skywalker-genoktonia-pavloskourtidis

Σκηνοθεσία, χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης

Ένα ταξίδι σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές
της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας

Μόνο για τρεις παραστάσεις στο θέατρο Άνετον

Μετά την τεράστια επιτυχία στην Αθήνα η «Γενοκτονία» του Παύλου Κουρτίδη συνεχίζει το ταξίδι της και θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Άνετον, από τις 16 έως και τις 18 Μαΐου2019. Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΠΟΠΣ.

Ο σύγχρονος χορός για πρώτη φορά θα αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του δράματος. Η ρεαλιστική αναβίωση της τραγικής ιστορίας μέσα από τη δυναμική της ανθρώπινης κίνησης. Βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα του Πόντου, η «Γενοκτονία» έρχεται να πει μια σκληρή αλήθεια μέσα από τα σώματα των ζώντων για όλες τις γενοκτονίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Ένας ύμνος των απογόνων όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν μετά την πιο βάρβαρη απόπειρα εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Μια βαθιά αφύπνιση και μια φωνή που θα ακουστεί παντού. Όχι μόνο για τους προγόνους μας, αλλά και για όλους τους λαούς που υπέστησαν γενοκτονία.

«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία μέσα από τις στιγμές που χάραξαν ολόκληρες ζωές. Αυτή τη φορά η σκηνή ποτίζεται με πόνο. Δεν θα χορέψουμε στη “Γενοκτονία”, θα τιμήσουμε τους νεκρούς, γιατί δεν έφυγαν ποτέ», Π. Κουρτίδης.

Για τη «Γενοκτονία» είπαν:

  • «Ο Παύλος Κουρτίδης πλημμυρίζει τη σκηνή με ταλέντο και πάθος, αφού όλος ο θίασος είναι εξαιρετικός», Κωστής Μπίτσιος, τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών.
  • «Πηγαίνετε να το δείτε. Για να θρέψετε, να ομορφύνετε τις ψυχές σας, τα πρόσωπά σας», Μιχάλης Χαραλαμπίδης, συγγραφέας.
  • «Από τις παραστάσεις που αξίζουν πραγματικά τον χρόνο σας, τόσο για την ποιότητά της, όσο και την παραδειγματική πραγμάτωσή της!» Ντίνα Καρρά, θεατρολόγος.
  • «Η “Γενοκτονία” καθηλώνει τον θεατή με τη δραματική της ένταση και την αφαιρετική της αφήγηση πάνω στα θέματα της απώλειας και της καταστροφής, αλλά και της απόφασης για επιβίωση», Νίνα Αλκαλάη, θεωρητικός χορού.

Trailer παράστασης: https://youtu.be/MtpfbeJf36g

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία, χορογραφία, φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική επιμέλεια και σύνθεση: Lia Hide
Σύμβουλος έρευνας: Όμηρος Παχατουρίδης
Βοηθός χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Μουσικός επί σκηνής: Χρήστος Σύγγελος (νέι)
Video trailer: Γρηγόρης Πανόπουλος
Φωτογραφίες παράστασης: Ίρια Σπηλιοπούλου
Field photography και poster: Μελίνα Ζαχαράκη
Art work: Tricia Daniels
Οργάνωση παραγωγής και tour management: Σοφία Καραγιάννη
Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Χρίστος Καφετζής, Έλενα Τσικαλά-Βαφέα, Ζελίκα Μουζάκη, Θέμις Χατζή, Φωτεινή Πασσά, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Χριστίνα Μπίτου, Ελένη Δόικα, Ιουλία Δρακονταειδή, Σίλβια Ζύμα, Σάμπι Κλέτσι, Μαρία-Ματίλντα Κουρτίδου.

Info

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 16/5, Παρασκευή 17/5 και Σάββατο 18/5: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος), 10 € (μειωμένο)

www.pavloskourtidis.net
Mail: info@pavloskourtidis.net

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework