Η αρχιτεκτονική και το design στο επίκεντρο του φετινού 100% Hotel Show!

Από την πρώτη διοργάνωσή του το 100% Hotel Show ανέδειξε στην πράξη πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν η αρχιτεκτονική και το design στον χώρο της φιλοξενίας. Τα δύο αυτά απόλυτα δομικά «υλικά» ενός ξενοδοχείου από τη μία δημιουργούν χώρους που προσελκύουν με την αισθητική και τη λειτουργικότητά τους και από την άλλη χτίζουν την ιδιαίτερη ταυτότητα των ξενοδοχείων, μια ταυτότητα που αποτελεί και ανταγωνιστικό παράγοντα επιτυχίας τους.

Το 100% Hotel Show και φέτος ρίχνει τους προβολείς του στην αρχιτεκτονική και στο design, εντάσσοντας και την τέχνη στο περιεχόμενό του, με στόχο τη «συνάντηση» ξενοδόχων, villa owners και επαγγελματιών τουρισμού με ένα συνολικό φάσμα ιδεών και προτάσεων για τη δημιουργία μοναδικών χώρων φιλοξενίας.

Τι θα συναντήσουμε στο 100% Hotel Show 2022:

Οι αρχιτέκτονες γίνονται βασικό κομμάτι της έκθεσης

Δημιουργείται μια ευδιάκριτη και σε προνομιακό σημείο Architect Zone, όπου αρχιτεκτονικά γραφεία μπορούν να επιλέξουν το περίπτερό τους ή να εμπνευστούν και να υλοποιήσουν κάποιο αρχιτεκτονικό installation. Έτσι, οι αρχιτέκτονες αποκτούν τον δικό τους διακριτό χώρο για να συμμετάσχουν στο 100% Hotel Show, επικοινωνώντας με χιλιάδες ξενοδόχους και villa owners.

Η Architect Zone βρίσκεται στο πρώτο τμήμα του εκθεσιακού χώρου, στο section Architecture-Build-Materials.

«Out of the Box» αρχιτεκτονικές προτάσεις για ξενοδοχεία που θέλουν να ξεχωρίσουν

Το 100% Hotel Show 2022 έχει ανακοινώσει ήδη τον Διαγωνισμό Σχεδιασμού Out of the Box... in a Box, μέσω του οποίου αναδεικνύεται η ικανότητα της αρχιτεκτονικής κοινότητας να εμπνευστεί το unexpected. Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στη συγκέντρωση, αξιολόγηση και εν τέλει παρουσίαση αρχιτεκτονικών προτάσεων που χαρακτηρίζονται από τον απρόσμενο, αντισυμβατικό, υπερβατικό, καινοτόμο χαρακτήρα. Στοιχεία που συμβάλλουν στη διαμόρφωση ξενοδοχείων με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ξενοδόχοι που θέλουν να ξεχωρίσουν και να εκπλήξουν θα έρθουν σε επαφή με τις προτάσεις του διαγωνισμού και θα εμπνευστούν για να δημιουργήσουν τα δικά τους εκπληκτικά αποτελέσματα, που θα συμβάλουν στο unique storytelling τους.

Art & Design Gallery: Διασύνδεση των ξενοδοχείων με την τέχνη και το design

Το 100% Hotel Show 2022 θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά μια Art & Design Gallery με προτάσεις τέχνης και design για ξενοδοχεία, για ενίσχυση της εμπειρίας, αλλά και της συνολικής εικόνας, πολυτελών καταλυμάτων και βιλών. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τα εκθέματα της Art & Design Gallery να φανταστούν τη μονάδα τους να ανεβαίνει πολλά επίπεδα και στην αισθητική και στις βαθμολογίες που θα λάβουν από τους φιλοξενουμένους τους.

Αρχιτεκτονικό design στην πράξη

Για μία ακόμα χρονιά το 100% Hotel Show περιλαμβάνει αρχιτεκτονικές προτάσεις για συγκεκριμένους ξενοδοχειακούς χώρους (reception, lobby, μπάνιο), στο πλαίσιο των οποίων επιλεγμένοι αρχιτέκτονες, σε συνεργασία με εταιρίες υλικών και προϊόντων, παρουσιάζουν έτοιμους, στημένους χώρους με ενσωματωμένες όλες τις σύγχρονες τάσεις σε ό,τι αφορά την εικόνα και το operation των χώρων αυτών.

Μέσω των προτάσεων αυτών οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να αντλήσουν έμπνευση τόσο για τη δημιουργία μοναδικών και φουτουριστικών χώρων όσο και για τη χρήση καινοτόμων υλικών και προϊόντων.

Η γιορτή της ελληνικής ξενοδοχειακής αρχιτεκτονικής

Συνεχίζεται και φέτος, με περισσότερες από κάθε άλλη φορά συμμετοχές και ακόμα πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, ο θεσμός των 100% Hotel Design Awards.

Η κορυφαία γιορτή της ελληνικής ξενοδοχειακής αρχιτεκτονικής, μέσω της οποίας αναδεικνύονται τα πιο εμπνευσμένα ξενοδοχεία, αλλά και οι ταλαντούχοι αρχιτέκτονες που τα σχεδίασαν, θα έχει και φέτος την τιμητική της τόσο με τη φιλοξενία των φιναλίστ του διαγωνισμού όσο και με τη λαμπερή τελετή απονομής των 100% Hotel Design Awards, η οποία θα σηματοδοτήσει το Vip Opening της έκθεσης.

Δυναμική παρουσία της αρχιτεκτονικής στα workshop της έκθεσης

Τα workshop αναμφισβήτητα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της έκθεσης, έχοντας αναδειχθεί στο δυναμικότερο εκπαιδευτικό γεγονός της ξενοδοχειακής αγοράς.

Μια ολόκληρη θεματική των φετινών workshop με τίτλο Hotel Architecture Summit είναι αφιερωμένη στις τάσεις και στα νέα δεδομένα, αλλά και στις εταιρίες και στα υλικά που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό και την ανακαίνιση / κατασκευή των ξενοδοχείων.

Οι φόρμες συμμετοχής για το 100% Hotel Show 2022 έχουν ανοίξει!

Μπείτε εδώ αν είστε εκθέτης και εδώ αν είστε επισκέπτης!

Λέξεις κλειδιά: 

Hotel Showαρχιτεκτονικήdesign
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr