...

«Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στον Πολυχώρο Αυλαία

Η παιδική σκηνή του ανακαινισμένου Πολυχώρου Αυλαία φιλοξενεί φέτος με χαρά, αγάπη και πολύ σεβασμό προς όλα τα παιδιά τη θεατρική ομάδα Όνειρο Είναι με το έργο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο μικρός πρίγκιπας» με έναν «ιδιαίτερο» πρωταγωνιστή (με κινητικές δυσκολίες) στον ρόλο του «ιδιαίτερου» ρόλου.

Η ομάδα Όνειρο Είναι, ορμώμενη από έναν τόσο διαφορετικό συγγραφέα, δημιουργήσαμε μια διαφορετική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή, που αγωνίζεται γι' αυτό που αγαπά και δεν το βάζει κάτω, όπως κι ο συγγραφέας.

...

Bing Bang. Μετά τη μεγάλη έκρηξη χιλιάδες πλανήτες και αστεροειδείς εκσφενδονίζονται στο Διάστημα, κρύβοντας απρόσμενες εκπλήξεις! Ένα μαγικό ταξίδι του μικρού πρίγκιπα στον απέραντο κόσμο των πλανητών με συνοδοιπόρους τους μικρούς μας φίλους (και όχι μόνο). Ένας παράξενος ταξιδιώτης που εγκαταλείπει την ασφάλεια του μικρού πλανήτη του, του σπιτιού του δηλαδή, και περιφέρεται στο Διάστημα προσπαθώντας να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι.

Μια παράσταση διασκεδαστική, ατμοσφαιρική και ανθρώπινη, η οποία αναδεικνύει χαρακτήρες, προβάλλει αξίες, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα και μαγεύει τα παιδιά. Διαδραστική, με στοιχεία κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών, θα βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν, οι πλανήτες, τα αστέρια, ακόμα και το δικό μας «σπίτι», η Γη, καθώς και θα τα φέρει σε επαφή με τον κόσμο των μεγάλων.

Ένα φιλοσοφημένο έργο, το οποίο κατακρίνει και ειρωνεύεται (έμμεσα) τον κόσμο των μεγάλων, αντιπολεμικό, αντιφασιστικό, μιλά για την αγάπη και τη φιλία, οι οποίες για να αναπτυχθούν πρέπει να υπάρχει ειρήνη. Είναι ένα συμβολικό παραμύθι που γράφτηκε μετά την υποταγή της Γαλλίας στη Γερμανία, ενώ ο συγγραφέας είναι εξόριστος, χαμένος, όπως ο μικρός πρίγκιπας είναι μακριά απ' τον πλανήτη του. Οι ρόλοι του έργου είναι συμβολισμοί που υποκρύπτουν βαθμιαία πορεία προς τη γνώση μέσω της κοινωνικοποίησης, τη μετάβαση από τον κόσμο του παιδιού στη ζωή, στις σχέσεις και τις υποχρεώσεις του ενηλίκου.

Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής πορείας της ομάδας και με την πολύτιμη προσφορά πολλών ανθρώπων, κατορθώσανε να ξεπεράσουν τα εμπόδια, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις και τις νομικές δυσκολίες, διαγράφοντας μια αξιοπρόσεχτη καλλιτεχνική παρουσία. Στόχος της ομάδας Όνειρο Είναι να ανατρέψει την προκατάληψη που θέλει τους ανθρώπους με αναπηρία αποκλεισμένους από το κοινωνικό γίγνεσθαι και να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων. Η ελπίδα αυτές τις μέρες μεγαλώνει με τη δημιουργία της πρώτης δραματικής σχολής για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και την αλλαγή του νόμου περί ηθοποιών.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-διασκευή: Σωτήρης Ταχτσόγλου
Στίχοι: Βασιλική Σιγάλα
Ζωντανή μουσική και τραγούδι: Τζωρτζίνα Αντωνακάκη, Δημήτρης Γρίντζος
Επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Γρίντζος, Βασιλική Σιγάλα, Σωτήρης Ταχτσόγλου
Φωτισμοί: Χάρης Γεωργιάδης
Οργάνωση παραγωγής: Χοροθέατρο Dagipoli Dance Co.
Παίζουν: Δημήτρης Γρίντζος, Ιωάννα Κουλουριώτου, Μαγδαληνή Πάντα, Τζωρτζίνα Αντωνακάκη, Δήμητρα Αστροπαλίτη

Κατάλληλο για ηλικίες από 3 ετών.

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12.00

Γενική είσοδος: 7 €
Ομαδικό / μειωμένο: 5 € (ΑΜΕΑ, άνεργοι και φοιτητές)
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη και καθημερινές για τα σχολεία με 5 € είσοδο για το κάθε παιδί.

Ο Πολυχώρος Αυλαία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Β’ Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, Πασαλιμάνι, Πειραιάς.
Θέατρο 235 θέσεων.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 4297771, 690 6461616
apolychoros@gmail.com & info@avlaia-polychoros.gr
Facebook page: https://www.facebook.com/Avlaiapolychoros/
Website: https://avlaia-polychoros.gr/

Προπώληση εισιτηρίων: Ticket services και στα καταστήματα Public

https://www.ticketservices.gr/event/polyxoros-avlaia-o-mikros-prigkipas/?lang=el

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework