστούγεννα, συνδυάζοντας έτσι τις διοργανώσεις της με δύο χρονικά σημεία-ορόσημα, και με ιδιαίτερες εποχικές ανάγκες και εφαρμογές για crafters και DIYers.

Η επόμενη Χειροτέχνικα θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου 2023, εντάσσοντας στη διοργάνωσή της πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, οι οποίες ήδη σχεδιάζονται!

Η Χειροτέχνικα του Νοεμβρίου 2023 θα συνδυάσει:

  • Προβολή και πώληση υλικών, εργαλείων, βιβλίων χειροτεχνίας (εμπορική έκθεση)
  • Συνάντηση των εταιριών χονδρικής με ήδη, ή εν δυνάμει, πελάτες τους (λειτουργία ειδικών B2B χώρων)
  • Φιλοξενία επιλεγμένων δημιουργών για εκπαίδευση του κοινού σε νέες τεχνικές και ιδιαίτερα υλικά
  • Συμμετοχή επιλεγμένων χειροτεχνών που θα παρουσιάσουν τελικό προϊόν
  • Εκπαίδευση και ανάπτυξη νέου κοινού (craft rooms, σεμινάρια, παρουσιάσεις προϊόντων και λύσεων, ειδικές δράσεις)
  • Δικτύωση και αλληλεπίδραση των εμπλεκόμενων με τη χειροτεχνία (meeting areas για συλλόγους και ομάδες)
  • Δημιουργία εορταστικού περιβάλλοντος (διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις)

Κλασικά χαρακτηριστικά αλλά και νέες προσθήκες

Η Χειροτέχνικα διατηρεί αρκετά από τα κλασικά χαρακτηριστικά της, ωστόσο ενσωματώνει και κάποια καινούρια, υλοποιώντας το όραμα της διοργανώτριας εταιρίας για τη νέα εποχή της εκδήλωσης. Έτσι, στην επόμενη Χειροτέχνικα σχεδιάζεται να περιλαμβάνονται κλασικές θεματολογίες, όπως ραπτική, διακόσμηση, εργόχειρο κ.ο.κ., αλλά προστίθενται και νέες, στις οποίες οι συμμετέχοντες θα έλθουν σε επαφή με διάφορες μορφές δημιουργίας (π.χ. παρασκευή μπίρας, 3D printing, κατασκευή μουσικού οργάνου και άλλες ιδέες που βρίσκονται καθ’ οδόν).

Παράλληλα, η Χειροτέχνικα απευθύνει ένα κάλεσμα προς όλη την οικογένεια, αφενός φιλοξενώντας και πάλι έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά και θέτοντας τις βάσεις για τους χειροτέχνες του αύριο, και αφετέρου δημιουργώντας DIY περιεχόμενο για άνδρες και γυναίκες που «πιάνουν τα χέρια τους», ή θέλουν να βρουν ένα δημιουργικό χόμπι για «ψυχοθεραπεία» και εκτόνωση.

Στόχος μας είναι το κοινό της Χειροτέχνικα να εμπλουτιστεί σε όλα τα επίπεδα, προσελκύοντας γυναίκες, άνδρες και παιδιά, αλλά δημιουργώντας τους νέους crafters και DIYers τού σήμερα και του αύριο.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr