Ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή το GreenTech Challenge by ESU NTUA 2022!

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά ολοκληρώθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 η επίσημη έναρξη του μεγαλύτερου εθνικού προγράμματος πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται για έκτη συνεχή φορά από την Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (E.M.Π.) με innovation enabler την εταιρία Mantis Business Innovation.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση, συμβουλευτική και ανάδειξη πρωτοβουλιών σε πράσινες θεματικές όπως περιβάλλον, ενέργεια, καινοτόμα πράσινα προϊόντα και προηγμένα υλικά, εργοστάσιο του μέλλοντος, ορυκτές πρώτες ύλες, έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, βιώσιμος τουρισμός και γαλάζια ανάπτυξη.

Παρευρέθηκαν start-ups, φοιτητές, φοιτητικοί οργανισμοί, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και του οικοσυστήματος καινοτομίας, καθώς και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιριών της χώρας, που είναι συνεργάτες του προγράμματος.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, o οποίος ανακοίνωσε τη δημιουργία του GreenTech Hub, μιας νέας δομής υποστήριξης της πράσινης καινοτομίας αλλά κι ενός κόμβου συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσης σε θέματα περιβάλλοντος και τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, ο CEO & founder της Mantis Business Innovation και επικεφαλής έρευνας της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο κ. Χρήστος Νικολούδης, παρουσίασε το πρόγραμμα και τη διαδικασία αξιολόγησης για το φετινό GreenTech Challenge, ενώ τόνισε την ευκαιρία που θα έχουν οι φετινοί συμμετέχοντες να ενταχθούν στα προγράμματα και το δίκτυο του GreenTech Hub για να αντιμετωπίσουν από κοινού πραγματικές προκλήσεις και να επιταχύνουν την έξοδό τους στην αγορά.

Στη συνέχεια, οι συνεργάτες του προγράμματος παρουσίασαν το έργο τους στον τομέα του περιβάλλοντος καθώς και τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που έχουν εντάξει στην καθημερινή τους λειτουργία και στα προϊόντα τους, συνδράμοντας την πράσινη καινοτομία και επενδύοντας σε αυτήν. Τέλος, οι ίδιοι κλήθηκαν να δώσουν στους ενδιαφερομένους τα GreenTech Challenges που αντιμετωπίζουν και για τα οποία αναζητούν καινοτόμες λύσεις και νέους συνεργάτες.

Ως προς τις ιδέες που έχουν ήδη κατατεθεί, η συμμετοχή είναι μεγάλη και πολύ ελπιδοφόρα.

Συνεργάτες του προγράμματος:

  • Platinum Partners: Παπαστράτος, Mesogeos
  • Gold Partners: TERNA Energy, Mitsis Hotels Group, ETVA-VIPE
  • Silver Partners: Heracles General Cement-Lafarge, PPC Renewables
  • Bronze Partners: Ecoreset, Solar Cells Hellas, Combatt, Helesi, TITAN

Key datesπρογράμματος

03.11: 1o Bootcamp training

09.11: 2o Bootcamp training

21.11: 3o Bootcamp training

30.11: 4o Bootcamp training

02.12: Λήξη υποβολών

10.12: Ημιτελικός διαγωνισμού

11.12: Τελικός διαγωνισμού

Για περισσότερες πληροφορίες και για να καταθέσετε την ιδέα σας έως τις 2 Δεκεμβρίου 2022, επισκεφτείτε το greentechchallenge.gr.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr