...

Αριθμός ρεκόρ εργοδοτών σχεδιάζουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους λόγω της αυτοματοποίησης

- 86% των Ελλήνων εργοδοτών σχεδιάζουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν το προσωπικό τους ως αποτέλεσμα της αυτοματοποίησης. Παγκοσμίως το ποσοστό είναι 87%

- Οι εταιρίες που επενδύουν στην ψηφιοποίηση και τη μετατόπιση καθηκόντων σε ρομπότ δημιουργούν τις περισσότερες θέσεις εργασίας

- 88% των ελληνικών επιχειρήσεων σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές του εργατικού δυναμικού τους έως το 2020. Παγκοσμίως το ποσοστό είναι 84%, έναντι μόλις 21% το 2011

- 30% των ελληνικών εταιριών προβλέπουν αύξηση του προσωπικού τους σε θέσεις πληροφορικής

Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2019. Το απόλυτο στοίχημα της δεκαετίας, αν τα ρομπότ αντικαθιστούν τους ανθρώπους, δεν υφίσταται πια. Η νέα έρευνα «Humans wanted: Robots need you» της ManpowerGroup καταγράφει πως για τρίτη συνεχή χρονιά περισσότεροι εργοδότες από ποτέ άλλοτε (87%) σχεδιάζουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν τον αριθμό του προσωπικού τους λόγω της αυτοματοποίησης. Η έρευνα, που διεξήχθη σε 44 χώρες και 19.000 εργοδότες, εξέτασε τον αντίκτυπο της αυτοματοποίησης στην αύξηση των θέσεων εργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Και στην Ελλάδα, όπου η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 309 εταιρίες, προέκυψε ότι το 86% των εργοδοτών σχεδιάζει να διατηρήσει σταθερό ή να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων τους λόγω της αυτοματοποίησης. Ειδικότερα, το 70% σκοπεύει να διατηρήσει τον αριθμό εργαζομένων, το 16% να τον αυξήσει, και μόλις το 12% να τον μειώσει.

Οι εταιρίες που ψηφιοποιούνται παράγουν νέες θέσεις εργασίας και αναπτύσσονται, ενώ όσες έχουν ήδη αυτοματοποιήσει τις εργασίες τους και οδεύουν προς την ψηφιακή τους μετάβαση είναι πιο πιθανό να αυξήσουν το προσωπικό τους. Παράλληλα, η παγκόσμια έλλειψη ταλέντου βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 12 χρόνων, ενώ εμφανίζονται με ταχύτητα νέες δεξιότητες. Περισσότερες εταιρίες από ποτέ σχεδιάζουν να επενδύσουν στη δημιουργία ταλέντων, και αυτή η τάση δεν δείχνει σημάδια χαλάρωσης. Παγκοσμίως το 84% των εργοδοτών σχεδιάζει να αναβαθμίσει τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού έως το 2020, ενώ το 88% των Ελλήνων εργοδοτών σχεδιάζει να επενδύσει στους υπάρχοντες εργαζόμενους προσφέροντάς τους εκπαίδευση ώστε να αναπτύξουν νέες δεξιότητες έως το 2020. Επίσης, το 87% των Ελλήνων εργοδοτών δηλώνει πως είναι πρόθυμο να παράσχει ακόμη υψηλότερες απολαβές, προκειμένου να προσελκύσει κάποιον που διαθέτει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη λειτουργία της εταιρίας.

«Εστιάζοντας στο ότι τα ρομπότ μειώνουν τις θέσεις εργασίας μας, αποσπάται η προσοχή από το πραγματικό πρόβλημα», δηλώνει ο Jonas Prising, chairman & CEO της ManpowerGroup. «Όλο και περισσότερα ρομπότ προστίθενται στο εργατικό δυναμικό, αλλά το ίδιο ισχύει και με τους ανθρώπους. Η τεχνολογία ήρθε για να μείνει, και είναι ευθύνη μας ως ηγετών να γίνουμε “διευθυντές εκμάθησης” και να συγκεράσουμε τους ανθρώπους με τις μηχανές. Η εκμάθηση σήμερα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όπως στο παρελθόν. Γι’ αυτό τον λόγο, στη ManpowerGroup φροντίζουμε ώστε οι άνθρωποι που προέρχονται από παρακμάζοντες κλάδους, όπως για παράδειγμα η κλωστοϋφαντουργία, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες σε κλάδους υψηλής ανάπτυξης, όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η προηγμένη βιομηχανία και παραγωγή, η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αν επικεντρωθούμε σε πρακτικά βήματα για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού με ταχύτητα και σε κλίμακα, οι οργανισμοί και οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να εναρμονιστούν με τις μηχανές».

Επιπλέον, η έρευνα «Humans wanted» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς η ζήτηση για δεξιότητες που σχετίζονται με την πληροφορική. Παγκοσμίως 16% των εταιριών προβλέπουν αύξηση του προσωπικού τους σε θέσεις πληροφορικής, ποσοστό πέντε φορές μεγαλύτερο αυτών που προβλέπουν μείωση προσωπικού. Τη μεγαλύτερη αλλαγή προβλέπουν εταιρίες στους τομείς της παραγωγής και κατασκευής, καθώς το 25% δηλώνει πως τον επόμενο χρόνο θα απασχολεί περισσότερο εργατικό δυναμικό, ενώ το 20% δηλώνει πως θα απασχολεί λιγότερο. Η αύξηση θα επηρεάσει και κλάδους όπως η εξυπηρέτηση πελατών, όπου απαιτούνται ανθρώπινες δυνατότητες όπως η επικοινωνία, η διαπραγμάτευση, η ηγεσία και η προσαρμοστικότητα.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και τα αποτελέσματα για την Ελλάδα. Η ζήτηση για ψηφιακές δεξιότητες θα αυξηθεί, επηρεάζοντας περισσότερο τον κλάδο της πληροφορικής και της παραγωγής και κατασκευής. Το 30% των ελληνικών εταιριών προβλέπει αύξηση προσωπικού σε θέσεις πληροφορικής, ποσοστό οκτώ φορές μεγαλύτερο αυτών που προβλέπει μείωση, ενώ εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς παραγωγής και κατασκευής προβλέπουν αύξηση προσωπικού κατά 23%.

«Είναι γεγονός πως η έλευση της αυτοματοποίησης και των ρομπότ έχει δημιουργήσει ανησυχία στους εργαζόμενους, καθώς πιστεύουν πως οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν. Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποίησε η ManpowerGroup, τα πράγματα φαίνεται πως είναι τελείως διαφορετικά, αφού η τεχνολογία χρειάζεται τους ανθρώπους. Αυτό που απαιτείται από μας είναι να καλλιεργήσουμε τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με τον πιο κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο», δηλώνει ο Χαράλαμπος Καζαντζίδης, εμπορικός διευθυντής της ManpowerGroup Ελλάδας.

Η έρευνα «Humans wanted: Robots need you» υποδεικνύει πρακτικές προτάσεις και παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών απ’ όλο τον κόσμο, προκειμένου να βοηθήσει τις εταιρίες να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες των ανθρώπων τους και να γίνουν πιο ευέλικτες, χρησιμοποιώντας με τον σωστό τρόπο τον συνδυασμό δημιουργίας, απόκτησης, δανεισμού και γεφύρωσης ταλέντου.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, κορυφαία εταιρία διεθνώς στις λύσεις ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σ’ έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα, παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Η εταιρία αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ παράλληλα βρίσκει θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους σ’ ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των brands της –Manpower®, Experis®, Right Management® και ManpowerGroup® Solutions– δημιουργεί ουσιώδη αξία για υποψήφιους και πελάτες σε 80 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Για το 2018, η ManpowerGroup συγκαταλέγεται για 9η συνεχή χρονιά στις «World’s Most Ethical Companies» και για 16η συνεχή χρονιά στις «Fortune’s Most Admired Companies», επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως της πιο αξιόπιστης και αξιόλογης εταιρίας στον κλάδο. Δείτε πώς η ManpowerGroup ενδυναμώνει το μέλλον της εργασίας: www.manpowergroup.com

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα και την Κύπρο ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από δίκτυο τριών υποκαταστημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία εντοπίζει, αξιολογεί, αναπτύσσει και διαχειρίζεται ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Έχει πιστοποίηση σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015 στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού, καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.manpowergroup.gr


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2019 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework