TEDxNTUA

TEDxNTUA 2019 – Enigma

https://2019.tedxntua.com/

Με μεγάλη χαρά σάς γνωστοποιούμε πως το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί για 4η χρονιά η διοργάνωση του TEDx NTUA, στον χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος-Hellenic Cosmos» (Πειραιώς 254, 17778, Ταύρος), υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Σχετικά με το TED:

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφοσιωμένος σε «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν». Ξεκινώντας πριν από 30 χρόνια ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια, έχει μεγαλώσει πια ώστε να υποστηρίξει την αποστολή του με πολλαπλές πρωτοβουλίες. Τα δύο ετήσια συνέδρια TED προσκαλούν τους καλύτερους στοχαστές του κόσμου να μιλήσουν μέχρι 18 λεπτά. Πολλές απ’ αυτές τις ομιλίες προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, στο TED.com. Μεταξύ όσων έχουν υπάρξει ομιλητές είναι ο Bill Gates, η Jane Goodall, η Elizabeth Gilbert, ο sir Richard Branson, η Nandan Nilekani, ο Philippe Starck, η Ngozi Okonjo-Iweala, ο Sal Khan και ο Daniel Kahneman.

Το ετήσιο συνέδριο TED πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στο Βανκούβερ του Καναδά. Οι πρωτοβουλίες σε θέματα κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνουν το TED.com, όπου οι νέες ομιλίες δημοσιεύονται καθημερινά, υποτιτλίζονται και εφοδιάζονται με διαδραστικά transcripts από το Open Translation Project. Επίσης, έχει καθιερωθεί το ετήσιο TED Prize, όπου εξέχοντες υποψήφιοι, με μια ευχή ν’ αλλάξουν τον κόσμο, βοηθούν στη μετατροπή των ευχών σε πράξεις μέσω του TEDx, το οποίο υποστηρίζει πρόσωπα και ομάδες στη διοργάνωση τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και του TED Fellows Program, που βοηθά πρωτοπόρους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο ώστε να ενισχύσουν τον αντίκτυπο των αξιοσημείωτων έργων και των δραστηριοτήτων τους.

Ακολουθήστε το TED στο Twitter, στο http://twitter.com/TEDTalks, ή στο Facebook, στο https://www.facebook.com/TED

Σχετικά με το TEDx / x = ανεξάρτητα οργανωμένη εκδήλωση

Στο πνεύμα των «ιδεών που αξίζει να διαδοθούν», το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους μαζί προκειμένου να μοιραστούν μια εμπειρία TED. Σε μια τέτοια εκδήλωση, τα βίντεο των ομιλιών και οι ζωντανοί ομιλητές συνδυάζονται για να προκαλέσουν βαθιά συζήτηση και σύνδεση. Αυτές οι τοπικές, αυτο-οργανωμένες εκδηλώσεις είναι επώνυμα TEDx, όπου x = ανεξάρτητα οργανωμένη εκδήλωση TED. Το συνέδριο TED παρέχει γενικές οδηγίες για το πρόγραμμα TEDx, αλλά τα μεμονωμένα γεγονότα TEDx είναι αυτο-οργανωμένα, σύμφωνα με ορισμένους κανόνες και κανονισμούς.

Το TEDxNTUA πραγματοποιείται για τέταρτη φορά και οργανώνεται από φοιτητές του ΕΜΠ υπό τη νομική υπόσταση ερευνητικού έργου του ιδρύματος. Οι ομιλητές του συνεδρίου προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, τον χώρο της επιστήμης, της τέχνης και της κοινωνικής προσφοράς. Οι ομιλίες τους έχουν κοινό άξονα το θέμα της φετινής χρονιάς: Αίνιγμα (Enigma). To εγχείρημα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σε ένα κοινωνικό προσκήνιο γνωστικής επανάπαυσης, καθίσταται κρίσιμη η γόνιμη αναστάτωση. Αυτό τον σκοπό εξυπηρετούμε ως TEDxNTUA, μια ασυνέχεια στο καρδιογράφημα της καθημερινότητας, ένα έναυσμα για αναζήτηση καινοτόμων μονοπατιών. Αποτελούμε μια δυναμική πλατφόρμα διάδοσης αξιόλογων ιδεών, με πολυσχιδή θεματολογία και πρόθυμο ανθρώπινο δυναμικό ώστε να την υποστηρίξει.

Στηριζόμενοι στην προαναφερόμενη ιδεολογία, φέτος εξερευνούμε τις μυστηριώδεις πτυχές του Enigma. Ανθρώπινες συμπεριφορές, άλυτα αινίγματα, τεχνητή νοημοσύνη, καινοτόμες μορφές αλληλεπίδρασης και μεταφοράς αποτελούν μόνο αποσπάσματα των θεμάτων ευρέος φάσματος που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωσή μας. Επιζητούμε να προβληματίσουμε, να προβάλουμε τον κόσμο ως ένα αίνιγμα άστατο, που άλλοτε εκφυλίζεται και άλλοτε εξυψώνεται από τη δική μας ασύστολη ανάγκη να του προσδώσουμε ερμηνεία.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του TEDxNTUA

Κεντρικό e-mail επικοινωνίας

info@tedxntua.com

skywalker-tedxntua-2019

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr