...

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, διοργάνωσε τον 3ο Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις γειτονιές της Αθήνας», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου και καταπράσινου Πάρκου στο Πεδίο του Άρεως, πάρκου-ορόσημο της Αθήνας, στο κέντρο της πόλης.

Από νωρίς το πρωί, δρομείς όλων των ηλικιών, από κάθε σύλλογο ή ατομικά, γεμάτοι χαμόγελα και ζωντάνια, έδωσαν το δυναμικό τους «παρών» στον Αγώνα, συμβάλλοντας στον κύριο στόχο του Συλλόγου, που είναι ο «αθλητισμός για όλους». Πολλά παιδιά, επίσης, ήρθαν στη μεγάλη γιορτή του Πάρκου, ζωντανεύοντας ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες,. Ειδικότερα, από την Περιφέρεια Αττικής, τον πολυτιμότερο αρωγό του Αγώνα, η αντιπεφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κα Ερμίνα Κυπριανίδου, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Χρήστος Καραμάνος, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ανδρέας Θεολόγου, που έδωσαν με τον λόγο τους μια θετική και ελπιδοφόρα «ανάσα» στα δρώμενα του Πάρκου. Από πλευράς δρομικών συλλόγων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα η πρόεδρος του «αδελφού» Συλλόγου ΣΔΥ Αθηνών και αντιπρόεδρος δ.σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ κα Ελένη Μπερτσάτου, που με τετραμελή εθελοντική ομάδα στήριξε τον Αγώνα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΔΥΑ κ. Νίκος Τελατινίδης, ο πρόεδρος του ΕΥΚΛΗ κ. Παύλος Λέκκας, ο πρόεδρος του ΣΑΠΠΑΖ κ. Μιλτιάδης Σαλβάνος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας κ. Δημήτρης Βύρλας κ.ά. Οι κ. Καραμάνος, Παπαχρυσοβέργης, Τελατινίδης, Λέκκας, Σαλβάνος και Βύρλας συμμετείχαν με επιτυχία στον Αγώνα.

Η εκκίνηση δόθηκε φέτος από το άγαλμα της Αθηνάς και το μνημείο των Αυστραλών και Νεοζηλανδών, λόγω εκδηλώσεων πέριξ του αγάλματος του Κωνσταντίνου. Αναλυτικότερα, στις 08:45 π.μ. ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Διαμαντής μέτρησε μαζί με τους συμμετέχοντες αντίστροφα για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, ενώ στις 09:00 ακριβώς ξεκίνησε ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων. Έτρεξαν 500 δρομείς σε μια κυκλική διαδρομή εντός του Πάρκου, περνώντας τις προτομές των ηρώων του 1821 και κατόπιν, βγαίνοντας σε κεντρικούς δρόμους και ιστορικές γωνιές της Αθήνας, γέμισαν το κέντρο της πόλης με υγεία και χαμόγελα. Στο πέρασμά τους, αντίκρισαν σημαντικά κτίρια και πλατείες, όπως τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, την πλατεία Γκύζη, τον Άρειο Πάγο, την πλατεία Εξαρχείων, το Πολυτεχνείο, δίνοντας άλλη πνοή «στις γειτονιές της Αθήνας».

Δέκα λεπτά αργότερα, στις 09:10 π.μ., δόθηκε η εκκίνηση του παιδικού Αγώνα 1.300 μέτρων. 86 παιδιά με χαρούμενα πρόσωπα πλημμύρισαν την αψίδα, χάρηκαν τη διαδρομή στο Πάρκο και τερμάτισαν με την επιβράβευση του κόπου τους και την απονομή του μεταλλίου τους.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με τον τερματισμό όλων των δρομέων στο Πεδίο του Άρεως, τη διανομή ισοτονικών αποκατάστασης από τον ανεξάρτητο συνεργάτη Herbalife Nutrition και τις βραβεύσεις/απονομές των τριών πρώτων ανδρών και γυναικών στα 5 και 10 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Η εταιρία Outrun πρόσφερε μια ζώνη για τζελάκια στον/στην πρώτο/πρώτη κάθε διαδρομής. Η εταιρία Natura Pharm, που είχε δώσει δείγματα «podia» σε όλους τους διαγωνιζόμενους, πρόσφερε Set Podia στους πέντε πρώτους άνδρες και τις πέντε πρώτες γυναίκες στα 5 και 10 χιλιόμετρα, ενώ ακολούθησε κλήρωση τριών t-shirts, της collection του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ευγενική χορηγία της About Marathon.

Στους αγώνες πρώτευσαν:

5 χιλιόμετρα ανδρών

...

5 χιλιόμετρα γυναικών

...

10 χιλιόμετρα ανδρών

...

10 χιλιόμετρα γυναικών

...

Κατά την αποφώνησή του, ο πρόεδρος κ. Διαμαντής, αφού επανέλαβε το μήνυμα «Αθλητισμός για όλους και αναγέννηση του Πεδίου Άρεως», ευχαρίστησε θερμά όλους τους παράγοντες για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τους δρομείς για τη συμμετοχή τους στον Αγώνα, καθώς και τους χορηγούς, εθελοντές και υποστηρικτές για την προσφορά τους στην όλη διοργάνωση, καλώντας τον κόσμο να γίνουν όλοι μαζί μια αγκαλιά και να φωτογραφηθούν, απαθανατίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις συγκινησιακά έντονες στιγμές μέσα στο υπέροχο πράσινο στολίδι της Αθήνας, το Πάρκο του Πεδίου Άρεως.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ζήτησαν ειλικρινή συγγνώμη για τις όποιες ατέλειες και λάθη μπορεί να παρουσιάστηκαν, και υποσχέθηκαν περαιτέρω βελτίωση χρόνο με τον χρόνο. Αφουγκράστηκαν τις καλοπροαίρετες προτάσεις των συναδέλφων δρομέων και δήλωσαν ότι προτίθενται να τις εξετάσουν με σεβασμό, χωρίς να ξεφεύγουν από τις αρχές τους. Τονίζεται ότι λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών τις προηγούμενες ημέρες του Αγώνα, καθώς και του διαρκώς βρεγμένου τερέν, κρίθηκε αδύνατη η διαγράμμιση-σήμανση του Αγώνα. Βέβαια, κυριάρχησε η ικανοποίηση που ο κόσμος εμφανώς χάρηκε τη γιορτή και που ο Σύλλογος έχει επικοινωνήσει την εκδήλωση «Αθλητισμού για όλους» πρώτιστα ως γιορτή του Πεδίου Άρεως και των γύρω γειτονιών και λιγότερο ως αγώνα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς:

 • Τη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Αττικής για την ουσιαστική της συμβολή στον Αγώνα.
 • Την Ελληνική Αστυνομία που έθεσε τον Αγώνα υπό την αιγίδα της.
 • Τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής / Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών για την πολύ καλή συνεργασία για την περιφρούρηση του Αγώνα σε κεντρικούς δρόμους της διαδρομής και για την προστασία των αθλητών και αθλητριών.
 • Τη Δημοτική Αστυνομία για την ανταπόκρισή της και την ουσιαστική βοήθεια στην περιφρούρηση του Αγώνα για την προστασία των αθλητών και αθλητριών.
 • Τον χορηγό επικοινωνίας Skywalker (skywalker.gr-stentoras.gr).
 • Τον χορηγό επικοινωνίας Run247.
 • Tον ΟΑΣΑ Συγκοινωνίες Αθηνών για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού σχετικά με τον Αγώνα.
 • Tα ΚΤΕΛ Αττικής για την παραχώρηση του χώρου στην οδό Μαυρομματαίων.
 • Τη χορηγό Βίκος Α.Ε. για τη χορηγία των νερών και αναψυκτικών του Αγώνα.
 • Την εταιρία Dole Hellas για την τροφοδοσία των αθλητών και αθλητριών με μπανάνες.
 • Την εταιρία Outrun για τη στήριξη του Αγώνα.
 • Την εταιρία About Marathon για τα t-shirts προς κλήρωση.
 • Τη Natura Pharm για τις προσφορές Podia στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.
 • Την Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική Μαρέτσης για τα υπέροχα σάντουιτς προς αθλητές και αθλήτριες.
 • Το εστιατόριο-ψητοπωλείο «Ο Γιώργος» στην οδό Βαρατάση.
 • Τα φροντιστήρια Γραμματικός για την ενίσχυση στον Αγώνα και τη συνολική στήριξη στον Σύλλογο.
 • Την Herbalife Nutrition για τις προσφορές της.
 • Τους Γιατρούς του Κόσμου και τον κ. Αλέξανδρο Σουβατζή για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.
 • Τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.
 • Τον ΣΔΥ Αθηνών και την πρόεδρο κα Ελένη Μπερτσάτου για τη βοήθεια.
 • Τον ΠΔΣ Οδυσσέας και τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Ζωναρά για τη βοήθεια.
 • Την Pinoy Sg Bikers.
 • Τη Filippino Vonenteers.
 • Την Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών για τη συμβολή της στον Αγώνα.
 • Τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Αθήνα 984 και ΕΡΑ Σπορ 101,8 για τη ραδιοφωνική προβολή του Αγώνα.
 • Τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ στους πολλούς εθελοντές, τις εθελόντριες, τους συντονιστές και τις συντονίστριες για τη ανεκτίμητη προσφορά τους τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των εκδηλώσεων. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι οι εθελοντές και οι εθελόντριες είναι η μεγαλύτερη περιουσία του Συλλόγου.

Η υπόσχεση και δέσμευση του Συλλόγου είναι μία: Το Πάρκο του Πεδίου Άρεως να πάρει τη θέση του στην καρδιά και στην καθημερινότητα των ανθρώπων της πόλης μας, μέσα από τις δράσεις του, και να γίνει πόλος έλξης ανθρώπων κάθε ηλικίας και κάθε ενδιαφέροντος.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, λοιπόν, και σας περιμένουμε όλους στις 12 Απριλίου 2020, για να τρέξουμε μέσα σ’ αυτό τον πράσινο πνεύμονα της Αθήνας και τις γύρω γειτονιές και να γεμίσουμε το κέντρο της πόλης μας με όμορφα χαμόγελα.


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework