Καλοκαιρινό camp 2019

Το πιο καλλιτεχνικό camp του καλοκαιριού στην Πλάκα
Καλοκαιρινές βουτιές σε χρώματα και ζωγραφιές

6 εβδομάδες γεμάτες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά 5-11 ετών
πάντα με την ποιότητα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το καλοκαίρι ήρθε και με ταξιδιάρικη διάθεση σας περιμένουμε στο πιο καλλιτεχνικό και πρωτότυπο camp της πόλης. Από 18 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου και για 6 εβδομάδες παιδιά 5-11 ετών θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός απολαυστικού camp, που συνδυάζει την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση με την τέχνη σε όλες της τις μορφές. Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και μεμονωμένων ημερών. Οι διακοπές του καλοκαιριού είναι η καλύτερη ευκαιρία για να φτιάξουμε μια μεγάλη παρέα και να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά.

Στο πλήρες πρόγραμμα του καλοκαιρινού camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με αφορμή βιβλία, ταινίες, έργα γνωστών καλλιτεχνών, θα εμπνευστούν από τις εκθέσεις του μουσείου, θα εκφραστούν σε θεατρικά εργαστήρια, θα ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς. Και όχι μόνο! Παιχνίδια δεξιοτήτων, μουσικοκινητική, κουκλοθέατρο, εξερευνήσεις στην Πλάκα, παιχνίδια κίνησης στον ήσυχο πεζόδρομο του μουσείου, αλλά και δημιουργικές επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία, συμπληρώνουν το πιο πλούσιο και προσεγμένο camp της πόλης. Στο τέλος της μέρας τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι γεμάτα νέες εμπειρίες και ενθουσιασμό.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και όλες τις δράσεις του camp επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: http://www.childrensartmuseum.gr/view_event/545/kalokairino-camp-2019--gia-paidia-5-11-etwn.

Μουσειοπαιδαγωγοί, μουσειολόγοι και μουσικοπαιδαγωγοί, συγγραφείς, ιστορικοί τέχνης, ηθοποιοί και δραματοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί και εικαστικοί συμπληρώνουν ένα πλούσιο και προσεγμένο πρόγραμμα, όπου κάθε μέρα εκτός Σαββατοκύριακου τα παιδιά θα επιστρέφουν σπίτι χαρούμενα και ανανεωμένα. Τα μόνιμα στελέχη και οι εξωτερικοί συνεργάτες του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης θα προσφέρουν την απαραίτητη φροντίδα σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Ένα camp με υψηλούς στόχους!

Οι βασικοί στόχοι των δραστηριοτήτων είναι η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης αλλά και του ομαδικού πνεύματος και φυσικά η ενίσχυση της δημιουργικότητας με τον μοναδικό τρόπο του Μουσείου Παιδικής Τέχνης, που εδώ και 25 χρόνια εμπνέει διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες στα παιδιά.

  • Διαφορετικές ειδικότητες και εκπαιδευμένοι camp counselors
  • Πλήρες και ισορροπημένο πρόγραμμα
  • Ιδανικό μέγεθος τμήματος
  • Δράσεις εντός και εκτός μουσείου
  • Ασφαλής και προσεγμένος χώρος
  • Φροντίδα κάθε παιδιού ξεχωριστά
  • Καθημερινό πλούσιο πρόγραμμα (08:00-15:30 / για τη διευκόλυνση κάποιων γονέων και κατόπιν συνεννόησης υπάρχει δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης σε ώρες που τους εξυπηρετούν)

Χρήσιμες πληροφορίες

Κόστος συμμετοχής και εκπτώσεις:

  • Για μία ημέρα συμμετοχής: 25 ευρώ
  • Για την αγορά τουλάχιστον δύο ημερών γίνεται έκπτωση 20% και κάθε ημέρα κοστίζει 20 ευρώ
  • Για αδέλφια γίνεται περαιτέρω έκπτωση 10%

Όλα τα υλικά των εργαστηρίων παρέχονται από το μουσείο.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων
Τ.: 210 3312 621 | 210 3312 750
Ωράριο λειτουργίας γραμματείας: Τρίτη-Σάββατο 10:00-14:00
Αρ. λογαριασμού: Alpha Bank: 107/002101-062146
IBAN: GR 1001401070107002101062146 ή καταβολή στη γραμματεία του μουσείου

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό σωματείο, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μέλος του Δικτύου Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών και του International Committee of Museums.

Σκοπός του μουσείου –από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών– είναι να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. «Μαθαίνω μέσω της τέχνης» είναι η διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία που προτείνει, προκαλώντας ερεθίσματα μέσω της τέχνης και αναπτύσσοντας την προσωπική έκφραση κάθε παιδιού από τη νηπιακή ηλικία.

Με αφορμή τη θεματολογία των εκθέσεών του (δικαιώματα, διαφορετικότητα, οικογένεια, περιβάλλον κ.ά.) αναδεικνύει τη μοναδικότητα της παιδικής τέχνης και προτείνει παιχνίδια και δράσεις για επισκέπτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας. Έχει δημιουργήσει κινητά εκπαιδευτικά προγράμματα για την περιφέρεια και προσφέρει εργαστήρια για ΑΜΕΑ, ΑΜΠΟ και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Τα παιδιά στο μουσείο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού, να συμμετάσχουν σε καλοκαιρινά camps και εικαστικά εργαστήρια, ακόμα και με τους γονείς τους. Κάθε χρόνο τα προγράμματα του μουσείου παρακολουθούν 7.000 μαθητές, 450 εκπαιδευτικοί, 800 γονείς, ενώ στα εργαστήριά του συμμετέχουν 650 παιδιά 2,5-14 ετών.

Μουσείο Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9 (προέκταση οδού Bουλής), 105 58 Πλάκα, Αθήνα
Τ.: 210 3312 621 | 210 3312 750
www.childrensartmuseum.gr

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr