Τελευταίες παραστάσεις 26/2/2023 & 12/3/2023

Η Παιδική Σκηνή του θεάτρου «Πρόβα» σας ενημερώνει πως το έργο «Γιαγιά Σμύρνη» ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεών του. Αποχαιρετούμε το κοινό που μας αγκάλιασε με 2 τελευταίες παραστάσεις την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11:30. Οι οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία και στα σχολεία συνεχίζονται παράλληλα με την προγραμματισμένη περιοδεία του έργου εντός και εκτός Αττικής.

3 μαγικά καρυδάκια… που όταν σπάνε γίνονται ευχές

3 δρόμοι… όλο εκπλήξεις

3 χρώματα… κίτρινο, πράσινο, κόκκινο

3 ιστορίες… πριν, μετά και τώρα

Γνώριμοι χαρακτήρες, όπως το τζίνι, ο πασάς, το μαγεμένο ψάρι, η βεζιροπούλα που πλάθει τον άντρα της από ζυμάρι, ο μάγος Εηβάχ, που κατέχει την τέχνη της μεταμόρφωσης, η δυναμική κοπέλα που ντύνεται άντρας, το γέρικο ζευγάρι που εύχεται για ένα παιδί.

Σμυρναίικες και παραδοσιακές μικρασιάτικες μουσικές.

Γιγάντιες φιγούρες του θεάτρου σκιών μοιράζονται τη σκηνή με τους ηθοποιούς, που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν και μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στις πιο παραμυθένιες ιστορίες της Μικράς Ασίας!

Μέσα από παραμύθια της «Γιαγιάς Σμύρνης» οι μικροί θεατές γνωρίζουν την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την παράδοση της Μικράς Ασίας.

Ενώ μέσα από τις αναμνήσεις της θίγονται με μεγάλη ευαισθησία και ενσυναίσθηση ζητήματα όπως η προσφορά στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη.

  • Όλα τα κοστούμια είναι φτιαγμένα από μαντήλια, ώστε οι μικροί θεατές να μπορούν να μιμηθούν εύκολα τους χαρακτήρες του έργου με υφάσματα που βρίσκονται στο σπίτι! Ενισχύοντας την έκφραση, τη φαντασία και την ενσυναίσθηση των παιδιών, παίζοντας ρόλους μέσα από το συμβολικό ανοιχτού τύπου (open-ended) παιχνίδι.
  • Στο θέατρο «Πρόβα» μπορείς να προμηθευτείς και να φτιάξεις τη δική σου φιγούρα θεάτρου σκιών! Διακόσμησέ τη με τις μπογιές και όλα τα υλικά που θα βρεις στη δωροσακούλα.
  • Επίσης μπορείς να αποκτήσεις το βιβλίο με το κείμενο του έργου για να ζωντανέψεις ξανά όσες σκηνές σου άρεσαν.
  • Εκτός από κυλικείο στο θέατρο, υπάρχει κάθε φορά και διαφορετική δραστηριότητα μέχρι να αρχίσει η παράσταση. Glitter tattoo, δέντρο των μεγάλων ονείρων, ζωγραφική και άλλες εκπλήξεις!

Περίληψη του έργου

Ο Σωκράτης, έπειτα από μια μυστηριώδη συνάντηση, βρίσκεται «παγιδευμένος» στο «αλλού»! Εκεί που ζουν τα παραμύθια που του έλεγε η Σμυρνιά γιαγιά του, η γιαγιά Σμύρνη. Με οδηγό ένα τζίνι, τον Αμάν, ταξιδεύει μέσα σε θραύσματα από μικρασιάτικα παραμύθια και σε αναμνήσεις ριζωμένες πολύ βαθιά! Πρέπει κάτι να θυμηθεί. Κάτι που έχει ξεχάσει. Κάτι που θα του δώσει νέα προοπτική στη ζωή του. Θα βοηθήσει τον εαυτό του ή θα απλώσει το χέρι στον συνάνθρωπο που τον έχει ανάγκη;

Διάρκεια: 70 λεπτά

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω και σε ενήλικες που αισθάνονται παιδιά!

Συντελεστές

Κείμενο: Υάκινθος Μάινας

Σκηνοθεσία: Κοραλία Τσόγκα

Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Σκηνικά: Άννα Μάινα

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντόπουλος Αντώνης

Χορογραφίες: Σταυρούλα Ρόιδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Ασημακοπούλου

Διανομή

Γιάννης Χαντέλης

Υάκινθος Μάινας

Ήρα Σταυροπούλου

Μαίρη Καρφάκη

Νίνα Κεφαλογιάννη

Και η Μαίρη Ραζή χαρίζει τη φωνή της στη γιαγιά Σμύρνη

 

Πληροφορίες

Θέατρο «Πρόβα»

Διεύθυνση: Ηπείρου 39, Αθήνα 104 39

Τηλέφωνο: 210 8818326

Πληροφορίες: https://prova.gr/

 

Ε-mail: theatro.prova@gmail.com - info@prova.gr

Web address: http://prova.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/prova.theater

Instagram: theatro.prova

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 11:30 π.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

 

 

 

 

 

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr