PowerUp!

Η επόμενη έκδοση του διαγωνισμού για νεοφυείς επιχειρήσεις

Με την ενέργεια αλλάζουν τον κόσμο

Η νέα περίοδος αιτήσεων για την πέμπτη έκδοση του διαγωνισμού PowerUp! που πραγματοποιείται από την InnoEnergy έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν για χρηματικό έπαθλο αξίας 50.000€ και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και περιλαμβάνει τομείς όπως η ενέργεια, η κινητικότητα και οι έξυπνες τεχνολογίες.

Εκτός από το χρηματικό έπαθλο του τελικού, οι νικητές του διαγωνισμού έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Highway®, το αναγνωρισμένου κύρους πρόγραμμα της InnoEnergy που βοηθά στην εξέλιξη επιχειρηματικών ιδεών και σχεδίων και στην προσαρμογή τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Το Highway® προσφέρει σε επίδοξους επιχειρηματίες επένδυση ύψους 150.000€, καθώς και μια ευρύτερη υποστήριξη στην ανάπτυξη προϊόντος, στην προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας, στη δημιουργία επιχειρηματικής ομάδας, καθώς και στην πρόσβαση σε διεθνείς πελάτες.

Στην έκδοση αυτή θα υπάρξει μια νέα τιμητική διάκριση, σε συνέχεια της έκθεσης «Clean Air Challenge» που παρουσιάστηκε από την InnoEnergy τον Οκτώβριο του 2018 στις Βρυξέλλες. Η διάκριση αυτή θα απονεμηθεί σ’ εκείνη τη start-up της οποίας η λύση θα συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του νέφους.

Με κάθε έκδοση του διαγωνισμού, ο αριθμός των συμμετεχόντων διπλασιάζεται. Το 2018, η InnoEnergy έλαβε πάνω από 300 πιθανούς υποψήφιους, ενώ η εκτίμηση για τις εγγραφές του 2019, που λήγουν στις 11 Μαρτίου, είναι ότι θα καταγραφεί ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αιτήσεις έχουν αυξηθεί τόσο σε κλίμακα όσο και σε ποιότητα. Οι αιτήσεις με έτοιμο πρωτότυπο αυξήθηκαν αλματωδώς, από 28 το 2016 σε 120 το 2018. Η ίδια αύξηση παρατηρείται και στις αιτήσεις με λειτουργικό προϊόν ή υπηρεσία (από 19 σε 93 αντίστοιχα).

«Ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται κάθε χρόνο και, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι start-ups που κάνουν αίτηση έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους έργα σε προηγμένο στάδιο ανάπτυξης, καταδεικνύει την αυξημένη αναγνώριση και το αυξανόμενο κύρος του διαγωνισμού. Το PowerUp! ανοίγει τις πόρτες της ανάπτυξης σε θαρραλέους πρωτοπόρους από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο διεθνές μας δίκτυο επιχειρηματικών εταίρων. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μπορούν να δουν αυτά τα οφέλη», εξηγεί ο Jakub Miler, διευθύνων σύμβουλος της InnoEnergy Κεντρικής Ευρώπης.

Ιδιαίτερα επιθυμητές λύσεις –προϊόντα ή υπηρεσίες– στον διαγωνισμό περιλαμβάνουν έργα στους τομείς της ενέργειας, της κινητικότητας, του καθαρού αέρα, της θέρμανσης, του cleantech και των έξυπνων τεχνολογιών. Οι start-ups που περνούν το στάδιο της αίτησης θα κληθούν να συμμετάσχουν σε bootcamps που διοργανώνονται από αναγνωρισμένους Ευρωπαίους επιχειρηματικούς συμβούλους. Αυτά τα εργαστήρια θα προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες για τους εθνικούς τελικούς και τον μεγάλο τελικό, όπου θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ειδικούς. Ο νικητής θα επιλεγεί στις 21 Μαΐου στην Κρακοβία, κατά τη διάρκεια του Impact’19 – ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά events στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ο Γιάννης Γεραγωτέλλης, διευθύνων σύμβουλος της KiNNO Consultants Ltd και μάνατζερ του Hub της InnoEnergy σε Ελλάδα και Κύπρο, τόνισε: «Χρόνο με τον χρόνο έχουμε δει το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, αλλά και το επίπεδο των αιτήσεων που λαμβάνουμε, να αυξάνονται σημαντικά, στοιχείο ενδεικτικό της ωρίμανσης του οικοσυστήματος της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Νικήτρια start-up στον διαγωνισμό PowerUp! το 2018 ήταν η Zubax Robotics από την Εσθονία, η οποία παρουσίασε μια λύση για τη δραστική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε μελλοντικές λύσεις κινητικότητας.

Λεπτομερείς όροι συμμετοχής, έντυπο αίτησης και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται στη διεύθυνση www.powerup.innoenergy.com.

Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 11 Μαρτίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την InnoEnergy:

KiNNO Consultants Ltd, Hub της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο, Γιάννης Γεραγωτέλλης & Πάρης Ράλλης, 210 6838950, hubgreece@innoenergy.com

Σχετικά με την ΕΙΤ InnoEnergy:

Η EIT InnoEnergy είναι ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.

Στηρίζουμε και επενδύουμε στην καινοτομία σε κάθε στάδιο – από τις σχολικές τάξεις έως τον καταναλωτή. Με το δίκτυο συνεργατών μας φέρνουμε σε επαφή εφευρέτες και βιομηχανία, απόφοιτους και εργοδότες, ερευνητές και επιχειρηματίες, επιχειρήσεις και αγορές.

Εργαζόμαστε σε τρεις βασικούς τομείς της καινοτομίας:

  • Στην εκπαίδευση, για τη δημιουργία καταρτισμένου και φιλόδοξου εργατικού δυναμικού που κατανοεί τις απαιτήσεις της βιωσιμότητας και τις ανάγκες της αγοράς.
  • Σε προγράμματα που διασυνδέουν ιδέες, εφευρέτες και βιομηχανία, με σκοπό τη δημιουργία εμπορικά ελκυστικών τεχνολογιών που προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα στους πελάτες.
  • Σε υπηρεσίες δημιουργίας επιχειρήσεων, για την υποστήριξη επιχειρηματιών και νεοσύστατων εταιριών που επεκτείνουν το ευρωπαικό οικοσύστημα ενέργειας.

Η σύμπτυξη αυτών των αρχών μεγιστοποιεί την επίδραση της καθεμιάς, επιταχύνει την ανάπτυξη των έτοιμων λύσεων για την αγορά και δημιουργεί ένα γόνιμο περιβάλλον στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να πωλήσουμε τα καινοτόμα αποτελέσματα της δουλειάς μας.

Η InnoEnergy ιδρύθηκε το 2010 και υποστηρίζεται από το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Σχετικά με την KiNNO Consultants Ltd:

Η KiNNO Ltd (www.kinno.eu), αποτελεί το Hub της InnoEnergy σε Ελλάδα και Κύπρο προωθώντας και υποστηρίζοντας τις δράσεις και τις υπηρεσίες της. Είναι συμβουλευτική εταιρία καινοτομίας που εστιάζει στις νέες τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα δρα ως ενδιάμεσος (intermediary) με σκοπό την προώθηση καινοτομιών στην αγορά. Επιπλέον, προσφέρει ευρεία γκάμα υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων στην αγορά τόσο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες όσο και σε οργανισμούς έρευνας και τεχνολογίας.


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr