«Ένας κάποιος τέτοιος βυσσινόκηπος»

Με ό,τι θυμόμαστε, με αυτό πορευόμαστε.

Πρεμιέρα: 16 Σεπτεμβρίου • Για 6 παραστάσεις

Η παράσταση της ομάδας Nunc, εμπνευσμένη από τον «Βυσσινόκηπο» του Άντον Τσέχοφ και το «Quizoola!» των Forced Entertainment, ξεκινά με ένα παιχνίδι ερωτοαποκρίσεων μεταξύ των ηθοποιών. Οι ερωτήσεις αποκαλύπτουν στους ηθοποιούς το είδωλό τους, καθρεφτισμένο στους ήρωες του «Βυσσινόκηπου» και το παιχνίδι εξελίσσεται σε μήτρα από την οποία προκύπτουν οι σκηνές του έργου.

Ο βυσσινόκηπος και το πατρικό σπίτι της Λιουμπόφ Αντρέιγεβνα κινδυνεύουν να βγουν στον πλειστηριασμό. Η οικογένειά της έζησε εκεί για περισσότερο από εκατό χρόνια. Η ίδια βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να κόψει τον βυσσινόκηπο προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη της ή να αφήσει το κτήμα να πουληθεί και η οικογενειακή περιουσία να χαθεί ολοκληρωτικά.

Ποιοι είμαστε πραγματικά; Τι είναι αυτό που μας καθορίζει; Η ανάμνηση κάποιας απουσίας, μερικές ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι πρώτες εικόνες που θυμόμαστε από τότε που ήμασταν παιδιά διαμορφώνουν την ταυτότητά μας σήμερα. Η ομάδα Nunc διαρρηγνύει τη δραματική ροή του έργου με ένα παιχνίδι, κατά το οποίο οι ερμηνευτές μεταβαίνουν από την προσωπική εμπειρία στην ερμηνεία επιλεγμένων σκηνών από τον «Βυσσινόκηπο» με στόχο μια ειλικρινή θεατρική αφήγηση που συνομιλεί με τους θεατές στο εδώ και στο τώρα. Τελικά, τι μπορεί ο καθένας από εμάς να παραχωρήσει για να διατηρήσει τον προσωπικό του «βυσσινόκηπο»; Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε για να τον προφυλάξουμε;

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μάρια Φλωράτου
Σκηνικά, κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Μουσική: Γιωργής Καρράς
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Κίνηση: Μυρτώ Δελημιχάλη

Φωτογραφίες, αφίσα: Αλέξανδρος Γκαρτζονίκας
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Ομάδα Nunc
Ερμηνεία: Θράσος Αρβανίτης, Ορφέας Γεωργίου, Μαριάννα Δεβετζή, Ελένη Ζαφείρη, Μάρια Φλωράτου

Θησείον, Ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ. 210 3255444
Παραστάσεις από Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία παράστασης: Χρύσα Ματσαγκάνη
Τ: 6982 344130
E:chrysamtg@gmail.com

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr