...

Ομάδα Νοσταλγία

Πρόγραμμα 2019-2020

Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Η ομάδα Νοσταλγία συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής και παρουσιάζει στο καλλιτεχνικό σπίτι της, στο Rabbithole, τέσσερις θεατρικές παραγωγές με την υπογραφή της για την περίοδο 2019-2020. Τέσσερις παραγωγές, μια ζωντανή εγκατάσταση που εξερευνά τον κόσμο της μαγείας, μια κυνική κωμωδία της βικτωριανής Αγγλίας, ένα σαιξπηρικό δράμα για τη φύση της εξουσίας και ένα διήγημα αμερικανικού ρεαλισμού του 1910 προσαρμοσμένο στη δεκαετία του ’80 ξεδιπλώνουν τις πτυχές του θεάτρου που δημιουργεί η Νοσταλγία: ενός πολυπρισματικού σύμπαντος που στοχάζεται και εξερευνά το διαχρονικό σε σχέση με το σήμερα.

...
«Εν σκοτία»
με αφορμή τον κόσμο της μαγείας στο «Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

«Η σιγουριά είναι ο πρωταρχικός εχθρός των θνητών». (Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Μακμπέθ»)
Η ομάδα Νοσταλγία εμπνέεται από την έντονη παρουσία του μαγικού στοιχείου σ’ ένα βαθιά πολιτικό έργο και εξερευνά τα θέματα και τα υλικά που προτείνει ο κόσμος του μεταφυσικούμε κεντρικό άξονα τη μυθική και παρεξηγημένη θηλυκή φιγούρα της μάγισσας. Εννέα καλλιτέχνιδες με πολυετή δράση σε διάφορους κλάδους (μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά, ψυχολογία κ.ά.) οργανώνουν ένα σύμπαν όπου μαζί με τους θεατές θα ανακαλύψουν τις ανατριχιαστικές αλλά και ελκυστικές όψεις των μαγισσών και τους τρόπους με τους οποίους διώχθηκαν, περιθωριοποιήθηκαν, δαιμονοποιήθηκαν καιγιάτρεψαν, κορόιδεψαν και χλευάστηκαν, βοήθησαν αλλά και καταράστηκαν τις κοινωνίες όπου έζησαν.
Σκηνοθεσία: Τώνια Ράλλη | Παίζουν: Τίνα Γιωτοπούλου, Εμμανουέλα Κορκή, Νάντια Μαργαρίτη, Έλενα Μεγγρέλη, Mατίνα Περγιουδάκη, Τατιάνα Πίττα, Θάλεια Πορτοκάλογλου, Ειρήνη Σγουρίδου, Εύα Τσούρου

3 παραστάσεις: Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

...