Ως ομάδα του Skywalker.gr αποδεχτήκαμεμε μεγάλη χαρά την τιμητική πρόσκληση του ΙΕΚ Άλφα Θεσσαλονίκης να παρευρεθούμε στα σεμινάρια αναζήτησης εργασίας και να ενημερώσουμε τους σπουδαστές του ιδρύματος.

 

        ...Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν τις θεματικές «Τεχνικές αναζήτησης εργασίας», «Σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος», «Συνέντευξη επιλογής προσωπικού» και «Personal branding» ώστε να λάβουν υπόψη τους αρχικά τη μεθοδικότητα με την οποία απαιτείται να κινούνται κατά την αναζήτηση εργασίας και έπειτα την επίτευξη ορθής παρουσίασης του εαυτού τους σε κάθε περιβάλλον, φυσικό ή ψηφιακό, που σχετίζεται με την εργασία.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη θεματική «Τεχνικές αναζήτησης εργασίας» η community manager του Skywalker.gr Εύη Δεργιαδέ ενημέρωσε τους σπουδαστές για τα βήματα εύρεσης ανοιχτών θέσεων εργασίας.

Στη δεύτερη θεματική, αυτήν της σύνταξης του βιογραφικού σημειώματος, ηcommunitymanagerΙωάννα Κορδίλα εξέθεσε στους ενδιαφερόμενους τα βήματα που ακολουθεί ένας νέος υποψήφιος κατά τη σύνταξη του βιογραφικού του σημειώματος. Έγινε παρουσίαση των τεχνικών που ακολουθούμε κατά τη δημιουργία του βιογραφικού προς αποφυγή συνηθισμένων λαθών που γίνονται από τους πρωτόπειρους υποψηφίους και ενημέρωση για τις χρήσιμες προσωπικές πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό, την εξέλιξή του τα τελευταία χρόνια και τον ανταγωνισμό που προκύπτει εξ αυτής στην αγορά εργασίας.

 

        ...Στη θεματική «Συνέντευξη επιλογής προσωπικού», η οποία παρουσιάστηκε από τη διευθύντρια Περιφερειακής Δράσης Αλεξία Φουκίδου, τονίστηκαν όσα πρέπει να τηρήσει ο υποψήφιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης επιλογής προσωπικού, τι πρέπει να αποφύγει στη διά ζώσης επαφή του με την εταιρία, όπως και σημαντικάtipsγια την καλύτερη δυνατή παρουσία του στο ραντεβού προκειμένου να είναι εκείνος που θα κερδίσει τελικά τη θέση εργασίας.
 

        ...


Τέλος, η συντονίστρια Δράσεων Χρύσα Δότσα ανέλυσε τη θεματική «Personal branding», στην οποία οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη σημασία της αξίας που εμείς δίνουμε στον εαυτό μας και πως αυτή θα μας οδηγήσει στο επιθυμητό εργασιακό περιβάλλον. Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για την τέχνη να «προωθείς» τον εαυτό σου σε μια απαιτητική αγορά εργασίας, καθώς και τον τρόπο να ξεχωρίζεις και να «επικοινωνείς» ευρύτερα την αξία σου.

Συμμετέχοντας σε δράσεις σαν κι αυτήν του ΙΕΚ Άλφα, αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι επειδή βοηθούμε και υποστηρίζουμε έμπρακτα τους νέους υποψήφιους εργαζόμενους στην κατάκτηση μιας θέσης στην αγορά εργασίας.

 


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework