Δεν πρόκειται για ένα απλό Σάββατο του Νοέμβρη

Υποδεχτείτε την επίτιμη καλεσμένη μας
Glória Halász

Η Glória Halász θα βρίσκεται φέτος στη Χαλκίδα ως επίτιμη καλεσμένη του 16ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Η πολυβραβευμένη παγκοσμίως σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, τα οποία έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.
Φέτος, στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν για ακόμα μία φορά το αγαπημένο μας καθιερωμένο Φεστιβάλ, ήρθε για μας παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ της με τίτλο
«Alla Zingara», στη διάρκεια του οποίου μας αφηγείται την ιστορία της πρωτοποριακής δύναμης της μουσικής.

Μέσα από την ιστορία της παγκοσμίου φήμης 100μελούς Συμφωνικής Ορχήστρας Τσιγγάνων της Βουδαπέστης και των εξαιρετικών μουσικών της, το ντοκιμαντέρ αποκτά μια αυθεντική νότα. Παρουσιάζοντας την καθημερινή ζωή των μουσικών, έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να κατανοήσουμε τον ρόλο που έχει παίξει η μουσική στην αντιμετώπιση των δυσκολιών τους ανά τα χρόνια. Μια κληρονομιά που περνά από γενιά σε γενιά.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 19:20 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της καλεσμένης μας στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Μια ωριαία προβολή που θα σας συνεπάρει. Ενώ οι παρευρισκόμενοι λάτρεις του κινηματογραφικού χώρου, μετά την ολοκλήρωση της προβολής, θα έχουν την τιμή να την ακούσουν και να τη γνωρίσουν διά ζώσης.

Το Μεγάλο Φινάλε

Οι τίτλοι τέλους του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest θα πέσουν με μία ακόμα Ουγγρική νότα, ή μάλλον πολλές. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, η αγαπημένη του μουσικού κοινού Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, έρχεται να μας τιμήσει στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – Docfest, φέρνοντας τη σπουδαία μουσική της παράδοση από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, απευθείας στη Χαλκίδα.

Η Ορχήστρα δίνει συνεχώς συναυλίες με τεράστια επιτυχία σε πολλές αίθουσες κλασικής μουσικής και φεστιβάλ παγκοσμίου φήμης, σε όλη την υφήλιο. Την αίθουσα αυτή, στα πλαίσια του αγαπημένου μας Φεστιβάλ, θα αποτελέσει το Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Μια συνεργασία με την Πρεσβεία , που επί χρόνια σημειώνει εξαιρετική πορεία.

Η τιμητική εκδήλωση στα 100 Τσιγγάνικα βιολιά έχει ώρα προσέλευσης 20:00 και έναρξη 20:30

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr