15ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος, 11 Ιουνίου 2023

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στις Μυκήνες ο 15ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος, απόστασης 7 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνουν το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός Δήμου Άργους-Μυκηνών», η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Σύλλογος «Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας» (μέλος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ), ο Σύλλογος «Οι Φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού» και η τοπική κοινότητα Προσύμνης, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσύμνης.

Η διαδρομή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου που συνδέει την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στον Δρόμο μπορούν να συμμετάσχουν περιπατητές, ιππείς και δρομείς-αθλητές.

Σημείο εκκίνησης: Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών, και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης δήμου Άργους-Μυκηνών

Για τους δρομείς η απόσταση είναι 7 χλμ. σε χωμάτινη διαδρομή. Θα υπάρχει σταθμός υδροποσίας στο 4ο χλμ. Οι περιπατητές θα ακολουθήσουν τον αρχαίο δρόμο μήκους 8 χλμ. και θα ξεναγηθούν από τον καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας (ΤΔ Προσύμνης) κ. Παναγιώτη Ψύχα.

Διαδρομές

Α. Για δρομείς: χωμάτινη διαδρομή 7 χλμ.

Β. Για περιπατητές: «Αρχαίος δρόμος» 8 χλμ.

Γ. Για ιππείς: η ίδια διαδρομή αλλά δεν θα γίνει μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο

Ώρες εκκίνησης

Περιπατητές: 08:00

Ιππείς: 08:45

Δρομείς: 09:00

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους δρομείς και τους περιπατητές θα είναι ανοιχτές μέχρι και τη Δευτέρα 5/6/2023. Αιτήσεις δεν θα γίνουν την ημέρα του αγώνα.

Για εγγραφές πατήστε εδώ.

Στους χώρους εκκίνησης θα υπάρχει αυτοκίνητο του δήμου Άργους-Μυκηνών, το οποίο μισή ώρα πριν από την εκκίνηση θα παραλαμβάνει τους σάκους των συμμετεχόντων για να τους μεταφέρει στον τερματισμό, απ’ όπου θα τους παραλαμβάνουν οι αγωνιζόμενοι.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς και αθλητές θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση δίπλωμα συμμετοχής. Απονομή κυπέλλων θα γίνει στους 3 πρώτους άντρες και στις 3 πρώτες γυναίκες.

Στον 15ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο θα υπάρχει υποστήριξη από το 1ο Σύστημα Προσκόπων. Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – παράρτημα Άργους, με κάλυψη από τον γιατρό κ. Αντωνάκο Ηλία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, το ΕΚΑΒ Αργολίδας και τη ΦΙΛΜΑ Αργολίδας.

Ο αγώνας είναι ανοιχτός για όλους και είναι δωρεάν.

Στο τέλος των αγώνων θα υπάρχουν μουσικές επιλογές από dj και θα προσφερθούν σε όλους τους αθλητές χυμός μπανάνας και παραδοσιακό γεύμα με συνοδεία κρασιού.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων από τον χώρο τερματισμού στον χώρο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορείο στις 11:30 με 12:00.

Οργανωτική επιτροπή

Δελής Νίκος, 693 7579375 (πρόεδρος ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός»)

Βύρλας Δημήτριος, 697 4481474 (πρόεδρος του Συλλόγου «Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας»)

Ψύχας Παναγιώτης, 697 2448668 για περιπατητές (καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας)

Σιαχάμης Νικόλαος, 693 9672096 (γραμματέας του Συλλόγου «Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας»)

Μπινιάρης Γεώργιος, 697 2732737 (πρόεδρος τοπικής κοινότητας Προσύμνης)

Λέξεις κλειδιά: 

Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr